Verslag Lokerse 7G – Oudegem 6G: 1-7

In onze derde wedstrijd van het seizoen mochten we thuis aantreden tegen Oudegem. Die hadden in hun tot nu toe enige wedstrijd gelijkgespeeld tegen Landegem, waar wij nipt tegen verloren. We waren dus zeker niet op voorhand verloren. Eef belde ziek af, waardoor er op het laatste moment nog een beetje geschoven moest worden met de opstelling. De tegenstanders hadden 2 C2-heren en 2 D-dames bij.

Dubbels

Mats en Tom traden aan tegen Benny en Eddy in een match die redelijk frustrerend was. De fouten bleven zich opstapelen en tot overmaat van ramp gaven we een voorsprong van 6 punten weg, de eerste set ging verloren met 19-21. In de tweede set kon het alleen maar beter gaan, dachten we. Niets bleek minder waar te zijn. Na nog een karrevracht fouten werd het 16-21. 0-1, en direct een slecht gevoel.

Intussen speelden Inge en Celine in de eerste set goed mee tegen Katrien en Marlies. Jammer genoeg ging die set verloren met 19-21. In de tweede was de concentratie even weg, en ging het licht uit: 8-21. 0-2 na de dubbels.

Enkels

Dirk mocht het op eerste enkel opnemen tegen Eddy. Dirk speelde goed mee, maar Eddy was gewoon sterker. Ondanks het goede verweer van Dirk werd hij terug naar de bank gestuurd met 12 en 9. 0-3

Tom kreeg Benny als tegenstander. De eerste set werd na stereotiep spel verloren met 16-21, de tweede werd vlot gewonnen met 21-13. Wat af en toe droppen al niet doet… In de derde set stond Benny heel de tijd 4 of 5 punten voor, tot Tom een remonte begon, die bij 16-18 stopte. Na een kleine schuiver, met last van de rug als gevolg, moest Tom uiteindelijk het onderspit delven met 19-21. Extra frustrerend was dat Tom zowel op 18-19 als op 19-20 zijn service uit sloeg… 0-4, hopelijk niet hetzelfde scenario als vorige week…

Inge speelde tegen Katrien enkele mooie rallys, maar Katrien nam toch de bovenhand en won met 2 keer 12. 0-5.

Ook Celine verloor, met 10 en 15 tegen Marlies. 0-6 na de enkels

Mixen

We hadden dus nog twee wedstrijden om onze eer te redden. Mats en Inge stonden tegenover Eddy en Marlies. De eerste set werd gedomineerd door Lokerse, maar uiteindelijk werd het toch nog erg nipt. Gelukkig hielden Mats en Inge het hoofd koel en sleepten ze set 1 in de wacht met 22-20. In set twee was de veer aan de overkant gebroken, en gingen Mats en Inge freewheelend naar 21-11. 1-6, de eer is gered!

Dirk en Celine stonden in de tweede mix tegenover Benny en Celine. Celine had nog nooit een mix gespeeld, en dat werd in set 1 duidelijk: 7-21. Maar na een korte bijsturing en een beetje coaching, draaide het in set 2 plots wel. Na een heel spannende set, moesten de onzen uiteindelijk het onderspit delven met 23-25. Heel jammer, vooral omdat Dirk net ervoor een setpunt onbesuisd had buitengesmasht (te veel naar de kapitein gekeken?). Iedereen had het gevoel dat wanneer er een derde set zou komen, die naar Dirk en Celine zou gegaan zijn. Jammer dus, maar dit veranderde niks aan de 1-7 eindstand.

Conclusie

De eindstand is niet echt representatief voor het geleverde spel, er zat een gelijkspel in (heren dubbel, heren enkel 2 en mix 2 hadden ook naar ons kunnen gaan), maar daar gaan we niet om treuren. We vinden het nog steeds leuk, en dat is het belangrijkste. En wat nog belangrijker is, we blijven bijleren: