Verslag Lokerse G2 – Beveren G1 : 5 – 3

Rond een uur of 5 kreeg ik een smekend telefoontje van den ieste ploeg of ze onze Kasteel niet mochten lenen. Anders moesten ze forfait geven. Tja, lieve jongen dienen Buik. Het maakte onze wedstrijd er alleen maar spannender op.

De dubbels:
Mul/Buik vs. Jo Van Den Perre/Pascal Van Den Eeden (B1/B1)
Tis ons seizoen niet… De 2de set winnen we wel met 21-4 maar daar koop je niet veel mee als je de 2 andere sets verliest.

Kristel/Caroline vs. Ilse Van Eynde/Isabel De Munck (B1/C1)
Set 1 ging zoals gewoonlijk naar de tegenstanders… set 2 was ietsje beter en werd winnend afgesloten. Set 3 werd superieur gewonnen.

1-1 na de dubbels (again)

De enkels:
1ste heren: Mul vs. Perrie (B1)
Mul mocht een poging doen om het Perrie lastig te maken in het enkel… maar dat lukte niet echt.

1ste dames: Caroline vs. Ilse Van Eynde (B1)
De licht zieke Caroline speelde geen berepartij maar kwam gelukkig nooit echt in de problemen.

2de dames: Kristel vs. Isabel De Munck (C1)
Net als in de heenronde had Kristel het niet onder der markt met Isabel. De eerste verliep spannend maar kon toch gewonnen worden. De tweede verliep iets vlotter.

2de heren: Buik vs. Pascal Van Den Eeden (B1)
Buik kwam meteen 5 punten achter (met dank aan zichzelf) maar sloeg zich langzaam maar zeker beter in de match. De eerst won hij nog vrij nipt, in de tweede kwam Buik nooit in de problemen.

Een 4-2 voorsprong dankzij onze enkels.

De mixen:
2de mix: Mul/Caroline vs. Jo Van De Perre/Isabel De Munck (B1/C1)
“Foutje” in Buik zijn tactisch plan. Ik had het kunnen weten dat Perrie op 2de mix ging staan. Mul & Caroline startten met veel onnodige foutjes waardoor de eerste verdiend naar Beveren ging. In de 2de game knokten ze zich beter in de wedstrijd maar uiteindelijk ging ook deze set (met verlengingen) naar de tegenstanders.

1ste mix: Buik/Kristel vs. Pascal Van Den Eeden/Ilse Van Eynde (B1/B1)
Buik mocht voor het eerst dit seizoen een mixke spelen maar was daar alles behalve op voorbereid. Samen met Kristel ging het met ups en downs. De eerste werd gelukkig nipt gewonnen. Eenzelfde verloop in de tweede game. Even spannend waarin we een matchpunt halen maar het niet afmaken. Een derde set was het gevolg. Smashen naar de dame had De Mul als tip gegeven. Mixen kan toch simpel zijn ;-). Beveren kwam er plots niet meer uit en in sneltempo konden we keren op 11-4. Het Beveren-duo kwam nog even terug maar onze voorsprong was te groot. Uiteindelijk winnen we met groot verschil!

Mission completed!
De zege smaakte zoet, zeker met een duvelke en minisandwichkes bij.
Dankzij onze zege en het gelijkspel van W&L komen we opnieuw op 2 punten van de leiderspositie. Volgende week spelen we wel een moeilijke thuismatch tegen de Pluimplukkers. Hopelijk winnen we.