verslag Gentse H8 en Sentse H3 vs. Lokerse H12?

Dit weekend mocht Lokerse H12 twee keer aan de bak. Vrijdagavond trokken we richting Gent waar we Gentse H8 mochten bekampen. Frederik Van Acker mocht de vip gaan uithangen op het filmfestival en Frederik D’hondt bleek in extremis te veel last te hebben van zijn heup. Trappenlopen en badmintonnen bleek voor Captain F minder goed te gaan, maar autorijden en supporteren lukte wel nog (dank daarvoor!).

Aan de dubbels werd weer wat gesleuteld na verlies in onze eerste acht dubbelmatchen. Deze keer trok ik met Flor ten strijde en dat bleek wonderwel te werken. In twee sets werd – ondanks het nodige gepingel en te veel slecht badminton – een eerste dubbeloverwinning binnengehaald.

Ook Lieven en Jens begonnen veelbelovend aan hun dubbel en haalden de eerste set binnen. In de tweede en derde set bleek de tegenstander iets sterker en de Lokerse foutenlast iets te hoog.
Jens mocht daarna met Flor aantreden en ook deze dubbel was meer dan spannend. Jammer genoeg ging deze wedstrijd nipt verloren in twee sets wat niet bevorderlijk bleek voor Jens, die stilaan zijn kookpunt bereikte. De laatste dubbel werd wel binnengehaald. De combinatie van een smashende Sam en een lopende Pieter is voor herhaling vatbaar.

Met een 2-2 stand na de dubbels hielden we voor het eerst dit seizoen uitzicht op winst. Jens – echt niet in zijn dagje – bleef in hetzelfde bedje ziek. Naast verlies in twee sets hield hij aan de wedstrijd een kapotte racket en ongetwijfeld gescheurde stembanden over. Volgende keer zijn energie iets beter doseren en dan zullen er veel overwinningen volgen! Flor wisselde in zijn enkel mooi badminton nog te veel af met domme fouten. Toch kon hij het halen van Mike ‘Piraat’ Hooreweghe.
Lieven en Sam gingen elk in twee sets de boot in. In de eerste set kon Lieven nog gelijke tred houden, maar gebrek aan conditie bleek dodelijk in de tweede. Pijnlijk 5-3 verlies toch wel.

Daarna werden er in de Dam nog wat H10-zielen opgepikt en werd het nodige sportvoer ingeslagen om de rest van het badmintonweekend door te komen (de elvendertigste portie friet in 3 dagen tijd en het nachtelijke kaarten zouden voor Wouter de dag nadien in Latem van goudwaarde blijken).

Zondagmorgen mochten we alweer aan de bak. Jens en Flor hadden in Latem wat pech gehad met de loting en waren er respectievelijk tegen de latere winnaar en de verliezend finalist al in de eerste ronde uitgegaan. Dit zorgde ervoor dat er geen selectieproblemen waren. Omdat Sint-Laureins een pokke-eind rijden is reden we slechts met één auto. Frederik VA vond het niet al te erg uit te slapen en bleef deze keer thuis. Lieven gaf een nieuwe definitie aan het begrip assertieve chauffeur, maar op enkele bruuske rembeurten en één claxonnerende tegenligger na verliep de heenrit al bij al rustig.

Deze keer waren we vastbesloten om de overwinning binnen te halen en gezond realisme (of was het lichte overmoed) zorgde voor enkele boude voorspellingen in de auto. Eens we begonnen aan onze wedstrijden bleek duidelijk dat onze tegenstanders nog net dat ietsje minder ervaren waren dan wijzelf. Tamelijk eenvoudig werden zowaar alle matchen binnengehaald. Speciale vermelding hier voor Flor en Sam die er met serve en volley-badminton in slaagden om hun eerste set met 21-0 binnen te halen. Sam en Lieven haalden hun eerste competitiepuntje, Flor en Jens brachten hun persoonlijke teller op 3. 0-8, een mooi vroeg paasei!

Na een verkwikkende maar vooral ijskoude douche werden we door de vriendelijke mensen van Sentse nog getrakteerd op boterhammen. Hoewel vroeg op de morgen dronk ondergetekende hierbij zijn beloofde pintje. De slechte smaak van het gerstenat werd overspoeld door ongekende overwinningsvreugde. De vreugde was echter van korte duur toen Jens bij aankomst aan de sporthal bestolen bleek te zijn van zijn rijwiel. Stomme dieven 🙁

We onthouden dat:
– het echt niet het weekendje van Jens was
– het volgend weekend onmogelijk slechter kan gaan
– Yonexpluimen beter zijn dan Victors
– Sam en Lieven hun toernooi.nl balkjes met een eerste groen versierden
– zondag Hoge Wal voor de bijl gaat

0 gedachten over “verslag Gentse H8 en Sentse H3 vs. Lokerse H12?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *