Verslag Denderleeuw H2 – Lokerse H11: 3-5

Met een klein beetje vertraging is hier dan toch het verslag van onze ontmoeting tegen Denderleeuw. In de gietende regen vertrokken we op ronde om al onze teamleden bijeen te krijgen in één auto. Dit was wellicht de moeilijkste taak van de avond, aangezien onze captain in Zele een half uur heeft rondgereden op zoek naar Simon. Na een lang telefoongesprek met Simon zelf zijn we er dan uiteindelijk in geslaagd om heel onze ploeg samen te krijgen. Alsof we nog niet genoeg pech hadden begon de regen ook nog eens met bakken uit de lucht te vallen.

Genoeg over onze bewogen heenreis, nu over naar het echte werk. Eens aangekomen in Denderleeuw, waar Matthias al een kwartier op ons aan het wachten was, renden we naar de kleedkamer en stonden we in no- time op te warmen. Deze opwarming was echter zeer kort door de verloren tijd bij de heenrit, en dit had jammer genoeg zijn gevolgen in de eerste dubbels.
Ik en Thijs traden als eerste aan tegen een sterk duo. Onze start was niet denderend maar we wisten toch op één of andere manier de eerste set nipt binnen te halen. De tweede en derde set speelden we wat minder en lag onze foutenlast iets hoger waardoor we onze eerste dubbel uiteindelijk verloren. De tweede dubbel speelden Thijs en Simon tegen een duo dat ongeveer dezelfde leeftijd had maar toch net iets te sterk was voor hen, ze verloren in 3 sets. Op de derde dubbel stond onze kapitein samen met Matthias. Tactiek gecombineerd met kracht en conditie, en dat was ook te merken tijdens de match! Ze wonnen overtuigend in 2 korte sets. Kort daarna moest Rik alweer aantreden, dit keer met Evert. Rik was precies nog niet zo goed gerecupereerd van de vorige match, want het werd een spannende driesetter die ze in de derde set toch nog makkelijk binnenhaalden.
2-2 na de dubbels, tijd voor de enkels.
In de eerste enkel trad Simon aan tegen een oudere en dus ook meer ervaren speler. De eerste set werd nipt verloren met 19, maar dankzij de sublieme coaching van onze ervaren captain en zijn knap spel haalde hij de tweede en derde set makkelijk binnen. Voor de tweede enkel vertrouwde Rik op mij. Ik wist dat dit wellicht niet gemakkelijk ging worden, en ik verloor de eerste set ook. Maar dankzij mijn optimisme bleef ik rustig en relaxed en won ik de tweede set met 21-12, ook mede dankzij de woede-uitbarstingen van mijn tegenstander. Met de tong op de grond begonnen we aan onze spannende derde set. 1-1, 2-2, 3-3,… het ging bijna heel de match gelijk op en toen we eindelijk bij 20-20 kwamen waren we beiden al totaal uitgeput, maar de match was nog niet gedaan. Uiteindelijk kon ik de set binnenhalen met 22-20. De derde enkel was voor Matthias. Dankzij zijn zuiver spel en perfecte slagen won hij gemakkelijk met 14 en 7. De laatste enkel nam Evert voor zijn rekening. Evert verloor heel nipt in 3 sets maar heeft wel schitterend gespeeld! Jammer genoeg liep hij tijdens deze match ook 2 spierscheurtjes op in zijn nek waarvan hij gelukkig snel herstelde! Met een 3-5 overwinning en een goed gevoel na onze eerst officiële competitiematch trokken we de douches in. Nadien kregen we in de cafetaria nog een drankje en enkele sandwiches aangeboden. De terugreis verliep gelukkig beter als de heenreis (;
We hebben toen geleerd dat:
-Rik beter eerst eens een routeplanner raadpleegt en de adressen van de spelers grondig opzoekt
-je badmintonkleren al van thuis aandoen soms handig kan zijn
-ze in Denderleeuw ook Engels praten
-we de volgende keer misschien best iets vroeger vertrekken
-ik mijn verslagje direct had moeten schrijven ipv 3 weken nadien
-ik hiervoor mijn excuses aanbied, maar geef toe; het is toch een goed verslagje? 😀
Laurens

0 gedachten over “Verslag Denderleeuw H2 – Lokerse H11: 3-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *