Verslag Hoge Wal 1H – Lokerse 12H: 3-5

16:01

De H12 poulains a.k.a Flor, Jens en ikzelf verlaten het Sint-Lodewijkscollege na alweer een prettige(!) en leerrijke dag vol integralen, Stammformen en literaire conventies. Toch enigszins vermoeid na deze lesdag besluiten we ons te versterken in ‘De Teste’. Jens weigerde echter steevast het drinken van bier, kinderlijke bijgelovigheid of toch een tactische beslissing?

18:05

Na afscheid van enkele personen die tegenwoordig liever de denksport beoefenen in plaats van onze teergeliefde hobby, begeven we ons naar de sporthal. Als snel worden we bijgestaan door onze vervangkapitein Frederik ‘Fred’ D’hondt. Na enkele minuten zagen we ook de auto slee van Tom toekomen. Tijdens de autorit werd duidelijk dat Fred zijn conditie toch zal proberen te onderhouden in Polen, door zich te specialiseren in de bedsport. Tom, die akelig goed op de hoogte is, wist ons enkele prijzen door te geven. Wij hoorden ‘ne shuttle voor een vrouw’, ‘den Fred wordt eindelijk ne grote jongen’ en dergelijke praat, wat op goedkeurend gegrinnik kon rekenen op de achterbank.

18:55

Aankomst in de sporthal van Hoge Wal die er volgens Flor toch maar wat uitzag als een klein belachelijk tonneke. ‘Schijn bedriegt’ bleek toen we eenmaal binnenkwamen. Na het toch wel teleurstellende gelijkspel tegen Sentse van vorige zondag snakten we nu naar een overwinning. Meneer Verlee had dan ook op voorhand al een tactisch uitgedokterde opstelling naar Frederik doorgesluisd.

Fred en ik speelden de eerste dubbel. Zat er al iemand met zijn gedachten in Polen? Geen idee, maar Frederik raakte maar niet voorbij de 18, teveel fouten met nipt setverlies tot gevolg. Deze ‘scheve’ situatie werd meteen rechtgetrokken, we werden op het juiste moment wakker en wonnen dan ook in de derde set. Ondertussen speelden Flor en Tom de 2de dubbel, die verloren werd, wat volgens Flor volledig zijn eigen schuld was. In de derde dubbel mochten Frederik en ik weer aan de slag en deze werd makkelijk binnengehaald in 2 sets. Ook de 4de dubbel bleek een succes met Flor en Jens. Ook zij werden op het juiste moment wakker en maakten het uiteindelijk af in 3 sets. Resultaat na de dubbels: 3-1

Tijd voor de enkels. Tom speelde de eerste enkel tegen een mede C2 en het werd een beest van een wedstrijd. De eerste set werd verloren, maar dat lag uiteraard aan het racket. Wanneer hij dan ook het visnet van Frederik mocht gebruiken haalde hij de 2de set binnen. In de 3de set moest hij uiteindelijk dan toch de duimen leggen (21-19). Het lange stilzitten tijdens de examens had blijkbaar toch voor een licht conditieverlies gezorgd. De 2de enkel was voor Flor en hij won deze in 3 sets. Ook Jens deed wat gedaan moest worden en won. De laatste enkel was tot slot nog voor mij, maar ik had het net iets te lastig tegen de blonde versie van Stan Pannier. Ik wist meteen waar ‘Hoge’ wal voor staat. Eindresultaat: 5-3 en tevreden Lokeraars.

Na nog wat gekeuvel in de kleedkamer met ‘den Patrick’ moest er natuurlijk nog gedronken worden. Sparta Pils, hiervoor onbekend voor ons, zal hierna ook altijd onbemind blijven. We twijfelden nog even over een eventuele coup op de vorige week ingevoerde dictatuur door Verlepie, maar we besloten dat het nog altijd beter is dan een Poolse president.De dag eindigde nog in mineur wanneer Tom bij het verlaten van de parking de trekhaak van de auto achter ons streelde, met een bluts tot gevolg.

We hebben geleerd dat:

– Pieter een plooier is

– Jens zijn 2 matchen toch bierloos heeft gewonnen
– Womanizer Frederik serieus aan het aftellen is naar 18 februari

– Er iets scheelde met de shuttles
– We sporthallen niet beoordelen voor we de binnenkant hebben gezien

– Pieter een plooier is

Uw reporter

Sam

0 gedachten over “Verslag Hoge Wal 1H – Lokerse 12H: 3-5

  1. Plooier, plooier. Getuigt het niet net van een ongekende weelde binnen Heren 12, dat er dezelfde avond zowel een competitieontmoeting als een quiz gewonnen wordt? 😀

    Voor morgen heb ik – sorry Gentse – trouwens alweer een uitgedokterd tactisch plan bedacht.

  2. Hmmm, de Fred mag hoop hebben tijdens zijn verblijf… tijdens onze fantasierijke tocht naar Sentse was het nog 5 euro, en nu slecht een shuttle… het zal geen Rachmaninovje worden… eerder allé Louja !

  3. Hmmm, de Fred mag hoop hebben tijdens zijn verblijf … tijdens onze fantasierijke tocht naar Sentse was het nog 5 euro, en nu slechts een shuttle… het zal geen Rachmaninovje worden… eerder allé Louja !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *