Update teamevent EJK 2011?

In een groep met Oekraïne, Spanje en Israël was het van in het begin duidelijk dat met de jonge groep Belgen (4 zelfs U17-spelers en de rest eerstejaars U19) quasi onmogelijk zou zijn om zich te plaatsen. Oekraïne en Spanje zijn immers sterke landen in het circuit. Israël daarentegen was een grote onbekende, maar de verwachting was toch dat dit land mogelijk een haalbare kaart was. En dus was de doelstelling om vooral veel te leren, en om te proberen derde te eindigen in deze groep.

Na de verloren partijen tegen Oekraïne (4-1) en Spanje (5-0), stond vandaag de ontmoeting met Israël op het programma. En er werd in de ploegopstelling wat geschoven. En zo kwam Sam als eerste aan de beurt in het enkel tegen Daniel Chislov. Sam moest even zoeken naar zijn goede spel, met nog verlies in de eerste set, maar nadien vond hij klaarblijkelijk het goede ritme en won de partij in 3 sets (15-21, 21-11 en 21-10). Vanaf de tweede set werd hij dus duidelijk de betere speler. En ook de andere teamgenoten deden wat van hen verlangd werd. Er werd uiteindelijk gewonnen met 4-1 (het enkel dames -Flore Vandenhoucke- werd als enige partij verloren). En dus werd de doelstelling met glans bereikt.

Voor Sam leverde dit teamevent twee verliespartijen in het dubbel  op, en dus één winstpartij in het enkel. Voor het gevoel (na een kort telefonisch contact met Sam) was dit zeker ok.

En nu uitkijken naar het individuele tornooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *