Verslag Lokerse H1 – Merchtem H1

Aan alle mensen die meelezen, dit is een subjectief verslag! Alle verwijzingen naar bepaalde personen of gebeurtenissen berusten op puur toeval. De auteur van dit verslag neemt dan ook afstand van eventuele interpretaties door derden

Zondagavond speelden de H1 ploeg een belangrijke wedstrijd tegen Drop Merchtem. Verliezen zou betekenen dat we voorlaatste kwamen te staan (oei oei oei), indien we gelijk speelden,dan stonden we met 4 ploegen samen op de tweede en tevens de voorlaatste plaats en indien we konden winnen kwamen we alleen op de tweede plaats te staan na de ongenaakbare Pluimplukkers.
Het was voor velen onder ons al een heel druk weekend geweest. Jordy had het tornooi van Waregem achter de kiezen,Klaas had gewerkt aan zijne casa, Sander kwam van een vlucht uit Mexico,Kasteel had zich goed laten gaan op de gesmaakte quiz van LBC en Sam, die had het voor een keer heel rustig gehouden al was het wel zijn 16de verjaardag. Nen dikke proficiat aan hem.

Sam en Sander starten op HD1 tegen Jef en Wim. Het ging geen makkelijk wedstrijd worden tegen dit ervaren koppel en al zeker niet met die trage shuttles. Wij liepen achter de feiten aan en toegegeven Jef en Wim waren duidelijk beter. Wel leerzaam om eens helemaal overklast te worden in bijna alle facetten van het spel.
Kasteel en Klaas namen het in HD4 op tegen Bart en Vital en het ging goed met de onzen. Kasteel liet Klaas af en toe eens naar achter gaan en was zelf goed bezig aan het net. De rollen zijn bij hen normaal omgekeerd. Ze winnen vlot in 2 sets.
Sam en Sander moeten in HD3 hun eerdere verlies rechtzetten tegen Wim en Guido. Wim speelde iets minder dan in zijn eerste wedstrijd en dus kwamen er kansen voor ons. na een goed matchke winnen we nipt in 2 sets.
Kasteel stond op HD2 weer samen met Jordy.Na de mindere wedstrijden van Jordy vorige week was onze jonge snaak weer helemaal zichzelf. De eerste set kunnen Jef en Vital amper 10 punten maken.Niet dat ze slecht bezig waren maar de onze waren gewoon goed.Jef en Vital geven echter nooit af en kunnen door een paar foutjes van Kasteel en Jordy op het einde van set 2 een derde set uit de brand slepen. Die derde set verloopt heel gelijk, maar Kasteel en Jordy blijven altijd 2 punten voor en halen het uiteindelijk met 21-18.

3-1 na de dubbels.

Sam en Jordy nemen dan hun prille verantwoordelijkheid en halen de eindwinst voor Lokeren binnen. Leuk dat net die 2 jonge gasten de winst pakken voor Lokerse in deze belangrijke ontmoeting.Beiden waren goed gefocust en zowel Bart als Vital wisten dat tegenspartelen weinig zin zou hebben.
Sander smukt dan de score nog wat op tegen Jef. Het kruid bij Jef was een beetje verschoten na de dubbels. Klaas kon de cijfers dan nog iets harder maken ,maar lijkt te gaan falen. Tot set 2. Plotseling komt Klaas tot leven en begint heel bevlogen te spelen. Zo goed zelfs dat Wim maar 6 punten maakt. Jammer dat Klaas dat niveau niet kon vasthouden en uiteindelijk set 3 verliest met 19.

Einduitslag 6-2 en wij jumpen over Oudegem en Wit Wit naar plaats 2.Nog bedankt aan Joke die weer alles in goede banen leidde en samen met de talrijke supporters genoten heeft van ons succesje gisteren. Hopelijk volgen er nog een paar!

Sander the happy captain.

0 gedachten over “Verslag Lokerse H1 – Merchtem H1

  1. Ja, inderdaad Sander. De supporters hebben genoten van de overwining maar ook van het leuke badminton dat dikwijls te zien was. Ik zou hierbij een oproep willen doen aan alle badmintonliefhebbers van de club om ook eens te komen kijken naar H1. Dit zou zeker de ambiance ten goede komen, en voor de jeugdige spelers valt er bovendien zeker wat te leren…

  2. Da’s misschien nog een goed idee. Mijn gedachtegang achter deze opmerking was gebaseerd op het feit dat voor de eerste ploegen van andere sporten (bijv. basket, of volleybal, voetbal, en noem maar op…) daar toch ook volk komt naar kijken uit de eigen club. Dit creëert een gezellige sfeer en bevordert de samenhorigheid in de club. En zeer zeker is dit ook goed voor de inspiratie van de spelers. En voor de tegenpartij is dat soms moeilijker om dan te komen winnen in de “hel van Lokerse”. Maar da’s misschien wat te hoog gegrepen… 😉

  3. Idd, zonder publiek vind ik het altijd maar vrij saaie matchen. Met publiek is het toch net iets anders… Dus bij deze gewoon een oproep dat de mensen elke zondag kunnen komen kijken. En niet alleen naar H1 en H2 :p
    Oké ja het niveau is bij jullie dan stukken hoger, maar bij de iets lagere geklasseerde ploegen kunnen ze dan lachen om flaters =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *