Verslag Lokerse H1 – DZ99? H1

Zondagavond was het zover. De laatste match van de oudgediende bij Lokerse H1 in onze onovertroffen samenstelling. Voor de gelegenheid waren we voor aanvang uitgenodigd aan het zwembad van de Kasteel om ons alvast te hydrateren. Jammergenoeg was ik als “capitan” nog onderweg vanuit Lima, maar toen ik ze zag binnenkomen in de sporthal werd het me duidelijk dat de opzet van Kasteel in iedere geval geslaagd was! Voor deze gelegenheid hadden we ons nog een keer verkleed en zo deden, we onder grote belangstelling, onze intrede in de zaal.

We openden de debatten met HD 3 en 4. Vooral de match van “Red Devil Kastelinne en “Metalurgie Buzze” is hier het vermelden waard. De heren gingen in de eerste set pijlsnel de boot in tegen Dieter en Kristof. In de tweede set bleek de Cava verdampt en versierden Kastelinne en Metalurgie een derde set. In de derde werd duidelijk dat Dieter en Kristof op hun beurt bedwelmd werden door de Cava dampen en ze daardoor zelf plaats moesetn nemen in dat eerder genoemd bootje! Alsnog winst!
Ondertussen waren “Pils Jordy” en “Sandra” in 2 sets opzij gezet door Kevin en Mathias. Het ging heel gelijk op, maar op de momenteen dat het moest gebeuren werden we tot fouten gedwongen.
Hoogtijd om revenge te nemen tegen Thijs en Kevin. In deze match kregen onze talrijke supporters heel wat leuke rally’s te zien, maar het werd nooit echt spannend doordat één van beide teams al heel snel uitliep waardoor de andere nooit meer kon terugkomen. Wij wisten gelukkig in de belle als eerste de kloof te maken en wonnen dus.
Daarna werden een iets enthousiaste “Red Devil Kastelinne” en “Metalurgie Buzze” tot de orde geroepen door Thijs en Mathias. Zij lieten zich niet bedwelmen en dreven onze “tuff guys” richting den Export Kruger. 2-2 na de dubbels.
In enkel mocht ik het opnemen tegen mijn dubbelmaatje van volgende week! En Kevin is blijkbaar nog niet echt overtuigd van mijn conditie en/of kwaliteiten en dus liet hij mij eens alle hoekjes en kantje van het plein zien. In set 2 vond ik het welletjes en gaf ik Kevin een koekje van eigen deeg waardoor ik comfortabel voor kom. Maar dat duivels manneke uit DZ herpakte zich en draaide de rollen weer om. Ik slaagde er nog in om 2 setpunten te versieren, maar moest uiteindelijk met 29-27 de duimen leggen.
Red Devil Kastelinne werd opgeofferd tegen Thijs. De lokroep van Bicky Burgers en bier was te sterk en dus liet Kastelinne zich gewillig slachtten! Pils Jordy kreeg met Mathias zware kost op zijn bord. De feeststemming in de zaal had echter niet het gewenste effect op Pils Jordy zijn spel en dus moest hij ook zijn meerdere herkennen in Mathias.
Restte ons nog de weerbarstigheid van de Metallurgie in zijn match tegen Kristof. De eerste twee sets werden mooi verdeeld en de derde set beloofde een spannerke te worden. De match wordt uiteindelijk beslist door den drank. Buzze op Export of Vicaris speelt nu eenmaal beter dan op water.
Eindstand 3-5 en zo wipt DZ nog over ons naar de tweede stek na het ongenaakbare Zwijndrecht. Helemaal verdiend aangezien DZ hun kansen in de heenmatch door blessures en afwezigheid niet echt konden verdedigen.
Als afsluiter had onze voorzitter gezorgd voor lekkere Bicky’s die we gaarne aanvulden met bier en vertier. Er werd zwaar gegokt op de cupmaat van de barmeid en Jordy bleek de lucky winner. Hij wist dan wel de maat te raden maar eenieder zag dat dat eigenlijk een maatje te klein was. Rest er mij nog onze dames te feliciteren die zich ook wisten te verzekeren van het behoud in 2de liga door te winnen van De Mintons.
Nen DIKKE merci aan de supporters voor hun sappig commentaar en gevatte opmerkingen alsmede hun aanmoedigingen.
Wij vonden het geweldig de voorbije jaren en doen graag onze kunstjes over in de lagere reeksen.
Adieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *