Verslag Latem-De Pinte H1 – Lokerse H1

Competitie op maandagavond dan moet het Wit Wit of Latem zijn. En gelukkig bleek het deze keer niet al te ver rijden dus kwamen we in Sint Martens Latem terecht. Lang geleden ook dat we nog eens tegen deze mannen mochten badmintonnen. Inzet van de match voor ons was de heenronde als leider proberen af te sluiten. We wilden al het ware herfstkampioen worden of kan ik hier beter kiezen voor lentekampioen. Voor het eerst dit seizoen kon ik beschikken over al mijn spelers, wat een luxe. Ik diende wel beetje rekening te houden met knieperikelen van Jordy en Laurens in mijn opstelling.
De familie Van Herbruggen opende de debatten tegen Karel en Geoffrey. Gene kattepis. Het werd een stevig matchke en Eddy en Stijn hadden beide wat last met het aftikken aan het net. Heeft niks te maken met onkunde, maar met de snelheid waarmee die van Latem de pluim uit verdediging terugbrengen. Na verlies in de eerste, winnen wij de volgende 2 sets.
Ondertussen zijn knie-uit-de-kom Jordy en pijn-in-de-knie Laurens bezig tegen Daan en Wout. We merken weinig van eventuele ongemakken en na de studieronde in set 1 winnen we makkelijk set 2.
HD 3 en 4 moeten dan apart afgewerkt worden en daar maakt Latem handig gebruik van. Met de nodige vocale steun en aanwijzingen worden respectievelijk Sander en Laurens en Buzze en Jordy in 3 sets opzij gezet.
Gelukkig had Stijn ondertussen zijn enkel gewonnen tegen Wout waardoor we met een 2-3 stand de laatste 3 enkels mochten spelen.
Buzze mocht zijn kunstje van vorige week tegen Dilbeek eens overdoen tegen Geoffrey. Eddy kreeg Karel voorgeschoteld en Sander mocht Jeroen proberen te grazen nemen.
Alleen Eddy weet in extremis zijn eerste set te winnen. Buzze en Sander komen in het eerste bedrijf niet of nauwelijks voor. Werk aan de winkel. Eddy blijft in de tweede set goed compact spelen en Karel voelt de bui hangen. Karel probeert het tij nog te keren door wat te gaan jongleren met zijn rackets, maar dat heeft niet het verhoopte effect. Winst voor Eddy.
Buzze moet verder het spel ondergaan en verliest zijn match tegen Geoffrey.
Een 4-4 eindstand lijkt dan in de maak, want Sander krijgt geen voet aan de grond tegen Jeroen. In navolging van Karel begint Sander ook wat te jongleren met zijn rackets, maar met meer succes. Sander komt eindelijk wat in de match en weet set 2 in zijn voordeel te doen kantelen. Vol goede moed gaat hij voor set 3 en de eindwinst. Maar owee. Sander komt in den derden 11-4 achter dus match gespeeld. Of niet? Jeroen begint de tol te betalen van 3 driesetters en Sander gaat beter spelen vanuit zijn kansloze positie. Na nog wat gooi en smijtwerk  van Sander om wat frustratie weg te werken, scoort hij 6 punten op rij en wordt het nog razend spannend. Jeroen begint te twijfelen en Sander lijkt plotseling de drive gevonden te hebben. Wat niemand nog verwachtte gebeurt. Sander wint uiteindelijk zijne enkel en daardoor gaat Lokeren H1 met 8 op 10 aan de leiding in tweede liga. Niemand die dat had verwacht aan het begin van het seizoen.
Nu even een paar weken rust voor de terugronde en dan zien we wel weer.
Sander “the come back” captain 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *