Verslag Lokerse H1 – Herne H1 : 5 – 3

Na een week waarin de suspense richting zondagavond groter en groter werd mochten we eindelijk Herne bekampen voor de tweede plaats in onze reeks. We wisten door de ervaring van de heenmatch dat Herne geen makkelijk prooi zou worden. Sterke dubbels en voldoende kwaliteit bij een paar van hun enkel spelers.
Het uitwisselen van de opstellingen bracht geen wijsheid en we begonnen er dus maar aan met Kasteel en Davy op 1 tegen Johan en Gert. Het begon niet goed voor ons, door teveel fouten kregen wij bijna geen kansen.Johan en Gert zorgden met hun routine en knap verdedigend spel ervoor dat Kasteel en Davy kansloos bleven.
Sam en Sander namen het ondertussen op tegen Vincent en Benjamin. Goed begin van de wedstrijd aan beide kanten, maar Sam en Sander kregen naar mate de wedstrijd vorderde meer en meer grip op de tegenstander en winnen in 2 sets. Kasteel wisselt dan Davy in voor Jordy en neemt het weer op tegen Ger,t maar nu met Vincent. Het begin deed ons het ergste verwachten. Jordy maakte enorm veel fouten en Kasteel kreeg zijn trein moeilijk op de rails. Gert en Vincent stevenen redelijk makkelijk af op setpunt. Door een of ander mysterie maken ze het niet af en krijgen Kasteel en Jordy op het nippertje nog een kans. De onzen zaten ondertussen beter in de match en winnen in extremis alsnog set 1 met 22-20. Oef! Set 2 verloopt gelijk opgaand ,maar Kasteel en Jordy maken nu bijna geen fouten meer en winnen.
Davy begint dan maar aan zijn onmogelijke opdracht tegen Benjamin in enkel. Maar de verwachtingen werden al snel bijgeschaafd, want Davy bleek over genoeg wapens te beschikken om het Benjamin heel lastig te maken. Heel knap badminton van beide heren en zelden Davy zo goed bezig gezien. Jamergenoeg verliest hij set 1 door 2 onnodige fouten op het eind. Iedereen bij Lokerse dacht dat het kalf dan al verdronken was,maar Davy blijft knokken en wint zowaar set 2 met 21-18. Onwaarschijnlijk. In set 3 breek dan toch de veer bij Davy en Benjamin brengt de stand na 3 dubbels en 1 enkel weer helemaal in evenwicht.
Jordy en Sander nemen het in de laatste dubbel op tegen Patrick en Johan. Moeilijke tegenstanders door hun wat vals traag spel in combinatie met een ijzersterke verdediging, dat hadden we in de heenmatch al ondervonden. Dit was echter een match die moest gewonnen worden met het oog op de tweede plaats in de rangschikking. Met heel aanvallend spel winnen we set 1 ondanks dat we soms op een zware counter liepen bij al dat smashen. De soms magistrale verdediging bij Herne rendeerde niet tegen al de punten die het smashen bleven opleveren en dus komen we na winst in set 2 op 3-2 voorsprong.
Sam krijgt Patrick voorgeschoteld en verteerd die makkelijk in 2 sets. Patrick verdiende meer voor zijn inzet, maar het verschil was te duidelijk. Al zeker een gelijkspel, maar we wilden meer.
Kasteel begint bloednerveus aan zijn match tegen Vincent. Kasteel moet elk punt echt 2 keer maken en hopen op een fout bij Vincent want die brengt heel veel terug en blijft maar gaan. Kasteel slaagt erin na een twee setpunten tegen om alsnog set 1 te winnen met 23-21. Ik hoef jullie niet te vertellen dat de spanning op de banken te snijden was. Set 2 is het weer van dat, maar nu trekt Vincent aan het langste eind. Jammer want de Kasteel had hier voor de overwinning kunnen zorgen. in set 3 bleek de kaars bij Kasteel uit,alsmede door de winst die Jordy ondertussen had binnengesleept tegen Bart in HE4. In de eerste set kwam Bart niet in het stuk voor en het was door een zwak moment van Jordy aan het begin van set 2 dat Bart nog kon meefietsen tot 21-16.
De winst was een feit alsook de tweede plaats in de rangschikking op slechts 1 punt van Lebad. Als we geen punten meer laten liggen knokken we op 1 mei in de laatste wedstrijd tegen Lebad voor de titel. De bleuprint van hoe we dat huzarenstukje kunnen klaarspelen is er al, dus schrijf ons niet te snel af. Surprise surprise!!!!
Na de match heb ik nog een uurke staan frituren voor wat versnapperingen bij de drank. Echter toen iedereen reeds naar huis was en ik de afgekoelde olie richting auto bracht overkwam mij het slapstick moment van 2011. Door het mistrappen in het donker op het bouwterrein naast de sporthal glij ik met frietpot en al in een put en krijg ik de hele frietketel over mij heen. De paar getuigen vertellen jullie graag het verhaal in “geuren” en kleuren bij eerstvolgende ontmoeting. Vandaar ook het ietwat late verslag, want gisteren was het dus poetsdag ten huize Desander tot alweer hilariteit van vriendin, kinderen en vrienden.

Geurige groeten van friterie Sander

0 gedachten over “Verslag Lokerse H1 – Herne H1 : 5 – 3

1. zalig verslagske!
    alleen jammer dat er geen foto’s zijn van het slapstick moment, of nog meer jammer dat ik het niet gezien heb…

2. Niemand verwacht ook minder dan de kampioenenstrijd op de slotmatch tegen Lebad…

Zulke mooie schitterende matchen altijd, da schept verwachtingen…

3. Hihi! Superverslag en een nog superder resultaat!