Verslag Lokerse G2 – Drive G1 : 5 – 3

Vorige zondag stonden we oog in oog met de buren van Drive Dendermonde.

Ze kwamen evenwel niet op volle sterkte naar bij ons. Joke Delfosse was op tornooi ergens in Denemarken en sterkhouder Thierry De Decker sukkelt van de ene kleine blessure in de andere.
Bij ons werd Kristel opnieuw vervangen door Liesbeth De Bock.

 De Dubbels:
Caroline en Liesbeth
kenden geen enkel probleem met Ellen Vanderveken en Lynn Huyck (B1-B2). Ze werden in 2 sets opzij gezet. Onze heren daarentegen kenden een mindere dag. Zowel Mul als Kasteel tekenden “niet-in-form” tegen Steve De Ridder en Sven Van Nuffel. Met de hakken over de sloot en een klein beetje meeval werd gewonnen in 3 sets.

2-0 is natuurlijk ideaal

 De enkels:
Omdat de dames al een tijdje aan de kant zaten startten zij met de enkelsessie.
Caroline begon waanzinnig slecht tegen Ellen Vanderveken. Halfweg stond ze 2-11 achter. Maar de mirakels zijn de wereld nog niet uit. Met plots foutloos spel kon ze Ellen onder druk houden en alsnog de eerste set binnenrijven. Dit kostte natuurlijk de nodige energie. Gaandeweg kreeg Ellen terug meer greep op de wedstrijd en zo dwong ze ons Caroline alle punten minstens 2 keer te maken met fouten als gevolg. In de derde set geraaakte het fysieke pijpje helemaal leeg en ging Caroline ten onder.

Liesbeth had het ook niet onder de markt tegen Els Papegaey. Al leek ze in de ralleys steeds de bovenhand te hebben. Liesbeth kon de strijd beperken tot 2 sets die ze met klein verschil won.

Mul had er wel een goed oog in tegen Sven Van Nuffel. Niet te veel aanvallen was de boodschap. Maar waar een wil is is niet altijd een weg. Wat Mul ook deed hij kreeg pannenkoeken rond zijn oren. Met duidelijke cijfers in 2 sets weggespeeld.

 Buik daarentegen bracht het er gelukkig iets beter vanaf. Alhoewel dat ‘beter’ niet de gepaste woordkeuze is. Steve De Ridder klampte in de eerste set wel aan, maar met een uitstekende eindspurt pakte Buik deze makkelijk. In de 2de leek het een makkie te worden met een 12-6 voorsprong voor Lokerse… maar in één servicebeurt (!!) stond het plots 14-12 voor Steve. Op karakter en met meer vechtlust dan techniek kon Buik zich gelukkig herstellen… maar schoon was het nie.

 Maar toch, met een 4-2 voorsprong zaten we kloos bij ons doel.

De mixen:
Kasteel
werd opnieuw gekoppeld aan Liesbeth. Zij kenden bitter weinig problemen met Steve en Els. Er werd makkelijk gewonnen in 2 sets.
Voor Buik en Caroline hoefde het gelijk niet echt meer. Na een desastreuze wedstrijd gingen we gewillig den boot in in 2 sets tegen Lynn Huyck en Sven Van Nuffel.

 Den babbel achteraf werd onverwacht een nachtelijk avontuur… want na vertrek van de mannen van Drive zij we nog blijven plakken met de G2 van Zwijndrecht. Die konden het niet laten om op de terugrit uit Gentbrugge effe te komen polsen wat wij gedaan hadden.

Dankzij onze winst enerzijds, maar vooral door het leuke nieuws dat Antwerp ten onder ging in en tegen Oudegem springen we opnieuw naar de 2de plaats en blijft de competitie razend spannend. Zwijndrecht staat een puntje voor, Antwerp een puntje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *