Verslag Eikenlo G1 – Lokerse G4

Afgelopen donderdag was het de beurt aan G4 om de eerste mixploeg van Eikenlo te bekampen. Eikenlo staat momenteel 2de in de reeks en hun heren zijn niet van de poes…Tijd dus om de toverhoed van Hans Kraai boven te halen…en zo geschiedde. Om 19.30u verschenen Kristel, Kasteel, Buzze en ikzelf aan de durmehal, “enkele” minuutjes later stuikte ook tijdelijke weduwe Elke toe. We vetrokken dus al meteen met een, zij het wel, tijdelijke achterstand, want de kasteel ging rijden…Tijdens de rit werd nog vlug de opstelling bepaald, hierbij moest ik wel meerdere malen duidelijk maken dat ik niet iedereen een plezier kon doen, daar iedereen wel eens van mijn dubbelkunsten wou proeven…uiteindelijk hebben we de kerk in het midden gehouden en besloot ik niemand een plezier te doen…Enfin, dankzij de nodige holboringen op de autostrade en de verdwaalde containerparkganger kwamen we slechts enkele minuten te laat toe.

Eens in de sporthal werd het bittere ernst…De heren kregen zoals verwacht De Baets/Recollecte tegenover zich. Bij de dames werd er wat geschoven zodat het duo Recollecte (de zus dan wel)/De Roo hen opwachtte. Beide matchen een haalbare kaart… De heren verloren vlot hun eerste set, in set 2 werden ze wakker en begon de iron defence te draaien, met een derde set tot gevolg. Hierin ging het aanvankelijk de goede kant op tot er enkele onderbrekingen waren en weg was ook de match. Ook de dames slaagden erin hun eerste set vlot te verliezen maar ook zij kwamen beter naar voor in set 2, jammer genoeg verloren ze in de verlengingen. Een derde set was verdiend geweest, helaas pindakaas…

Op naar de enkels, waar ik mezelf opofferde tegen Geert De baets. De papieren B1 die ik ben werd al vlug vakkundig samengeplooid en terug richting de bank gestuurd. Ik kwam nooit in de match tegen een sowieso al te sterke tegenstander. 3-0 Achter, allesbehalve een droomstart…Op dames enkel 1 was ondertussen Kristel ook reeds begonnen tegen Kim Recollecte. Onze lokerse hinde kwam zowaar 0-1 voor, gevolgd door zware krampen aan de overkant van het net. Gelukkig is Kristel kinesiste van opleiding en kon zij dus onopvallend de Eikenlose dame dermate mismeesteren zodat de verderzetting van de werdstrijd onmogelijk was. Dankzij dit niet ingecalculeerde puntje kreeg onze 2de dame NOG meer zin om haar enkel aan te vatten, waardoor er al helemaal geen houden meer aan was. Agressief als ze de hele week al liep (vraag maar aan de lokerse politie) maakte ze komaf met de tegenstand. Hupla 2-3. Onzen taxichauffeur mocht in zijn enkel Kevin Recollecte bekampen. Deze kersverse B1 bood stevig weerwerk, maar ondanks het gebruikelijke “kasteeleken” werd de eerste set winnend afgesloten, dus met 19…In set 2 werd het nog spannender, even kreeg Kevin ons kasteeleken letterlijk op de knieën, maar zelfs dit was niet voldoende om de ontketende lokeraar te vloeren. Winst in 2 set en een sterke partij gespeeld!

3-3, een dubbeltje op zijn kant…

In gemengd dubbel 1 traden Recollecte/De Roo aan tegen Kristel en mezelf. Tot mijn grote verbazing werd set 1 gewonnen met degelijk badminton, set 2 ondergingen we de smashes van Kevin, en verloren we dus. Op naar set 3 waarin we steeds op een kloofje van 2 punten bleven steken. 18-21 in de derde set, jammer maar toch speelde we een goede partij.

Gelukkig werd er op het veld naast ons wel gewonnen. Veel heb ik er niet van gezien, maar Elke en Davy bleken net te sterk voor Geert en Gaëlle.

4-4 is het besluit en hiermee mogen we best tevreden zijn!

Op weg naar de douches bewees de Smurf dat hij een echte gentlemen is door de deur van de dameskleedkamer galant open te houden voor onze dames, hij zal dit niet vlug meer herhalen vrees ik (uitleg te bekomen bij de smurf zelf) J

Tenslotte werd op de terugrit de Volvo omgedoopt tot jonny-bak met alle gevolgen vandien. Het gehele oeuvre van K3 werd luidkeels meegebruld op de voorste zetels, gevolgd door een streepje rock waarop onze tijdelijke weduwe zich volledig liet gaan…ik vermoed dat ze vandaag nog hoofdpijn heeft…

Terug in Lokeren troffen we “tot onze grote verbazing” nog enkele toogklevers aan, het laatste gerstenat werd genuttigd waarna we allen vredig huiswaarts keerden.

We onthouden dat:

* we een stapje dichter bij het behoud zijn en nen bbq van de captain

* de kasteel en de smurf samen in 1 auto voor geluidsoverlast zorgen

* hierdoor de Schroyens zijnen nachtrust mogelijk onderbroken werd

* de nachtelijke rust van David waarschijnlijk ook vaak verstoord is de afgelopen week…

Hanzzz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *