Verslag Jeugdtornooi Hoensbroek

Een verslagje over de prestaties van Sam op het Carlton Internationaal jeugdtornooi in Hoensbroek van afgelopen weekend.
In de Mix met Ine Lancriet :
In de eerste ronde kwamen ze uit tegen een Nederlands koppel. Hier toonden Sam en Ine zich duidelijk de betere en wonnen afgetekend met 21-11 en 21-8.In de tweede ronde kwamen ze uit tegen het 8ste reekshoofd, Anika Horbach en Mark Lamsfuss uit Duitsland. Hier bewezen Sam en Ine vooral in de tweede set dat het verschil klein is en dat ze, mits nog iets beter samenspel, ook in deze discipline verder zouden kunnen doorstoten. De partij werd verloren in twee sets met 15-21 en 19-21.
In het dubbel met Marijn Put :
In de tweede ronde (eerste ronde waren ze vrijgeloot) werden ze uitgeloot tegen een Nederlands duo. In deze partij waren Marijn en Sam overduidelijk sterker. De partij werd dan ook vlot gewonnen in twee sets, setstanden 21-19 en 21-16. In de derde ronde moesten ze dan aantreden tegen het 3e reekshoofd, het Nederlands duo Robin stabeling en Mark Caljauw. Het werd een spannende partij waarbij Sam en Marijn in de eerste set steeds 2 à 3 punten voorsprong hielden tot aan 17. Toen werd na een betwistbaar punt (dat duidelijk in het voordeel van Sam en Marijn was), en na een lange discussie het punt overgespeeld. Maar onze jongens waren “de drive” kwijt, resulterend in 6 punten op rij voor de Nederlanders en eerste set verloren (21-17). Ook de tweede set hielden Sam en Marijn gelijke tred, maar weer op het laatste leidde concentratieverlies tot het verlies van de tweede set (21-18).Conclusie, hier ging een wedstrijd verloren die ze evengoed hadden kunnen winnen, maar de Nederlanders waren vooral veel uitgekookter. Maar hier werd een belangrijke les geleerd… Dubbel jammer toch wanneer later bleek dat het Nederlandse duo tot in de finale geraakte.
In het enkel :
In het enkelspel was Sam goed op dreef. In de wedstrijd die tot poulewinst moest leiden, werd Sam nipt verslagen in 3 sets door alweer een Nederlander, Brandon Bessem. Setstanden waren 22-20, 18-21 en 24-22. Maar ook hier had Sam zeker winstkansen, en de belangrijke les hier was dat een correcte puntentelling het verschil kan maken tussen winst of verlies. Onthouden Sam… Al bij al een verdienstelijke prestatie van Sam, en al duidelijk een vooruitgang ten opzichte van het tornooi in Langenfeld (Duitsland). Sam heeft bewezen momenteel dichtbij de Europese middelmaat in zijn leeftijdscategorie aan te leunen.Volgende afspraak, het “8 nations-tornooi” op 19, 20, 21 én 22 februari. Dit tornooi gaat voor de eerste keer in België door, het wordt gespeeld in “De Nekker”. Te noteren in de agenda voor alle badmintonliefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *