Verslag Lokerse G2 – Royal Antwerp G3 : 6 – 2

Zondagavond 6 september start voor Gemengd 2 de competitie. De sporthal van Lokeren zou het decor vormen voor niets anders dan spetterende partijen.

We mochten het opnemen tegen de sympathieke ploeg uit Antwerpen, Royal Antwerp.

Door de afwezigheden van Joren, Gianni en Froni bestond de ploeg uit Davy, Sam, Evert, die zo vriendelijk was ons uit de nood te helpen,  Kaat en Ellen. Een mooi ploegje om er een mooie avond van te maken.

Zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbels. Voor de heren werd dit Sam/Davy tegen Stefan/Thomas. Davy had er al het tornooi van Zwijndrecht opzitten, maar daar was niks van te merken, als een wervelwind stormde hij over het veld en gaf me de mooie taak de goed opgebouwde ralies simpel af te maken aan het net, een spel dat me op het lijf geschreven is. De eerste set werd dan ook gewonnen met 21/12, in de tweede set gingen we door op ons elan en die werd gewonnen met 21/12, zo werd het eerste punt een feit.

De damesdubbel werd vertegenwoordigd door Ellen/Kaat tegen Kim/Silke. In de eerste set waren er nog te weinig automatismen aanwezig bij de thuisspelende dames, het is dan ook nog het begin van het seizoen. De eerste set werd verloren met 19/21, in set 2 begonnen Kaat en Ellen slimmer en beter te spelen waardoor ze de set met 21/18 binnenhaalden. In de derde set werd nog een tandje bij gestoken en wonnen ze met goed badminton de set met 21/10. Het 2e punt is binnen.

Daarna stonden de herenenkels op het programma, over beide partijen kunnen we het kort houden. Zowel Evert als mezelf haalden een niveau dat meer als genoeg was om onze partijen in 2 sets binnen te halen. Resultaat, een 4-0 leiding voor G2.

Dan was het de beurt aan de dames. Ellen stond oog in oog met Silke, Ellen had een goed tacktisch strijdplan uitgestippeld en dat was er ook aan te zien. Ze won set 1 met 21/11, geen reden om dit plan te wijzigen, dit werd ook niet gedaan en zo ging set 2 met 21/13 naar Ellen. De winst is al verzekerd met deze gewonnen partij.

Kaat moest het opnemen tegen Kim. Kaat begon goed aan de match en haalde met solide badminton set 1 binnen met 21/13, daarna verliep het allemaal wat stroever en begon Kim beter in haar spel te komen waardoor Kaat set 2 verloor met 18/21, de veer leek even gebroken en Kim ging door op haar positieve flow en set drie ging dan ook naar Antwerp met 13/21.

Tijd voor de mixen. Davy/Ellen namen het op tegen Thomas/Silke. Davy en Ellen waren al op elkaar ingespeeld door samen te spelen op het tornooi van Zwijndrecht en dat was er ook aan te zien. In de eerste set konden Thomas en Silke nog wat weerwerk beiden maar het was niet genoeg om onze lokeraars in problemen te brengen, set 1 werd gewonnen met 24/22. In set 2 gaven Davy en Ellen wat extra  gas en lopen flink uit op de tegenstanders, ze geven dit niet meer af en winnen met 21/8.

Kaat en Evert hadden het moeilijk tegen Emmanuel en Kim, de Antwerpenaren haalden een goed niveau. Evert en Kaat probeerden daar iets tegenover te zetten maar dit lukte net niet goed genoeg. De match werd verloren met 18/21 16/21

Eindstand 6-2

Een mooie start met een overtuigende overwinning voor G2. Achteraf werd er nog gezellig een hapje gegeten en gedronken, met dank aan Davy die zorgde voor het lekkere eten 😉

SAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *