Verslag Lokerse G3 – Wetteren G1 : 8 – 0

Zondag en tijd om Wetteren van weerwerk te dienen. Wetteren G1 heeft er al een lastig seizoen opzitten – de verliezen stapelen zich op. Samen met ons gingen ze vorig jaar van 2de naar 1ste. Zelf kunnen we echter ook niet bogen op formidabele prestaties. We staan 3de laatstes, en moeten nog tegen Pluimplukkers en Oudegem. Pluimplukkers moeten we kunnen pakken, Oudegem heeft tot nog toe de op papier minst zware ploegen op het menu gekregen. Als we ons tegen beide bewijzen kunnen we hopen op een derde plaats tegen einde seizoen.

Maar goed… Wetteren dus. Door ongeveer samenvallen van de ontmoeting van H3 en G3 hadden Dries en Davy laten weten dat ze prioriteit geven aan H3. Hans zat bovendien in het buitenland en dus was het rondbellen geblazen. De ultieme redding werd gevonden in Dirk De Gucht. Els koos er (terecht) voor om verder te genieten van de Belgische kust.

Dirk zag plots zijn oude maat Paul staan. Dirk heeft nog een aantal jaar gespeeld bij Wetteren…

Dubbel stond op het programma tegen Paul en Gunther. Geen supermakkelijk koppel, maar met een ‘dame als Dirk’ aan het net… enz… Makkelijke winst in 2 sets.

De dames Romy en Kaat maakten terzelfdertijd in hels sneltreintempo komaf met de Wetterse opkomst Sabine en Nancy.

Waarna we allemaal tegelijk aan de enkel konden beginnen.

Kaat ging tegen Sabine aan de slag, Romy tegen Nancy, Klaas tegen Gunther en Dirk tegen Paul. Gezien de gelijktijdigheid kan ik enkel een ‘van horen zeggen’ verslag uitbrengen.

Dirk was wat nerveus. Paul ook. Een matchke tussen oude maten is toch een beetje bewijzen. In de tweede set haalde Dirk het op verlengingen.

Klaas stond meteen 5-0 achter tegen Gunther die het met een beschimmeld reserveracketje moest doen. Dat werd omgezet in 11-5 voorsprong waarna er een continue match werd gespeeld met weinig gevaar.

Romy rondde als eerste dame de enkel af, zonder te veel problemen. Ze had dan ook een showke op te voeren voor Anouk, de ‘chinese’ supporter die was meegebracht.

Kaat bleek het wat lastiger te hebben. Na een makkelijke winst in de eerste volgde een onoverkombare dip in de tweede. In de derde halftime werd er gewisseld met 10-11 achterstand. Een bemoedigend babbelke werd ingebracht om de stress wat weg te masseren, en vanaf daar was het in quasi rechte lijn naar 21.

De mixen… er werd ’s middags nog wat getwijfeld omtrent creatieve posities, maar de mix van Klaas en Romy begint serieus goed aan te voelen (result!), en Dirk kon als vuurdoop (3 jaar geleden sinds de laatste echte mix) wel wat steun van de efficiënte Kaat gebruiken.

Romy en Klaas speelden een ijzersterke eerste set. Geen positiefouten, geen slagfouten en de aanval werd op geen enkel moment afgegeven. De tweede set was iets kritischer, met een gevaarlijke dip (aia die foutjes) naar het einde toe. Er werd zelfs even voor de set geserveerd door Wetteren maar in de verlenging haalden we het toch nog. Oeftie.

Kaat en Dirk kwamen aan de start vlotjes… achter. “17-8 of zo” beweerde Dirk. Ze konden daar gelijk niet mee leven, en dus haalden ze de eerste set toch nog op inzet binnen. Wow. De tweede set hadden ze ‘elkaar gevonden’. Kaat begon aan enkele vlotte interventies en Dirk vindt het vanaf nu wel leuk dat een dame naar achter komt – “het is ook altijd op het juiste moment dat ze mee naar achter komt”.

Om al het bovenstaande dan maar samen te vatten: Wetteren offerde zich op met 8-0. In een recordtijd van 1 uur 20 minuten. Daarmee staan ze samen met de Mintons op 0 punten en wordt het voor die twee ploegen toch erg gevaarlijk.

– Klaas –

2 gedachten over “Verslag Lokerse G3 – Wetteren G1 : 8 – 0

  1. den dirk wint nen enkel en de Klaas wint ook al zijn matchen; heren 2 is gered … uiteraard wens ik anoniem te blijven hihi

  2. Ja – ’t was gewoon een testcase. Maar het blijft zonder besluit: moeten we nu vrouwelijke supporters meenemen naar de H2 matchen of moeten we Dirk laten enkelen in mijn plaats? Eigenlijk is dat wel een van de gemissen dit jaar – Joke en Annelies zijn nog maar bitter weinig van de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *