Verslag Eikenlo H2 – Lokerse H9 : 5 – 3

Na de 3 op 4 uit de eerste twee ontmoetingen droomden enkelen al luidop van een prominente rol in het titeldebat. Gisteren kregen de jeugdspelers voluit de kans om hun ambities kracht bij te zetten. Kapitein Dirk kon niet mee, Stein speelt dit seizoen alleen de thuiswedstrijden, we trokken met vijf naar Eeklo. Steven en Nassim mochten drie wedstrijden speelden, Lukas, Tom en ik elk twee.
HE1 (Mats – Steven) begon met setwinst voor Lokerse. De mannen van Eikenlo maakten zeer veel fouten , daarna krikten ze hun niveau omhoog. Steven vloog bij momenten iets te wild over het terrein en werd graag geviseerd door de tegenstanders, Mats kon daar weinig aan doen behalve proberen bijsturen wat te weinig lukte. 21-19 en 21-17.
In HE4 gaven Nassim en Lukas de twee D-spelers van Eikenlo partij. Ook de eerste set gepakt, maar te hoge foutenlast, vooral van Lukas, in de volgende twee sets zorgde voor verlies.
Tweemaal de openingsset gewonnen, tweemaal verloren in drie sets. Zuur verlies in twee haalbare wedstrijden. Nassim moest bovendien van racket veranderen na een barst in het zijne.
De tweede reeks dubbels ging beter voor ons. Lukas en Nassim trokken HD3 op knappe wijze naar zich toe tegen een stevig koppel: tweemaal 20-22. Mooie prestatie! Tom en Steven begonnen zwak aan HD2, herpakten zich in de tweede set, maar gingen finaal ten onder in set drie. 3-1 in het krijt na de dubbels.
Mats en Tom begonnen aan de enkelpartijen tegen de twee C2-spelers van Eikenlo. Eikenlo had taktisch opgesteld, Mats kreeg op HE1 een hapje dat met tweemaal 10-21 werd verorberd. Tom kwam op HE2 veel te kort om hun sterkste speler te bedreigen. Al moet gezegd dat Tom de laatste tijd vooral tegen zichzelf aan het spelen is. Gestopt met training, zelden vrij spel, minder slaap dankzij twee kleine mannen en daarenboven nog een huis aan het bouwen. Badminton staat iets lager op de prioriteitenladder, begrijpelijk dat zich dat vertaalt op het terrein.
Wie daar allemaal geen last van heeft, is Nassim, de laatste tijd in erg goede doen. In zijn enkelpartij kwam hij de eerste set 17-19 voor om dan drie domme punten te verliezen: 20-19 en setpunt tegen. Het sein voor zijn tegenstander om drie rechtstreekse fouten te maken, 20-22 voor Nassim. In de tweede set moest Nassim het spel ondergaan, tot 10-8, daarna zorgden enkele fouten van zijn tegenstander ervoor dat er met 10-11 voor Nassim gerust kon worden. Na de pauze was de veer bij zijn tegenstander gebroken, vlotte 14-21 in set twee en een derde competitiepunt voor Nassim. Niet dat hij die zal nodig hebben om te stijgen, ik zie hem een dezer weken wel een klassementsverhoging afdwingen op tornooi.
Steven tenslotte betaalde in de dubbelpartijen veel leergeld en deed dat in zijn enkelwedstrijd nog eens over. Oneindig teleurgesteld na zijn derde verlies van de avond, maar dat is teken dat hij ervoor wil gaan. Iedereen verdient tijd om gewoon te worden aan volwassencompetitie.
Eindstand 5-3. Met drie op zes staan de voetjes weer op de grond. In derde provinciale kunnen we sowieso niks gaan doen. Laat ons maar strijden in de middenmoot en af en toe eens een titelpretendent (wie dat ook moge zijn in deze zwakke reeks) het vuur aan de schenen leggen. Dat is al veel beter dan vorig seizoen. Ik zie met veel plezier hoe onze jonge mannen elke keer beter spelen dan de ontmoeting voordien. En we amuseren ons nog steeds heel erg goed, daar draait het toch om?
– Mats –

0 gedachten over “Verslag Eikenlo H2 – Lokerse H9 : 5 – 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *