Verslag De Mintons H1 – Lokerse H2

Heroïsch! Zo was vorig jaar de onderlinge strijd voor de titel in 1ste provinciale. En zie! Zowaar staan beide teams in identiek dezelfde pole position, maar deze keer in 3de liga. Voor Lokerse zat er bij winst een 3puntenkloof in, voor Mintons geldde eigenlijk zowat hetzelfde. Een gelijkspel voorspelt enkel dat we met 4 ploegen de heenronde op de eerste plaats zullen eindigen… kwestie van maar duidelijk te maken dat in deze reeks zowat alles mogelijk is.
Heroïsch! Zo werd de strijd voorspeld. Maar zoals een formule 1 piloot last heeft van de regen of een skiër van ijsplekken krijgt een badmintonploegske te maken met een onaangenaam… zelfs ongepast aanvangsuur.
Alleen mannen met kinderen kennen dat uur op zondag (en dan nog!). Hannes ligt normaal nog te stinken in zijn bed en de Courtin is dan ongetwijfeld aant dineren (en wil dan vooral niet gestoord worden).
De heren van de Mintons hadden ons vol op onze zwakke plek. Maar dit bleek (wat had u gedacht) echter ook de zwakte te zijn van de thuisploeg.
Badminton bij daglicht dus (kleine huivering).
Bij aankomst aan de Witte Molen was het vingers kruisen in de hoop dat er bij de Mintons enkele afwezigen zouden zijn, want op volle sterkte zijn ze redelijk onklopbaar. De eerste die we zagen lopen was de Gabriëls… dat was al een tegenvaller, maar eens in de zaal toch enig licht (nog iets feller dan het daglicht) door het niet opmerken van Polfliet. Verder de volledige brigade met big smile Neeze, captain Tas, de ‘nobele onbekende’ Heirman, Lauwers en de naar het schijnt meer in Lokeren vertoevende Van Bruysel.
Een welgemikte puzzel van dubbels zorgde ervoor dat telkens 2 wedstrijden gelijktijdig konden starten, Hanzzz & Driezzz beetten de spits af tegen Neeze/Lauwers of beter sabbelden de spits af… want de partij werd vooral gedomineerd korte en onvoorspelbare ralleys. Blijkbaar waren de Mintonners iets efficiënter en haalden ze de 1ste set binnen. De tweede werd amper nog weerwerk geboden. Achteraf bleek dat beide heren (zonder veel “spiermassa”) de dag voordien op instuif zaten bij den Oste en daar een Molotovcoctail aan drank naar binnen gewerkt hadden. Op 4de dubbel stond onze vertrouwde B2-tandem Courting/Paemel klaar om Gabriëls/Tas in te pakken. Dit lukte aardig met winst in 2 korte sets.
Ook de 2 andere dubbels gingen vrij simpel naar Lokerse. Buik/Paemel hadden geen probleem met Heirman/Van Bruysel terwij Courtin/Hannes vlotjes over Neeze/Tas gingen.
4 enkels op een rij. Op terrein 1 kreeg Hanzz les in snelheid, kracht, tactiek & techniek. 2x 10 was zijn deel tegen Gabriëls. Ook Hannes had in zijn eerste set geen verhaal tegen Heirman. De 2de was heel wat beter, maar Heirman hield steeds een kleine voorsprong vast tot het einde.
Buik trakteerde zichzelf (op 4de enkel) met een B2. Van Bruysel bleek niet zijn dag te hebben want al snel greep hij naar een pijnlijke onderrug (merci Kimberley 😉 ). Buik won makkelijk in 2 sets.
De enige partij die een beetje (veel) kampte was die van Dries die tegen zijn favoriete ontbijt uitkwam, Wesley Lauwers.
Het zag er aanvankelijk uit dat Dries de overwinning zou binnen halen. Qua spel lag Dries licht onder, maar toch won hij de 1ste set. De grijze schijn in zijn haar bleek nu ook zijn gezicht te veroveren… want die 2de set ging heel snel verloren. Om op adem te komen zo bleek, want in de belle kon Dries terug de strijd aan en bij 11-10  zowaar met psychologisch voordeel draaien. Jammer genoeg was dit zijn laatste puntje. Lauwers scoorde 3 punten op rij en de kous van Dries was volledig af.
Jammer jammer, zo werd het 4-4.  Al hadden we (moeten we toegeven) vooraf getekend voor dit resultaat.
We onthouden dat :

  • spelen om 12u smiddags het spelniveau niet ten goede kwam
  • den après gelukkig heel wat beter was
  • we het daar eigenlijk voor doen
  • we voorlopig nog steeds eerste staan in 3de liga B
  • het verslagje van de Mintons ook wel de moeite is 😉
  • nen tripel met een boterkoekske best wel samen gaan
  • enkele ploegmaats het waagden ne koffie te bestellen (for God’s sakes!)
  • de courtin weer ongebreideld zijn verhaal heeft kunnen doen
  • we volgende week vrij zijn!!

-Buik-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *