Verslag Latem G2 – Lokerse G2 : 3 – 5

Eindelijk was het zover. Na 2 jaar zwoegen in de provinciale reeksen is het mixploegje -dat was opgericht om het gat tussen 1ste liga en 3de provinciale iets kleiner te maken- geraakt waar het ongeveer moet staan, namelijk derde liga. De ambities blijven toch niet gering… na 2 titels op rij blijft de honger groot. Al zullen we dit jaar wel heel wat meer tegenstand krijgen dan de vorige competitiejaren.
Maandag stond onze eerste wedstrijd gepland op bezoek bij de 2de ploeg uit Latem.
Acteurs van dienst waren Kristel, Caroline, Mireille, Kasteel en Buik. Mullah Omar zat in Turkije dus kwam onze reserve Courtin in actie. Die had zich wel heel professioneel voorbereid, om 20u lag hij al te slapen (op den toog) en pas tegen 17u is hij terug opgestaan. Goe bezig 😉
De chauffeur van dienst wast Stef (waarvoor onze dank). Net echt! Zo met een busje waar iedereen in kan. Alleen de sticker LOKERSE G2 ontbrak nog op de schuifdeur.

De dubbels:
Buik/Courtin vs. Karel Sioncke/Jeroen Pouseele (B1/B1)
Een wedstrijd die gekleurd werd door veel ongedwongen fouten langs beide kanten. Zowel in set 1 als set 2 kwamen we redelijk wat punten achter, maar dit werd tot 2 maal toe volledig hersteld. Vrij makkelijke overwinning in 2 sets.

Kristel/Caroline vs. Evelyn De Meyer/Everlien Struyvelt (B2/B2)
Zeer sterk geopend en de eerste set met sprekend gemak gewonnen. En dat is al vaker een gevaarlijk scenario geweest. De tweede game verliep iets minder vlot maar toch kwamen onze dames op matchpunt (20-17). De doodsteek werd echter uitgesteld tot in de derde set. Tja, plots liep het niet meer. Het was vooral de schrik om het af te maken denk ik.
De derde game startten Caroline en Kristel furieus. Meteen werd een gat geslagen van 7 punten en dit leek onoverbrugbaar voor de Latem-girls.
Ze hadden het korter kunnen houden, maar de match winnend afsluiten is uiteindelijk het belangrijkste.
Met 2-0 kunnen starten is altijd schitterend.

De enkels:
2de heren: Buik vs. Jeroen Pouseele.
De 1ste set begon voor Buik pas bij een 7-0 achterstand. Alleen een goeie service was voldoende voor Jeroen. Onmogelijk nog op te halen met 21-12 als resultaat. Het voornaamste: ‘Diesel’ Buik was opgewarmd. In de 2de game ging het er gelukkig veel spannender aan toe. In een nek-aan-nek-race met verschillende haasje-overs dwong Jeroen uiteindelijk toch de overwinning af.

2de dames: Mireille mocht meteen starten met een enkelpartij tegen Kathleen Van Kildonck (B2). Het bleek geen makkelijke opdracht. Vooral door het gebrek aan matchritme van Mireille. De eerste set kon ze nipt winnen… maar de tweede set werd jammer genoeg even nipt verloren. In de belle kon Kathleen Mireille nog iets meer onder druk zetten en ging de wedstrijd verdiend naar Latem.

1ste dames: Caroline vs. Evelyne De Meyer (B2)
Een simpele walk-over voor Caroline. 2×10 is een sterk resultaat.

1ste heren: Kasteel vs. Christophe Naessens (B1)
Ook in deze wedstrijd was er een duidelijk over(ge)wicht van Lokerse zijde. Af en toe moest Kasteel zichzelf eens wakker schreeuwen… maar een verdiende overwinning in 2 sets was onafwendbaar.

4-2 was dus tussenstand, een eerste punt was al binnen.

De mixen:
1ste mix: Kasteel/Kristel vs. Karel Sioncke/Evelien Struyvelt (B1/B2)
Heel dit seizoen hoor ik ze al klagen dat het niet draait… maar daar was maandag niet veel van te merken. Kasteel verdeelde van achteraan het spel, Kristel zorgde vooraan voor de afwerking.

2de mix: Courtin/Mireille vs. Christophe Naessens/Kathleen Van Kildonck (B1/B2)
Courtin en Mireille, in een ver verleden maakten ze bij De Mintons nog samen het mooie weer in 1ste liga. Maar geschiedenis zegt niet altijd alles (al zal courtin wel iets anders beweren). Zeker in de eerste set. De posities waren niet altijd goed en er zaten behoorlijk wat onnodige foutjes in hun spel. Maar het moet ook gezegd zijn, Christophe en Kathleen speelden op een hoog niveau. De pauze voor de 2de game werden alle mankementjes op een rijtje gezet met een ware gedaantewisseling tot gevolg. De partij groeide tot een mooi-om-ziene wedstrijd met knappe punten langs beide kanten. Een derde set werd verdiend afgedwongen. Jammergenoeg kon het Lokerse-koppel zijn hoge niveau niet aanhouden. Er werd gevochten en gestreden maar Latem trok verdiend het laken naar zich toe.

De eerste wedstrijd werd gewonnen. Altijd belangrijk.
De voornaamste conclusie is dat er nog wel wat groeimarge in het team zit.
Nu zondag kunnen we dit al tonen op het veld van Beveren.

Wedstrijdgegevens vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *