Verslag Lokerse H1 – Pluimplukkers H2 : 4 – 4

Onze 3de thuismatch van het seizoen en het beloofde een zware match te worden. We hoopten stiekem op een 4-4 om onze kans op behoud gaaf te houden. Moeilijk ging het zeker worden want zowel Desander als Jordy kwamen hoestend en proestend de sporthal binnen, terwijl buZZe zijn zware benen(van het nog zwaardere weekend) reeds had proberen loskrijgen door in te vallen met G3. Enkel Kasteel was fris….

Dit terwijl  de Pluimplukkers (nochtans de day after de PPL-fuif) dartelend de sporthal betraden en baantjes trokken in de gang. Pluimplukkers trad aan met Kris Dendoncker, Geert Gabriel, David Hesters, Stijn Lekens en Arno Temmerman. Kapitein Wim Van Hoeymissen besloot wegens nog schuim in de ogen, wijselijk langs de kant te blijven.

Aan de opstellingen te zien, wisten we dat we in de dubbels sterk moesten presteren, wilden we aanspraak maken op een punt!

We starten met HD1 en HD2

Desander/Jordy vs Stijn/David

Spannende match met winst in set 1, maar jammerlijk verlies in verlengingen in set 2. Niet getreurd, want Desander en Jordy laten zien dat ze een ijzersterk dubbelduo zijn en winnen set 3 en dus de match!

Kasteel/buZZe vs Kris/Geert

Set 1 speelde Lokerse hét perfecte badminton, af en toe een geluksken maar toch dikke winst in set 1: 21-9! Set 2 was heel wat nipter, maar toch komen we 19-16 voor, jammer genoeg ook bekend als de ‘Kasteel-score’. Overhaast badminton en enkele domme fouten verplichtten ons om een 3de set te spelen. Daarin speelden we terug op ons niveau en kwamen we gecontroleerd 20-15 voor. Kasteel maakte het nog even spannend door ze eigenhandig terug te laten komen tot 20-19(wat onze supersupporter Tony bijna een hartfalen bezorgde), maar maakte het gelukkig daarna ook af, waardoor we winnend konden afsluiten! Supermatch en 2-0 voor!!

HD3 en 4

Kasteel/buZZe vs Kris/David

In het begin konden we de schijn nog ophouden door 5-2 voor te komen, maar daarna werden we gewogen en te licht bevonden, duidelijke winst in 2 sets door de pluimplukkers

Desander/Jordy vs Arno/Geert

Deze match moest best gewonnen worden en het Lokerse duo begon ijzersterk met vlotte winst in set 1. Set 2 was een spannerke, het punt is slechts gewonnen wanneer de shuttle effectief de grond raakt, maar met het kleinste verschil wordt het 3de punt toch binnengehaald!

3-1 voor, nog steeds op schema voor een punt

De enkels dan……

Jordy vs Arno, Kasteel vs Stijn en Desander vs David besloten tegelijkertijd van start te gaan. Enkel buZZe wou nog even lui wezen en wat matchen bekijken alvorens afgeslacht te worden door Kris….

Kasteel begon supersterk tegen Stijn en bij een 11-6 voorsprong ontsnapte de volgende gewaagde uitspraak uit zijn mond: “ ’T is ne speler die mij ligt, dat moet wel goed te doen zijn….”  En Kasteel leek gelijk te hebben want winst in set 1. Daarna werd er tactisch bijgestuurd bij Stijn, en plots was de Pluimplukker niet meer de speler die Kasteel ligt J Jammer genoeg duidelijk verlies in set 2 en 3…

Desander kan best aardig meebadmintonnen met David, maar om te kunnen winnen moet hij 110% zijn. Wegens een sluimerende ziekte zat het er niet in en verlies in 2 sets

Ondertussen was Jordy aan het warmdraaien tegen Arno, mooie punten werden afgewisseld door domme foutjes waardoor het wel heel spannend werd in set 1. Gelukkig kon Jordy zijn ‘cool’ bewaren en won met het kleinste verschil. In set 2 draaide Arno mee tot 12, maar dan kwam het talent van Jordy naar boven en hij maakte het gecontroleerd af!

De 4de match en dus een punt was binnen voor Lokerse!!

Nu moest alleen buZZe nog proberen niet te zwaar af te gaan tegen Kris. Kris heeft namelijk meer talent in zijne kleinen teen dan buZZe in gans zijn lijf. Desondanks klampte ik goed aan, meer zelfs, Kris begon te twijfelen en foutjes te maken. Het ging gelijkop tot 19-19, maar 2 domme missers later stond er toch 19-21 op het scorebord. In de 2de set was er een iets duidelijker verschil, alleen op het laatste kwam buZZe nog sterk opzetten, maar toen ik duidelijk maakte dat ik geen zin had in een 3de set, maaakte Kris het in stijl af met de netband….

4-4, een verdiend gelijkspel, en ééntje waar we op voorhand voor hadden willen tekenen.

Nog tijdens de match haastte Desander zich richting douches, want hij had nog de belangrijke taak om de catering te verzorgen! Aangezien den aldi dicht was, konden we deze keer geen cake voorschotelen, maar het alternatief was op zijn minst gezegd even lekker: chili con carne à la Desander! Enkel Stijn kon spijtig genoeg niet genieten van deze hemelse schotels wegens niet glutenvrij of zoiets.

We onthouden:

–          Met een 4-4 scoren we 5 op 8!

–          Dat Desander gisteren echt wel ziek was, want Desander kon op geen enkele stek een antwoord geven

–          Dat Desander nog geen mixdame heeft op ’t tornooi van Lokerse, aangezien buZZe op slinkse wijze reeds de beste mixdame van Lokerse aan de haak had geslagen.

–          Dat Desander dan maar zijn pijlen richt op vrouwelijk talent buiten de club

–          Dat Lynn Sioncke een berichtje mag ontvangen….

–          Dat zowel de PPL als de Lokerse boyzzZ vrij vroeg onder de wol kropen, waardoor buZZe nog een tête-à-tête had met Vicky

–          Dat buZZe om 1u dan toch ook besloot huiswaarts te keren

–          Volgende week tegen Oudegem: Winnen is de boodschap, verlies is uitgesloten

————-  buZZe  —————-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *