Verslag Lokerse G1 – Wit-Wit G1 : 6 – 2

Gisteren kregen we Wit-Wit op bezoek. Wit-Wit heeft veruit de sterkste ploeg in onze reeks. Maar door TSD verplichtingen van Flore en Ine moet Wit-Wit vaak aan de slag zonder hun leading ladies. Gisteren hadden ze zelfs dubbele pech, want Jeremie bleek ergens na de middag  tussen de linies van het hockey en de cafetaria te zijn gesneuveld. Wij misten weer Sam ( zelfde histoire als Flore en Ine) maar kregen er wel Caroline erbij. Dank u wel G2.
Jordy en ik begonnen tegen Arno en Christophe. De wedstrijd gaat heel gelijk op en kan beide kanten uit. Jordy was een beetje op zoek naar zijn spel nadat hij eerder op de week geveld werd door een keelonsteking. Christophe was dan weer op zoek naar een goede service. Eerste set nipt naar Wit-Wit en tweede set nipt voor ons. Derde set weer gelijk opgaand met redelijk wat rallies. Wij trekken echter aan het langste eind door een “pietbal” van mij op een wel heel cruciaal moment.
Ellen speelde dus voor het eerst dit seizoen met Caroline. Caroline zorgt voor wat extra power in de DD en dat resulteerde onmiddellijk. Onze dames stomen redelijk makkelijk door naar setwinst. Julie en Lieselot krijgen in set 2 meer grip op het spel van onze dames, maar slagen er niet in om onze dames te verschalken en dus winst in twee sets voor Caroline en Ellen. Dit was ook de eerste keer dat we een punt pakken met onze DD dit seizoen.
Caroline gaat dan in DE 1aan de slag tegen Lieselot. Caroline is de laatste weken in heel goede doen, maar heeft geen matchritme op dit niveau. In set 1 blijft Caroline meegaan tot 19 en maakt net dan een paar kleine foutjes waardoor Lieselot set 1 binnen haalt. In set 2 neemt Lieselot het initiatief en wint set 2 met 21-16. Verdienstelijk partij van Caroline die met wat meer ritme nog mooie dingen gaat laten zien in enkel.
Ik mag dan aan de slag tegen Arno. Meestal haal ik zo een punt of 10 tegen Arno. Maar gisterenavond was ik in goeie doen en deed dus beter. Set 1 verlies ik met 21-16 . Set 2 gaat ook goed en ik krijg een kleine kans om de set te pakken. Dat kansje draai ikzelf de nek om door een domme service, gevolgt door een nog dommere netbal. 21-19 en dus komt de tusenstand weer in evenwicht 2-2.
Kaat gaat aan de slag tegen Julie en ziet van in het begin dat Julie linkshandig is. Goed van Kaat. Er lopen er bij Lokeren veel rond die zoiets pas achteraf doorhebben. Kaat speelt goed en Julie moet het spel ondergaan.
Jordy met antibiotica neemt het op tegen Christophe. De analyse hier is simpel. Als Jordy het punt voorbereid haalt hij meestal het punt binnen. Maar Jordy gaat ook graag eens voor het snelle punt en dat kwam Christophe dan weer goed uit, want als ge op hem gaat smashen moet het uit het goed hout gesneden zijn om dat aanvallend spel vol te houden. er komt heel veel terug en het zijn niet de makkelijkste ballen die dan terug komen. Jordy”antibiotique” wint met twee keer 17.
Tussenstand 4-2 en met nog twee mixen te gaan word het moeilijk voor WitWit en ligt de overwinning voor ons binnen handbereik. Kaat en ik gaan aan de slag tegen Julie en Christophe. Ik denk dat we 10-1 voorkomen en dan weet je het wel. in set 2 blijf ik Julie onder vuur nemen maar ik moet een paar slikken wanneer zij plotseling al mijn smashes keert. Gelukkig heb ik nog Kaat die toont hoe het moet. 5-2 en het kalf is verdronken voor WitWit.
Jordy en Ellen spelen tegen Arno en Lieselot en winnen zowaar de eerste set. Jordy en Ellen raken meer en meer op elkaar ingespeeld en dat werpt zijn vruchten af. in set 2 zien we heel goede dingen van ons jeugdig koppel maar ze slagen er niet in om het in 2 sets te klaren ondanks de 5 matchballen. Arno en Lieselot winnen set 2 met 28-26. In set 3 is de fut er bij Lieselot en Arno een beetje uit en gaan ze teveel in de fout. Ellen en Jordy blijven geconcentreerd en mogen dus een heel mooie overwinning aan hun palmares toevoegen. Dikke proficiat aan Jordy”antibiotique die zijn drie wedstrijden wint ondanks de keelontsteking eerder die week. Eindstand 6-2!
Ikke dus heel content met de winst en ook blij om te vernemen dat ik bijlange niet de oudste kapitein ben van onze reeks, maar dat die eer is weg gelegd voor den Duch. Duch is namelijk geboren in het jaar dat de Amerikanen Apollo 14 richting de maan schieten. Aan jullie om zonder internet te achterhalen wanneer dat was.Na wat hapjes van “karton” en Marokkaanse wortels eindigen we voor een keer niet bij de Walter maar in het Pole Pole cafe in Gent. hmm lekker

Sander the Mojito captain

Het verslag van Wit-Wit is te lezen op hun blog

0 gedachten over “Verslag Lokerse G1 – Wit-Wit G1 : 6 – 2

  1. Buik, ik ga mijzelf hier niet herhalen(zelfde reactie als vorige week). Donderdagavond dus afspraak op centercourt, vergeet geen proper onderbroek aan te trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *