Verslag Heren 5 Kampioen !!!

Niet op de foto : de Pieter...
Niet op de foto : de Pieter..

September 2008.. Heren 5 werd in het leven geroepen met het potentieel om kampioen te spelen in 3de provinciale. Lees : Dirk, Hans, Hannes, Pieter, Jordy, Sam en Steven.

Bijkomende gedachte was, om ons aanstormend talent te lanceren, en hen zo naar een hogere reeks te laten doorgroeien via het kampioenschap.

Een zo goed als vlekkeloos parcours afgelegd, waarbij enkel de pluimplukkers roet in ons eten kwamen gooien. Hierdoor pakten we, op 2 punten na, naast de titel.. Ontgoocheling alom, want iedereen keek al ontzettend uit naar 2de, al was het maar om steeds met veren te kunnen spelen. 🙂

Mei 2009.. De voorbereidingen van de competitie gingen van start en we zouden het dit jaar dan nog maar eens proberen in 3de.. Maar…

Juni 2009.. Dirk Bondroit speelt met zoon Stein een tornooi bij de Shuttle Stars waar hij Lens Meyvaert tegen het lijf loopt (de nieuwe competitieverantwoordelijke van de VBL). Aan de praat geraakt en bij toeval wordt er verteld dat een ploeg in 2de (de Mintons) liever zou degraderen, wat enkel kan, wanneer een andere ploeg gevonden wordt die hun plaats kan innemen.

Den tamtam ging snel, en na overleg met ons bestuur, kreeg Lens al snel de bevestiging dat Lokerse “bereid” was om in 2de aan te treden!

September 2009.. Super gemotiveerd begonnen we aan het seizoen met als eerste ambitie “goed meedraaien”. Links en rechts werd al eens gefluisterd dat we met deze ploeg misschien wel eens potentieel zouden moeten hebben voor meer, maar dat durfden we bij aanvang zelfs niet te dromen..

Maar de ene match na de andere werd gewonnen, dus ja, misschien toch?

Jordy maakt een blitz-start van C1 tot B1 en dat in amper 4 maanden tijd! Net als Sam vorig jaar, is hij dé match-winner van onze ploeg : maar liefst 25 overwinningen op 27 en dat telkens op HE1 en HD1! Chique!

Maar kampioen spelen is de verdienste van iedereen natuurlijk! Het winnen gaf alsmaar meer vertrouwen en iedereen heeft in de loop van het seizoen nog veel progressie gemaakt wat duidelijk merkbaar is als je er de statistieken van toernooi.nl op naleest : iedereen zit gemiddeld aan een winstpercentage van maar liefst 80%!

Voornaamste concurrent bleek bij aanvang 4Ghent te zijn, maar door een paar blessures verdwenen deze van het strijdtoneel. Enkel nog tweede concurrent in rij, Gentse 2H, kon het ons nog moeilijk maken.. In de heenronde hadden we ze verslagen (al hadden we toen nog totaal geen kampioensamibities) dus winnen in de terugronde was nu van cruciaal belang!

Jordy en Hannes hadden bij deze ontmoeting jammer genoeg andere verplichtingen, maar we vonden toen waardige vervanging in de naam van Davy Van Paemel en Dirk De Gucht. Thanks guys! We wonnen met 6-2, met enkele thrillers van formaat, waar wij telkens nét aan het langste eind trokken.. Over thuisvoordeel gesproken..

Afgelopen zondag bleek dat Gentse nog een punt had laten liggen in een match tegen 4Ghent, wat ervoor zorgde dat we afgelopen maandag genoeg zouden hebben aan een gelijkspel tegen Drive! Een haalbare kaart..

Wegens examens zou Jordy eerst niet meespelen, maar een klein uur voor de wedstrijd kwam de verrassing dat hij tóch van de partij zou zijn! Cool! Nog snel de opstelling aangepast en op naar Dendermonde!

   

De 4 dubbels werden vrij snel binnengehaald waardoor we halfweg eigenlijk al mochten vieren! De enkels waren op zich nog een formaliteit maar ook deze werden nog allemaal gewonnen!
Eindresultaat : 0-8 voor Lokerse, en de fles bubbels kon (eindelijk) bovengehaald worden!

   

   

Met nog 2 wedstrijden te gaan is de titel al binnen!!!
We hebben maw ons debuut in 2de niet gemist! 🙂
Op naar 1ste nu!

Proficiat aan iedereen!!!

Rest mij tot slot nog iedereen te bedanken.. De “vaste” spelers Jordy, Hannes, Hans, Dirk en Pieter én alle vervangers die ons graag uit de nood hielpen bij een afwezigheid.. Dikke merci!

De groeten,

– Steven –

0 gedachten over “Verslag Heren 5 Kampioen !!!

  1. Proficiat!!!
    Ik vraag me juist af hoe jullie die champagne in jullie lijf krijgen na de badminton…
    Zou niks voor mij zijn 😉

  2. Mooie verslagje, tevens een geschiedenisschetske van ons ploegske.

    Merci Captain Steven & H5-erkes voor het mooie seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *