Verslag Lokerse G1 – Wit-Wit G1 : 7 – 1

De kop is eraf en we hebben na 8 jaar verlies in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen eindelijk nog eens gewonnen. Jaja, het was van 2005 geleden. Onze vernieuwde G1 ploeg lijkt dus de verwachtingen te gaan inlossen. En sta mij toe om hier eens een woordje uitleg te geven over deze vernieuwing. Reeds vele jaren draaien we goed mee in 2de liga, maar schoten we altijd te kort om door te stoten naar 1ste liga. We willen onze eigen talentvolle jeugd in de toekomst binnen de eigen clubrangen houden en dus niet meer zien vertrekken naar de ambitieuze clubs in onze omgeving, wanneer zij A worden. Daarom hopen met een paar frisse, leuke en vooral toffe mensen onze G1 ploeg iets hogerop te tillen, waardoor de doorstroming voor onze eigen kweek vlotter verloopt.Over naar de orde van de dag.

De match tegen WitWit begon met de dubbels. Traditioneel de  sterkere disciplines van WitWit. Arno en Seppe hebben al meerdere tornooien op hun naam weten te schrijven en de combinatie van Jordy en Stijn moet nog een beetje wennen. De eerste set werd vlot gewonnen, maar met Seppe en Arno moet je in set 2 altijd heel erg oppassen. Het lijkt alsof zij eerst hun tegenstanders besnuffelen alvorens toe te slaan.Ik spreek hier uit eigen ondervinding! Begin set 2 krijgen de onzen het dan ook heel wat lastiger. Maar Jordy en Stijn laten zich niet vangen en maken het af 2 sets.

De DD verloopt ondertussen heel wat spannender. Marlies en Caro krijgen het in set 1 knap lastig tegen Julie en Lieselot. Onze meiden gaan ervoor en door goeie communicatie weten ze in de verlengingen de set te winnen. Set 2 is weer spannend maar Julie en Lieslot moeten bijna de hele tijd achtervolgen, waardoor ze op het eind een beetje de pedalen verloren en wij de 2de dubbel ook winnen.
De enkels dan. Stijn wint van Seppe en de verdienste hier is voor Seppe, want na slecht 10 punten in set 1 weet Seppe er toch 19 te scoren tegen onze nieuwe A aanwinst.
Laurens neemt het op tegen de jonge Mathieu en wint snel en makkelijk set 1. in set 2 laat Laurens de teugels eerst een beetje vieren waardoor Mathieu ver uitloopt. Na de pauze op 11 probeert Laurens de scheve situatie nog recht te trekken, maar hij komt te laat. In de derde set zet Laurens de puntjes op i en wint makkelijk.
Marlies op DE 1 mocht het opnemen tegen Lieselot. Marlies moest het spel helemaal ondergaan en dat was de verdienste van Lieselot. Zelden Lieselot zo sterk zien spelen. Marlies zet zich schrap voor set 2 en weet bijna het tij te keren. Respect voor Marlies. Ze heeft zich vast gebeten in de kuiten van Lieselot die eigenlijk sterker was en wist daardoor bijna een derde set af te dwingen. Die mentaliteit willen we vaker zien!
Caro is in haar match een maatje te groot voor Julie. DE zou volgens Caro haar minste discipline moeten zijn??? Ik vermoed dat meerdere dames het heel moeilijk gaan krijgen tegen Caro in 2de Liga. De buit is dan al volledig binnen maar in de mix laat onze ploeg zien dat we op alle vlakken degelijk zijn, door beide matchen in 2 sets te winnen.
Joke kon er deze keer niet bij zijn door herexamen, maar gaat ons vanaf volgende week vervoegen. Volgende week spelen we tegen De Klamp die Lebad reeds met ^-2 opzij zette. Dus we gaan het zien.
Sander “the none playing captain of G1′

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *