Verslag Beveren G1 – Lokerse G3 : 2 – 6

Precies een maand zat er tussen onze vorige wedstrijd en die van zondag. Toen hadden we net een driepuntenkloof geslagen en was het aan onze titelconcurrenten om te bewijzen dat ze in de tussentijd het gat opnieuw konden dicht rijden. Pluimplukkers verloor 3 wedstrijden op rij en ook Latem liet steken vallen, alleen Eikenlo en 4Ghent wisten zich terug in ons spoor te nestelen.
Tijd om opnieuw afstand te nemen want afgelopen zondag waren we te gast bij de laatste in de stand, Beveren. In principe een haalbare horde, zeker met de wetenschap dat hun enige B1-dame (gekwetst) al een volledig seizoen vervangen wordt door een C2.
Van onze kant was het wel luxe. Voor de 3de keer dit seizoen stonden we voltallig aan de start.
Strak plan van Buik : meteen scoren in de dubbels.
En dat lukte zonder problemen. Zowel Liesbeth en Elke als Buik en Mul wonnen vlot hun dubbels.
In de 1ste reeks van de enkels stoomden Liesbeth & Buik gewoon verder, beide wonnen makkelijk hun eerste set tegen respectievelijk Isabel De Muynck & Jo Vd Perre.
Liesbeth won ook makkelijk de 2de game. Bij Buik stokte de machine uiteindelijk… of beter gezegd ging de Perry minder fouten maken.
Uiteindelijk gaat den buik den boot in met 21-18 in de derde game.
En dan wordt er drank geroken natuurlijk.
Hannes kreeg met Pascal Vd Eede een haalbare B1 op zijn bord. In 2 korte sets haalde hij zijn 7de & 8ste competitiepunt van het seizoen binnen.
Vicky ging al even snel te keer door de 2 klassementen lager geklasseerde Karmen De Boer te verslaan.
En zo stond na een uurtje badminton de niet meer te overbruggen voorsprong 1-5 op het bord.
Mijn lieve ploegmaats gingen naarstig op zoek naar de traktatie en Buik had al een deeltje opzij gestoken.
Hannes en Vicky kenden geen genade voor Pascal & Karmen (21-4 in de 2de set). Mul & Elke daarentegen hadden het heel wat lastiger tegen good-old Perry. De eerste werd verloren maar in de 2de herpakten ze zich. Een 3de game moest uitsluitsel brengen. Jo & Isabel redden het vel van onze kapitein en brachten de eindstand op 2-6. Zowel voor Elke als voor Mul een eerste verlies in het gemengd dit seizoen.
Opdracht volbracht.
Nu zondag staat onze laatste wedstrijd van de heenronde op de agenda, een moeilijke wedstrijd tegen het onvoorspelbare Latem.
Bij een gelijkspel zijn we herfstkampioen… al gaan we vol voor een overwinning 😉

0 gedachten over “Verslag Beveren G1 – Lokerse G3 : 2 – 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *