Verslag Lokerse 2H – Oudegem 2H : 7 – 1

Het was weer een aangename oefening zondagnamiddag om een team op de been te brengen. Rekenen op een paar invallers uit H1 kon niet, doordat zij om 18.00u in Antwerpen werden verwacht. Op zaterdagavond bleek Robin ziek te zijn en dus kwam ik bij Gianni, Joren, Jasper en mezelf uit. Gianni trad weer aan na een lange examen periode en Jasper die kwam zowat rechtstreeks van de kabellift via een skipiste de sporthal binnen gestoven. Zelf had ik een late nieuwjaars receptie en daar had ik de ingeving om Sam VdB eens vanonder het stof te halen om zo, iedereen wat meer rust te gunnen. Ik slaagde er redelijk makkelijk in om Sam nog eens enthousiasmeren. Yippie hoera, dacht ik, maar toen bleek deze als titularis in H1 te staan en dus liep ik alweer het risico om door de regeltjes genekt te worden. Gene Sam dus, maar de usual suspects die de kastanjes uit het vuur mochten halen.

Dat vuur uit Oudegem bleek eigenlijk maar een waakvlammetje te zijn en zo stond het na de dubbels, 4-0. Jasper had in zijn dubbels wel 2 keer een driesetter nodig om dat zijn voetenwerk meer leek op een chasse neige dan op de iets snellere parallel.

Een bericht van Joren eerder op de middag maakte mijn opstelling voor de enkels heel gemakkelijk. Bij Oudegem beschikken ze namelijk over een A en dat katje ging Joren vol vertrouwen wel eens wassen. Kijk daar word ik nu eens vrolijk van. Het bleek geen overmoedig bericht te zijn, want Vincent VP spartelde in de eerste set nog tegen, maar werd in de tweede met 9 opzij gezet. Jasper bleef maar zijn badminton op latten volhouden en wist dus weer in 3 sets te winnen. Schoon zo Jasper. Ik ben ondertussen gewend geworden aan mijne “verse” status als B2 en won mijn match op HE4.
Gianni mocht Nils partij geven en daar kregen we een echte strijd te zien. Mooie slagenwisselingen, lange rallies, vol spanning. Jammergenoeg verloor Gianni nipt de eerste met 24-22. Gianni leek aangeslagen en dreigde set 2 te moeten laten schieten, maar hij vocht terug en probeerde er nog een derde set uit te slepen, helaas was Nils al iets te ver uitgelopen. Het bleek de enige verliesmatch van de avond te worden en dus was Gianni ons een pint verschuldigde. Een club-traditie die we allen moeten eren.
Wat we ook in ere moeten houden is het vermelden van bijzondere gebeurtenissen in de rand. Zo wist Lander deze unieke score bij elkaar te sprokkelen eerder op de avond. Ik heb zo het vermoeden dat Lander zich al aan het voorbereiden is op het nieuwe score systeem naar 11! Vooral dat eentje staat schoon en misschien moeten we dat nieuwe systeem naar 11 iets beter gaan uitleggen aan Lander.

Mathias De Smet (B1)
Lander Borgonjon (B2)
21-1 21-10

De laatste match van de heen ronde spelen we thuis tegen Bamada en dat gaat Joren de taak van Captain op zich nemen, want ik ga even iets anders doen.

Captain Sander

Eén gedachte over “Verslag Lokerse 2H – Oudegem 2H : 7 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *