Uitgebreid verslag De Mintons G1 – Lokerse G1 : 1 – 7

Zondag 08-12-2013 is een dag dat we gaan moeten toevoegen aan de annalen van onze club. Na vele jaren zijn we er eindelijk weer in geslaagd om Kampioen te worden in 2de liga.

Deze titel is oververdiend, want ondanks dat er 2 verliesmatchen op ons conto staan weten we allemaal dat we eigenlijk geen enkele match verloren hebben dit seizoen. De club die roet in het eten van onze superseizoen wou gooien kan nu maar beter in eigen boezem kijken en verder timmeren aan hun verlengde verblijf in 2de liga.
Gisterenmiddag moest er minstens gelijk gespeeld worden om mathematisch zeker te zijn. Maar bij aankomst in de sporthal voelde iedereen aan dat we vol voor de winst zouden gaan. Ik zag al heel wat flessen cava, glazen en supporters hun opwachting maken in de Witte Molen. Velen wilden onmiddellijk een paar flessen ontkurken, maar als kapitein wilde ik even wachten tot alle matchen gespeeld waren. Ik onthou dat vooral An (Mintons) snel een flesje wou ontkurken. 🙂
Door de blessure van Jordy ging Stijn met Laurens van start in de HD. In de eerste set konden Jurgen en Tom nog gelijke tred houden door iets teveel foutjes van de onze. In set 2 waren er bijna geen fouten meer te bespeuren en dus werd die droog met 21-7 binnengehaald.
In de DD bleef ik trouw aan Joke met Marlies. Onze meiden hebben dit seizoen alleen uit bij de Dijlevallei een dubbel verloren. En er zit muziek in deze dubbel. An en Kathleen werden makkelijk opzij gezet in 2 sets. Vooral het positiespel van Marlies en Joke mag gezien worden.
Dan de enkels. Stijn, die het in enkel een paar matchen moeilijk had, lijkt helemaal terug. Hij zette Jurgen makkelijk opzij. Laurens leek dan een beetje te gaan freeflowen en speelde naar eigen zeggen wat mak, maar hij hield wel de hele tijd de controle en dat zegt meer dan genoeg. Joke, die ons dit seizoen al meermaals verbaasde en die we gerust de revelatie van ons ploegske mogen noemen, bezorgde ons dan het ultieme punt en zette de 5-0 op het scorebord. Als er al twijfel was, dan waren we nu zeker. Kampioen!!!
Feest had je gedacht. Maar nee, alle flessen bleven netjes dicht en iedereen bleef volop supporteren voor de laatste 3 matchen. Caro moest het opnemen tegen Kathleen. Caro is niet altijd content met het feit dat ik in haar laat enkelen. En dat mag. Maar Caro heeft potentiëel in de enkel, jammer dat ze daar zelf niet van overtuigd is. Even de statistieken erbij halen. Als Caro wint, is het vaak in 2 sets. Als Caro verliest, is ze geen enkele keer overklast geweest. Ze heeft 4 driesetters gespeeld tegen de beste dames van de reeks waarvan ze er 3 nipt verloor. En het zit hem dus in details. Gisteren moest ze opnieuw de duimen leggen in 3 sets tegen Kathleen, maar ze kon evengoed de partij gewonnen hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de omslag nabij is en dat ze dan al die spannende driesetters gaat beginnen winnen.
De 2 mixen waren dan nog een formaliteit, maar beide mixen dreigden een derde set te moeten gaan spelen. Tijd voor mij om even de puntjes op de i te zetten. Mijn mededeling dat de flessen sowieso opengaan na de tweede set had het gewenste effect en dus haasten Marlies met Stijn en Laurens met Caro zich om het toch in 2 sets te klaren. Pop pop pop pop pop pop pop pop, ja, inderdaad in een mum van tijd gingen er 8 flessen aan en zagen we alleen maar lachende gezichten! Dikke proficiat aan mijn youngsters.
Het is een eer voor mij om jullie kapitein te kunnen zijn. Ik vind het super hoe jullie binnen de kortste tijd een hecht team zijn gaan vormen. Jullie steunen elkaar op de moeilijke momenten en ondanks de vele individuele verschillen gaan jullie heel respectvol met elkaar om! Dus proficiat met jullie sportieve prestatie maar nog veel meer gefeliciteerd met jullie ingesteldheid en gedrag als mensen. Petje af!
Sander trotse Captain van Kampioenenploeg Lokerse G1!

Eén gedachte over “Uitgebreid verslag De Mintons G1 – Lokerse G1 : 1 – 7

  1. proficiat gasten,

    terechte kampioenen…
    Volgend jaar een nieuwe uitdaging in het reeksje hoger… Maakt olle borst maar nat (gasten) en wrijft olle beentjes maar in (maskes), het zal nodig zijn…

    leuk stukske Sanderke…

    Roel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *