Verslag Lokerse 4G – Shuttle Stars 1G : 5-3 én kampioen in 2e provinciale !

Woar is da fiestje????  Ier is da fiestje; tis er van gekomen, we zijn in de 2e provinciale kampioen geworden na een seizoen gekenmerkt door vele ups en downs vd meeste spelers.  Gelukkig was steeds iedereen op de juiste momenten net genoeg in form om steeds de overwinning (vaak met 5-3) binnen te halen, zodat we erin geslaagd zijn om zonder ons beste badminton te spelen op een diefje kampioen te worden.

De match tegen shuttle stars had een formaliteit moeten worden, de eerste tegen de voorlaatste, die aantraden met enkel c1’s, wij hadden  4 b2’s op het plein, dus de titel lag voor het grijpen.  Maar zoals steeds…  Ley zijne knie nog altijd kapot, Steven zijn enkel ligt nog in Duitsland en Hans zit met een mentaal probleem :-).  Onze dames zijn wel ok, maar ook daar was het een lang jaar en vele tornooien laten zich voelen in de frisheid, sleep sleep kruip dus richting titel.

In de heren dubbel ontdekten pat en ikzelf jammer genoeg reeds na een paar punten dat we makkelijk konden winnen, maw de stressless zetel werd bovengehaald, de smash werd op zolder geparkeerd en inlopen aan het net, dat is iets voor jonge gasten (wij zijn samen dan ook ver 80 jaar he), de gevolgen zijn zoals steeds dat ge een derde set moet spelen, die we echter met 15 konden winnen.  Tegelijkertijd kreeg onze jeugd (samen ongeveer even oud als de poesie, crap ik word oud) 2 zeer ervaren C1 dames tegenover zich.  Ze hebben zich goed verweerd, maar Merel en Kimberley kwamen nog wat te kort.

 

In de enkels zou ons overwicht qua klassement boven komen, en dat was ook duidelijk het geval bij Vicky en Hans, die elk een C1 hapje kregen (we vergeten gemakshalve even de 2e set van Hans, dat mentaal probleem he) maar beiden wonnen een set met 21-6, dus dat zegt voldoende.  Toen Kimberley een zware match in de derde set kon afmaken met 21-9 tegen Brenda, was de titel mathematisch een feit.  Onze sympathieke vaste invaller taxi Patrice had wel wat last van een ontketende Bert melkebeke, die toch aan het solliciteren is naar het b2 klassement; 12-21 en 13-21 is niet slecht tegen een ervaren B2. 

De mixen waren dus een formaliteit en ik had dus wat gegoocheld met de opstelling, Hans met Vicky, eigenlijk 2 enkelspelers, haalden zwaar uit en 25 minuten later stonden de 21-8 en 21-10 op het bord.  Onze Steven had ondertussen zijnen enkel laten overkomen en met merel aan zijn zijde gaf hij alles, maar zijn eerste match na maanden, was duidelijk nog iets te vroeg , inzet genoeg, maar slagvastheid komt nu eenmaal door veel te spelen.  Al moet ik er wel bij vertellen dat ik voor de mixen iedereen manu militari had verplicht om een glas cava ad fundum te drinken.

Volgend jaar dus in de zware eerste provinciale waar ploegen uit de Liga uiteindelijk terechtkomen en vermits er twee 2e provinciales zijn, er ook 2 degraderen; het zal dus volgend jaar knokken worden tegen degradatie en tegen onze makkers van G3, ik kijk al uit naar mijnen enkel tegen de Smurf… .

De obligate fotookes zijn dus genomen en na een lang douchke werden de chouffe kabouterkes, vedettjes en kweet nie wat nog allemaal vlotjes besteld.  Dit loopt uiteraard niet goed af en de gevolgen waren dan ook dramatisch de volgende maandag werkdag, den Hans lag dood aan zijne pc, ondergetekende is om half 8 wakker geschoten, tegen ne muur gebotst terwijl dak mijn kostuum aan het aandoen was, en gelukkig vond ik nog nen das die al geknoopt was, want nen dubbele windsorknoop zou niet direct gelukt zjn vrees ik.  Den oste is zelfs niet gaan werken, hij zou wel zijnen computer ne keer aangezet hebben, wauw. 

Ik eindig mijn verslagske met een bedankje aan onze invallers dit jaar, Gianni, famaci, Isabelle, Jordy en patrick, en uiteraard ook aan de vaste spelers. 

Een tevreden captain, Poesie Ley

PS: Buik, mijn bonnekes zijn op maar kheb wel nog veel shuttles, ruilen??
PS2: De rest van de fotokes is te vinden op http://nl-nl.facebook.com/album.php?aid=2115447&id=1440673029
of https://picasaweb.google.com/116447443755289645995/G4Kampioen?authkey=Gv1sRgCOD47fGKsO_W-wE#

0 gedachten over “Verslag Lokerse 4G – Shuttle Stars 1G : 5-3 én kampioen in 2e provinciale !

  1. zoals ge ziet is kapitein zijn niet zo glamoureus, verslagen schrijven, toernooi. nl invullen, flessen cava opendoen, en god help us: het net oprollen (merci aan de sander om met zijn ploeg rap weg te vluchten richting douche :))), maar ge hebt later uw deel gekregen he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *