Verslag Lokerse G1 – Damme G1 : 5 – 3

Zondagavond was het verzamelen geblazen om Damme partij te geven. Wij konden op iedereen rekenen en dus hadden we alle kans om onze nipte nederlaag van de heenronde in Damme recht te zetten. Kaat en Caroline begonnen goed aan hun DD en winnen de eerste set. Door een of andere reden sluipt er in set 2 een beetje twijfel in hun spel en moeten ze die set aan Nathalie en Kim laten. Set 3 lijkt heel spannend te gaan worden maar onze dames laten na om zelf ten aanval te trekken en lopen naar het einde toe een achter de feiten aan. Jammerlijk verlies.
Ondertussen waren Sam en ik begonnen aan de HD tegen Kevin en Geert. Het liep van geen kanten door te mak spel. De mannen van Damme profiteerden en bleven goed druk zetten waar we niet onderuit kwamen. In set 2 begon het iets beter te lopen en konden we ietske meer aanvallen. Maar door slecht service werk van mij en teveel netfouten van Sam werd het heel spannend. Op 22-22 moet ik zelfs aan de alarmbel trekken toen Geert een bal op lijn helemaal verkeerd inschatte. We winnen nipt. In set 3 spelen we eindelijk op niveau en komt Damme niet meer onder de goed geregisseerde powerplay uit. We brengen de tussenstand in evenwicht.
Sam mag dan de vloer aanvegen met Geert en ik moet zeggen het plein zag er glanzend uit na de match. Geert probeerde wel maar Sam had op alles een antwoord. Sterk weekend voor Sam met winst in het HD op het 6 nations tornooi in Luik en met in totaal 17 matchen sinds donderdag. Ik vermoed dat de conditie van Sam wel goed zit.
Caroline speelt dan een heel verdienstelijke enkel tegen Nathalie. Caroline had zelfs kunnen winnen mits een beetje meer vertrouwen in haar eigen spel. Ze schrok een beetje van zichzelf door de winst in set 1 en had de kans om het in 2 sets uit te maken. In een spannende set 3 moet Caroline op 17 Nathalie laten gaan. Thumbs up voor Nathalie die ondanks gezondheids problemen blijft spelen en nog belangrijker, blijft winnen!
Jordy kon aan de slag tegen Nick. Jordy speelde zijn eigen gedurfde spel met veel risico en wint de eerste set redelijk vlot. Na set 1 was Nick duidelijk gewend geraakt aan dat spel van Jordy en blijft het spannend. De smash van Jordy doet voor Nick echter de boeken toe.
Ellen speelde voor de 2de keer enkel. Tegen Dilbeek had Ellen al laten zien dat je uit het goed hout gesneden moet zijn om van haar te kunnen winnen. Toen verloor Ellen nipt van Femke. Gisterenavond pakte Ellen haar eerste enkelzege voor Lokerse. Sofie werd gewogen en te licht bevonden ,maar dat hoeft niet te verwonderen, er is dan ook 2 klassementen verschil tussen Sofie en Ellen.Dat brengt de tussenstand op 4-2 en dus moet er minstens nog een mix gewonnen worden.
Jordy en Ellen spelen tegen broer en zus Recollecte en Kaat en ik geven Nathalie en Nick partij. Bij aanvang voelde ik mij op slag weer een tiener, want Nathalie en Nick kwam ik op die leeftijd bijna wekelijks tegen in de kustprovincie. Kaat en ik zijn nogal wisselvallig dit seizoen en ik was er dus niet echt gerust in. Na een paar punten voelden Kaat en ik dat het goed zou komen en daardoor ging het eigenlijk alleen maar beter. We doen wat we moeten doen en houden de 2 punten in eigen huis.
Jordy en Ellen winnen de eerste set, maar verliezen de tweede. Waarschijnlijk door een beetje decompressie na het vernemen dat de buit al binnen was. Set 3 dan maar voor eer en glorie, maar Jordy en Ellen vinden niet de drive van de vorige ontmoetingen en gaan pas voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Weer tegen damme. Even voor de goede orde vermelden dat broer en zus een heel degelijke mix beginnen te spelen.

Voor de aandachtige lezers. Door deze overwinning komen wij op plaats 2 in de rangschikking. We stonden eigenlijk lager, maar ons verlies tegen de Pluimplukkers is door de VBL gecorrigeerd naar winst. Pluimplukkers zou Lynn onrechtmatig hebben opgesteld tegen ons. Het gaat hier over 2 regelgevingen die elkaar tegenspreken. Vraag blijft welke regel op onze liga competitie van toepassing is. Pluimplukkers heeft klacht ingediend tegen de beslissing van de VBL en dus gaan we de kampioen in onze reeks waarschijnlijk maar na nieuwjaar kennen.Het blijft dus supperspannend in 2de liga A.

Sander “the captain”

0 gedachten over “Verslag Lokerse G1 – Damme G1 : 5 – 3

  1. euh iemand toevallig een geel wedstrijdblad gevonden bij de Walter? Ik ben het ergens verloren en dus kan ik de details niet invullen.

    ja ik weet het t’is altijd wat.

  2. aie aie! volgens mij lag da samen met de opstelling in een prop gerold op tafel. Da ligt nu dus in de vuilbak
    Vrees da ge uldere kapitein eens lief in de ogen zult moeten kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *