Verslag Kersttornooi Torhout

Zaterdagochtend 20 december. Voor 4 enthousiaste Lokeraars stond een lang tornooi te wachten (zondag maakte ondergetekende een optelsommetje en kwam aan 26 uur sporthal + auto). Iets voor 8 uur vertrok de eerste lading met Jordy, Romy en mezelf. Klaas mocht iets langer slapen.
Jordy won nipt zijn 1ste ronde van dubbelpartner Florian en wipte in de 2de ronde op spectaculaire wijze het ¾ reekshoofd in een echte thriller. In zijn kwartfinale ging hij nipt de boot in na verlengingen in de 3de set. Jammer, hier zat zeker een halve finale in: “Dit had ik echt niet mogen verliezen, hé!”
Ik mocht ook al beginnen om 9u30. Met goed spel won ik mijn 1ste ronde. De 2de ronde had ik het heel wat moeilijker, maar ook hier winst in 2 sets. In mijn kwartfinale kwam ook ik een ¾ reekshoofd tegen. Na winst in de 1ste set, sputterde de motor wat in de 2de, maar dankzij enkele tactische bijsturingen (met dank aan coach Klaas) haalde ik ook de 2de set binnen.
Romy won als 2de reekshoofd haar 1ste ronde, al mocht het niveau naar verluid nog iets omhoog getrokken worden. Dit lukte blijkbaar niet, met verlies in een korte kwartfinale als gevolg.
Klaas mocht meteen aantreden tegen de sterke Raepsaet. Verlies in 2 sets: “Tja, da’s echt ne goeien jong.”
Dan de dubbels. Jordy toonde ook West-Vlaanderen waarom hij Belgisch kampioen is. Ook nu liep het positiespel met Florian uitstekend en konden ze met scherpe opslagen en veel druk op de service hun tegenstanders naar de keel grijpen. Ze overleefden vlot hun poule en ook in de kwartfinale waren ze niet te stuiten. De halve finale was al iets moeilijker, maar ook hier winst. Uiteindelijk bleken ze ook nog eens te sterk voor hun tegenstanders in de finale. Eerste tornooiwinst in de C1 voor Jordy, verdiende zege!
Ik speelde dubbel met PBO-genoot en kersverse B2 Laurens Pluquet. De poule verliep niet zo vlot, maar toch konden we al onze matchen winnend afsluiten. De halve finale werd een wedstrijd met veel gevloek, veel kapotte shuttles, veel shuttles in het net of buiten met nipt verlies in de 3de set. Deze match hadden we altijd moeten winnen.
Romy en haar gelegenheidspartner geraakten niet verder dan hun poule. Even citeren: “De samenwerking verliep vlot. Jammer dat ik op het terrein niet veel goede dingen heb gedaan. Ik ga slapen.” Het was duidelijk Romy haar dagje niet. Haar onhoudbare, harde slagen hebben we slechts met momenten gezien.
Klaas met als partner het 1ste reekshoofd van het enkeltornooi verweerde zich goed. Hij zag veel shuttles, maar maakte het zijn tegenstanders knap lastig. Toch verlies in alle poulewedstrijden.

Papa Van Der Sypt had zijn kinderen frieten beloofd en zocht tevergeefs zowel Torhout als Lokeren af naar een open frietkot. Mama Van Der Sypt is dan maar frieten beginnen bakken om half 1 in de nacht. Uw verslaggever was een klein uurtje vroeger thuis, maar had wel 3 PBO-genoten te gast. Voor ons geen frieten, wel pizzabroodjes. In totaal hebben we toch wel 3 uurtjes geslapen. Ook Klaas had nog een bezoekje gebracht aan Bruggestad.

Gevolg: zondagochtend stonden er 4 al iets minder enthousiaste Lokeraars in Torhout.
Jordy en ik speelde mix in de B2, beiden met een ik-heb-3-uur-geslapen-vannacht-dame. Allebei 2 matchen gewonnen, 2 verloren. Vooral de heren aan de overkant bleken toch wat te sterk.
Klaas en Romy speelden verrassend sterk, maar ook zij konden niet door hun poule geraken.
Na de mix had ik nog 2 uurtjes om in slaap te vallen voor mijn halve finale. Mijn tegenstander speelde erg scherp, quasi perfect. Meer dan meeslepen zat er niet in, verlies in 2 sets

Het was een mooi tornooi, we hebben ons zeer goed geamuseerd!
We onthouden de ongelooflijk slechte shuttles, dat ik geen Junglespeed kan spelen en dat als je hard genoeg op het hoofd van je partner smasht, de shuttle toch nog over het net kan belanden!

-Hannes-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *