Verslag Belgium U16 (met Sam) op tornooi Wimbledon

Belgische selectie U16 (met Sam VdB van de Lokerse BC) wint het “Wimbledon Under 16 Team Invitation Tournament”

De eerste dag, zaterdag, diende er twee wedstrijden gespeeld te worden in de poule. De Belgen zaten in een poule met twee Engelse teams, met name Surrey en Bucks. De eerste ontmoeting, tegen Surrey, werd afgesloten met 5-2 winst voor de Belgen. Sam speelde de mix met Ine Lancriet maar verloor deze wedstrijd in twee sets tegen de sterke Engelse Speler, Aaron Cheng (op internationale ontmoetingen steeds de dubbelpartner van Rhys Walker). De andere verliespartij was het HE, waar Marijn Put ook verloor van Aaron Cheng. Alle andere wedtrijden werden door de Belgen gewonnen.

De tweede ontmoeting was tegen de Engelse ploeg Bucks. Deze ontmoeting werd gewonnen met 7-0, Sam speelde dubbel met Marijn (winst in twee sets) en speelde alweer de mix met Ine Lancriet, ook winst in twee sets.

En hiermee verzekerden de Belgen zich van een plaats in de finale poule. En verrassend genoeg werd de Deense ploeg in hun poule uitgeschakeld voor deze finale.

De Belgen dus in de finale met drie sterke Engelse teams: Devon, Yorkshire en Cheshire.

De eerste wedstrijd tegen Devon werd nog op zaterdag afgewerkt en werd gewonnen met 5-2. (Sam speelde mix met Ine maar verloor deze wedstrijd in 3 sets). In de tweede wedstrijd moesten de Belgen het opnemen tegen Yorkshire. Een sterke ploegprestatie resulteerde in 7-0 winst (Sam wist alweer de mix met Ine te winnen in twee sets).

De laatste wedstrijd was tegen Cheshire, een ploeg die ook alle wedstrijden voordien wist te winnen. Een echte “finale” dus als afsluiter.

Het stond toen al vast dat deze finaleronde spannend ging worden, en dat werd ook bewezen. Elke match was erop of eronder. Er waren enkele zeer mooie en moeilijke sets die telkens in Belgisch voordeel werden afgerond, zo kon er worden afgesloten met 6-1 winst. De verloren partij was het HD met Nick Marcoen en Thijs Demeyere. Sam won zijn mixpartij met Ine in 3 spannende sets.

Conclusie : De Belgen winnen voor het eerst dit tornooi sinds ze er aan deelnemen. De huidige U16 selectie (Marijn Put, Nick Marcoen, Thijs Demeyere, Sam Van den Broeck, Ine Lancriet, Mary Demy en Sefanie Van Wel) bewijst hiermee dat ze toch wel een sterke selectie zijn.

Proficiat aan het hele team en aan de coaches Kurt Nys en Koen Verleyen.

Alle uitslagen in detail kan je vinden via de site www.vlaamsebadmintonliga.be

– Werner –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *