Verslag Lokerse G2 – Zwijndrecht G2: “van hotdog tot lepelhapje”

Vorige zondag speelden we onze laatste mixcompetitiematch van het seizoen 2011-2012.  In de ligareeksen zijn de prijzen in de mix verdeeld tegen Nieuwjaar.  Met enige trots kunnen we zeggen dat het een geslaagd seizoen werd met een onverwachte derde plaats (met dezelfde punten als de tweede in de stand “Oudegem”).

Het werd een seizoen waar we toch steeds ons beste badminton moesten boven halen om de punten naar Lokeren te brengen (of in Lokeren te houden).  Den “drankzucht” bij mijn medespelers was onze grootste vijand.  Zo moesten we zondag tegen de leider in de reeks (Zwijndrecht ) spelen.  Buzze en ikzelf hadden ons voorgenomen om in den dubbel tezamen 3 promille minder in ons bloed te hebben ten opzichte van de heenmatch in Zwijndrecht.  Ik ben erin geslaagd om met 1,5 promille minder toe te komen, maar mijnen dubbelmaat was maar aan 1 promilleke geraakt.  Buzze had namelijk al de kampioenenmatch van Lebad in de benen (als supporter) waar ONZE Sam trouwens terug een schitterende prestatie neergezet heeft!  Wij willen Sam en Lebad dan ook van harte proficiat wensen met een ronduit schitterend seizoen!!

Terug naar onzen dubbel.  Net zoals de heenmatch moesten we het opnemen tegen Geert Verbist en Stijn De Langhe.  Deze laatste waren nog ongeslagen tot op heden.  De twaalfde match van dit seizoen werd hen echter fataal. WIJ wonnen met 16 en 17 in 2 setjes…  We hadden dan ook den donderdag goed geoefend op onzen “defense”. (met dank aan Sander en Dirki J )

We hebben op onze laatste match jammer genoeg ons Isabelle afgestaan aan de G4 die slechts op 1 dame kon rekenen.  Hierdoor moesten Kristel en Caro 3 x het strijdveld betreden.  In de dubbel werd wel héél verdienstelijk gespeeld en werden er zelfs 3 sets uit de brand gesleept (17-21 / 22-20 / 16-21).  Na de dubbels dus terug gelijke bordjes.

Op de eerste enkel van de heren kreeg onzen Driezzz een herkansing tegen Davy Verdoorent (A-speler).  Ik zet er “A-speler” bij om de cijfers van den Driezz een beetje minder zwaar te maken.  Een verlies met 4-21 en 10-21.  Davy is een sterke enkelspeler waar onzen Driezz eigenlijk wel een sterke match tegen speelde.  Wanneer echter alles blijft terugkomen wordt het al gauw een maat voor niets.

Op de eerste dames enkel nam Kristel het op tegen Heidi De Greef.  Een verlies met 11 en 13 werd al snel een feit.  Ook hier was het klasseverschil te merken…

Zoals verwacht zat er in HE2 en DE2 wat meer in.  Davy nam het op tegen Stijn De Langhe.  Hij kwam 2 keer mooi voor in de sets, maar er werd toch een verlies opgetekend met 15 en 19.  Caro nam het op DE2 op tegen Eva Rombauts en dat was een haalbare kaart.  Winst volgde dan ook (vrij) snel (21-17 / 21/9).  2-4 na de enkels…

Op de G1 nam ik het met Kristel op tegen Davy Verdoorent en Eva R.  We hebben gestreden, maar moesten toch met een verlies in 3 sets onze wapens in de ring gooien.  Driez en Caro namen het in de G2 op tegen Geert Verbist met Katrien Meiresonne.  Dit werd eveneens een driesetter die in ons nadeel werd afgesloten.

Droge 2-6 cijfers dus, maar we hadden niet anders verwacht.  Zwijndrecht was dit seizoen ijzersterk en liet nergens puntenverlies optekenen.  Ze haalden 24 op 24.  Oudegem werd 2e met 14 punten net zoals Lokerse.  We moeten wel eerlijk bekennen dat Oudegem ook voor ons Lokerse te sterk was…  Wij eindigen op een derde plaats.  Hier hadden we op voorhand voor getekend.

NA de match moest ik als laatste van het mixseizoen zorgen voor het eten.  Het werd een culinair hoogstaande hotdog (droge koek met ketchup, een worst zonder vlees, zonder choucroute,…).  In onze neus zaten echter andere geuren… (150 Ballekes in de provinciaalse saus geprepareerd door Astrid Pellecom van de G7). 

We hebben nog serieus gelachen in de kantine omdat er daar ne flauwe plezanten wat opmerkingen in het rond aan het strooien was TOT PLOTS…

ONZE ALLERLIEFSTE VRIENDEN VAN DE G7 ONDER LEIDING VAN DE “TIRAMISU-EXPERT” (Dirk Vereecken) BOVEN KWAM MET EEN VOLLEDIGE SCHAAL TIRAMISU OP OVERSCHOT!!!!

De lepelkes werden bovengehaald en ik begon volop “lepelhapjes” te serveren (om zo wat afwas te besparen J ).  Nadat wij niet meer konden werd de schaal doorgegeven aan de “piranha’s” van H4.  Nadat deze de pot leeg gegeten hadden (dachten we) hebben we hem nog eens naar Katrien Meiresonne door geschoven die zichzelf bijna een weg door het glas van de pot at…

Kort samengevat was het weer een avondje om in te kaderen!!

Bij deze wil ik dan ook nog de volgende zaken kwijt:

  1. 1.       Een dikke proficiat aan de “Zwijnen” met hun titel!
  2. 2.       Een dikke proficiat aan Dirk & Inge (vraag er hen zelf maar naar 😉 )
  3. 3.       Nen dikke merci aan mijn ploeggenoten!  Ik heb enorm genoten van het seizoen en het is tof om steeds met jullie de arena te mogen betreden!
  4. 4.       Het is superleuk om in LOKERSE voorzitter te zijn.  Een zondagavond in de kantine (containers) zitten en daar de “groepssfeer” waarnemen is een echt plezier!
  5. 5.       I’M PROUD TO BE A PLAYER OF LBC!!!!!!

 

Tot volgend seizoen in de mixcompetitie!!!

Kasteel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *