Verslag 4Ghent G1 – Lokerse G3 : 3 – 5

’t Wonder is geschied!!!!
Na een jaar of 7/8 maakt onze Foemp zijne rentree in de competitie!
Maar zijn streken is em nog niet verleerd. Netjes 20 minuten te laat diende  hij zich aan op onze afspraak aan de sporthal om knusjes met zijn vijven in de auto te duikelen.
buZZe ging als 6de speler rechtstreeks.
Op het menu stond gisteren met den ieste ploeg van 4Ghent een zwaar te verteren brok. Ze hadden dit seizoen nog niet verloren en speelden vol vertrouwen.
Captain Buik had een strak plan uitgedokterd, meteen scoren in de 2 dubbels.
Dat competitie iets anders was dan op donderdagavond af en toe eens komen kloppen ondervond onze Foemper vrij snel. Een beetje krampachtig en met veel fouten dobberde de partij wat aan maar al bij al konden we vrij makkelijk de 1ste set achter onze naam schrijven.
In de 2de game eenzelfde beeld alleen gingen de punten deze keer vooral naar de tegenstanders. Buik & Foemp begonnen er net op tijd aan, de 7-punten-achterstand werd in verlengingen alsnog ongedaan gemaakt.
Bij de dames hadden Liesbeth & Elke het niet onder de markt tegen Sarah Vander Massen & Neelke Vernaillen. De eerste werd nog met voldoende overschot gepakt, maar de 2de was behoorlijk nipt. Winst was het belangrijkste!
0-2
In de enkels werd Buik als hapje opgediend voor de sterk enkelende Wouter Kesteleyn… maar het hapje spartelde behoorlijk tegen. Na eerst een setpunt voor Wouter en nadien ééntje voor Buik waren verlengingen hun deel, Wouter pakte alsnog de set. De tweede leek een gelijkaardig scenario te dragen maar na een 1-3 voorsprong voor Buik veranderde Wouter zijn strategie en stond het in één ruk 16-3. Den boot in dus.
Ook Liesbeth had geen cadeau met de (voor ons) onbekende Febe Meskens. Liesbeth (nog op zoek naar haar beste vorm) verloor nipt de 1ste set waarna ze met wat geluk in verlengingen beslag legde op de 2de set. Na wat tactische richtlijnen van Foemp ging het in de derde iets vlotter voor ons Lies. Al kwam Febe op het einde nog opzetten.

1-3, dus nog steeds op schema.

In de 2de reeks enkels kende buZZe aanvankelijk geen probleem met Geert Blomme. Het ging echter iets te vlot in die eerste set, buZZe dacht met heimwee naar zijne zetel… en op kousenvoeten sloop Blomme weg. Hoongelach van den Buik zorgde ervoor dat buZZe terug in gang schoot en uiteindelijk ook vrij makkelijk die 2de set nam.
Vicky tot slot stond voor de 2de keer dit seizoen tegenover Sarah Vander Massen. In september wist ze in 3 sets te winnen (wat Vicky toen een setje teveel vond) dus deze keer ging ze de klus sneller klaren. Helaas pindakaas, ook deze keer was een 3setter onvermijdelijk. Vooral omdat Vicky de shuttle niet diep genoeg kreeg. Sarah had haar revanche beet.
2-4 met nog 2 mixkes te gaan.

Intussen waren Foemp & Elke al bezig aan hun mixke (voor Foemp het eigenlijke doel van deze competitiematch want op de PBO spelen ze samen in den B2). Geniale flitsen wisselden zich af met ongedwongen foutjes… maar de flitsen waren in de meerderheid. Koen & Neelke bleven echter aanklampen en zo werd het nog een spannende 1ste set, gelukkig eindigde die met winst. In de 2de game werd de weg langzaam breder en kon ons B2-koppel makkelijk de partij (en bijgevolg voor de ploeg de 2 punten) binnenhalen.

Van De Putte & Vicky speelden nog voor de statistieken. Wouter & Febe presteerden behoorlijk sterk en hielden in de partij steeds de bovenhand… Vicky & buZZe spartelden goed tegen maar de Gentenaars wisten toch in 2 sets te winnen (uitleg van buZZe : ?’t was al 2-5 hé, kwou zo snel mogelijk gaan douchen… ) Yea sure!!!

Conclusie : een verdiende overwinning, al kon het in de enkel van Liesbeth anders zijn uitgedraaid.
Nadien werd nog gezellig verbroederd met de dames en heren van 4Ghent. ’t Was plezant 🙂
Nu een maandje niets voor ons. Onze concurrenten hebben in die tussenperiode de tijd en de kans elkaar wat af te slachten. We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *