Verslag Lokerse H2 – Badlove H1 : 4 – 4

Onze laatste wedstrijd in 1ste provinciale werd prompt gebombardeerd als een soort galawedstrijd. voor beide teams deed het er nog weinig toe. Wij waren al zeker van ons ticket naar 2de provinciale, Badlove kon mits winst nog 3de worden… maar meer dan een blazoenpoetser is dit niet natuurlijk.
Toch deden we er alles aan ons vel duur te verkopen. Iedereen wou bewijzen dat we toch nog steeds de waarde hadden van een eerste provincialer.
Net voor de wedstrijd zegde Mul nog af wegens te veel last van de schouder. En bij het aanvangen bleek Herr klaas in geen velden te bespeuren. Misverstandje blijkbaar. Hij was nog champie aant hijsen op een lentefeest. Hij ging zijn best doen om tegen de enkelwedstrijden in de zaal te zijn.
Nog 5 kleine negers dus.

Dubbles
Buik/Dirk vs. Mario Dossche/Tom De Foer (B1/B1)
Buik viel in voor de dubbel van Klaas en met Dirk aan zijn zijde haspelden ze een zeer knappe wedstrijd af. Aanvankelijk op achterstand gekomen maar halfweg de eerste stonden de bordjes opnieuw gelijk. In een echte nek-aan-nek met maximum één puntje verschil. Buik & Dirk bleven het coolst en konden de eerste set winnen.
In de tweede een soortgelijk scenario al haakte het wagonnetje van Mario & Tom iets vroeger af. Knappe winst dus tegen 2 B1’s!

Famacci/Totem vs. Gino Bockaert/Fred De Rijcke (B2/C1)
Normaal gezien een haalbare kaart… maar toch brachten ze zichzelf in de problemen door het tot een 3setter te laten komen. Daarin werd naar hartelust geklungeld waardoor de match toch verloren ging. Dommage.

Buik/Totem vs. Tom De Foer/Gino Bockaert (B1/B2)
Zo sterk Buik acteerde in zijn eerste wedstrijd, zo slecht kan het eraan toe gaan in de 2de match. Zowel Buik als Totem wisselden de foutjes af met veel te weinig flitsen. De match ging verdiend in 2 sets naar de Badlovers.

Paemel/Dirk vs. Gino Bockaert/Fred De Rijcke (B2/C1)
Dirk was in zijne goeie zondag. Gino & Fred werden probleemloos opzij gezet.

2-2 na de dubbels… tegen Badlove is dit nog maar zelden voldoende gebleken.

Singles
Klaas vs. Tom De Foer (B1)
Voor Klaas de uitgelezen kans om een (klassements)reddend puntje te halen… want na verlies tegen ne C1 was Klaas op
-10 beland (en dit voor den hoogste Lokerse-speler in de B1-ranking). De eerste set kon hij winnend afsluiten, maar nadien verwaterde zijn spel. Tom kon uiteindelijk volledig overpakken en won in 3 sets.

Buik vs. Mario Dossche (B1)
Buik mocht tegen de 50-jarige kilometervreter van Lovendegem aantreden. In de onderlinge duels hadden ze allebei al gewonnen. Buik kon echter het tempo iets hoger houden dan Mario. 2 keer winst met 14.

Paemel vs. Gino Bockaert (B2)
Ook gene cadeau. Gino won dit seizoen al 18 enkels (to. eentje verlies tegen nen B1) en ik dacht gehoord te hebben dat hij op +17 stond (klaas wil wel een paar puntjes overkopen!). Wel zondag deed Gino er nog eentje bij. Paemel was kansloos.

Famacci vs. Fred De Rijcke (C1)
Opnieuw kreeg de Famacci de zware taak een eerreddend puntje binnen te halen. En in tegenstelling tot de heenronde weet hij nu wel perfect met die druk om te gaan. De wedstrijd werd behoorlijk snel beslecht in ons voordeel.

Zo kaapten we voor het eerst een puntje weg tegen Badlove, zowaar door 2 enkels te winnen. Lokerse H2 sluit op deze manier het seizoen in schoonheid af. De laatste 4 wedstrijden weten we zelfs niet meer wat verliezen is.
Onze erbarmelijke heenronde bezegelt natuurlijk ons lot. Starten met een 1 op 10 is dramatisch en zadelde ons op met het degradatiespook met onze desastreuze wedstrijd thuis tegen Oudegem als orgelpunt. Hadden we die kunnen winnen ben ik ervan overtuigd dat we ons in extremis nog hadden kunnen redden.
Soit, ditmaal niet. Volgend jaar zullen we in 2de provinciale eens voor den hoofdvogel kunnen gaan.
In de schaduw van onze wedstrijd speelde heren 3 thuis tegen Latem H2. Deze wedstrijd kreeg nog een extra dimensie gezien er deze week een mail ontvangen was dat er dit jaar 2 stijgers naar 3de liga zijn. Lokerse H3 moest dan wel winnen om nog over Latem te springen waarin ze net niet slaagden.
Boven bij de Walter beloofde het nog een plezante afsluiter te worden van het competitieseizoen want er waren paardenworsten voorzien wat de mannen van Badlove best konden appreciëren (al had buiten Foerke nog niemand van dit gerecht gehoord)
Ze waren alleszins superlekker!
voila, da wast voor dit seizoen.
-Buik-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *