Verslag Lokerse D1 – De Valkaart D1 : 5 – 3

Zondag speelden we met dezelfde 4 die 8-0 wonnen van Waregem. Onze trouwste supporter was weer van de partij. Deze keer moest er niets verhuisd worden. Liesbeth was er ook als wedstijdleider en coach. De opstelling werd behouden; alleen dubbel 3 en 4 werden gewisseld.

Caroline en Joke begonnen hun partij tegen Sara Meireman en Joke Van Buren. Vooral Joke leek in goede vorm. De eerste set werd vlot gewonnen, de tweede ging verloren tot grote ergernis van Caroline. In de derde set konden Caroline en Joke elkaar niet echt oppeppen en werd die ook verloren. 0-1

Ondertussen speelden Romy en Kristel den 4de dubbel. Een mooie match was het niet; er werden vooral veel fouten gemaakt aan onze kant. Kristel sloeg alles buiten en punten die je zo kon afmaken belandden toch in het net. De match ging dan ook verloren; volgende keer moet het beter. 0-2

Voor den 2de dubbel probeerde Kristel Caroline wat op te peppen. De eerste set werd, weliswaar zonder veel reserve gewonnen. In de 2de set speelden we tactische niet zo goed, waardoor het 1-1 werd. Onze coach kwam tips geven, maar Caroline moest toch eerst eventjes afkoelen in de gang. Nadien kon de goede raad van Liesbeth ons toch wat soelaas brengen. Onze coach had dus gelijk en de derde set werd vlot gewonnen. 1-2

Ook Romy en Joke wonnen op hun beurt den 4de dubbel. Aan de cijfers te zien was het nipt, maar 2-2 werd een feit.

Alles hing nu af van de enkels. Onze volgorde werd behouden, maar bij de valkaert werd gewisseld zodat hun beste speelster den 3de enkel speelde. Volgens Rik kon Caroline dit op voorhand geweten hebben en ook wisselen. Maar wij spelen op onze waarde en zien wel hoe het loopt. Romy oefende nog eventjes haar service voor ze aan de slag moest.

Joke won vlot haar enkel. Kristel en Romy kregen koud en begonnen dan maar te enkelen aan de andere kant van de zaal. Ook Caroline kon ondertussen de enkel winnen. Nog ééntje en ’t was in de ‘sjakosj’.

Romy won ook haar enkel; dus speelde Kristel enkel nog voor de eer. De eerste set werd verloren met 16. Ik had zeker 5 shuttles laten vallen die net binnen waren; dus kon ik ook winnen (volgens de coach). De 2de set werd vol goede moed aangevat. Het was een leuke partij en waren elkaar waard. Het werd dus een 3de set. Daarin trok Joke aan het langste eind. Een foutje teveel en het was voorbij. We sloften beiden van het terrein na een verdienstelijke match.

Het douchke deed deugd en zelfs Caroline had shampoo bij ! Joke moet wel nog de terreinen leren opruimen. Maar dat komt wel met veel oefenen hé Joke.

We hadden voor te veel dames sandwichkes besteld, maar het smaakte ons en diegenen die er van konden profiteren. Ondertussen werd door onze kapitein Caroline al druk overlegd hoe ze ploegopstelling in ’t vervolg zal doen. Niet alle neuzen stonden in dezelfde richting, maar dat komt wel. Bovendien genieten de vaste dames onze voorkeur.

Hopelijk gaan we verder op ons elan.
-Kristel-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *