Verslag Lokerse H2 – Lokerse H4 : 7 – 1

Het was niet schoon om zien hoe de meesten kwamen binnen gestrompeld daags na het clubkampioenschap. Stijve benen, pijnlijke borst- en buikspieren om nog maar te zwijgen over hoe iedereen zijn loodzwaar racket omhoog probeerde te krijgen. Ik heb er maar enkelen gezien waarbij het racket niet tussen de schoenveters bengelde. De dampen van Reflex Spray walmden dan ook welig door de sporthal.
In de dubbels zette Heren 2 de wedstrijd al meteen naar hun hand. Zowel Driezzz/buZZe als Pemel/Hannes winnen hun partij in 2 sets van respectievelijk Dirki/Mul & Famacci/Dirk.
De 2de reeks dubbels werden veel feller bevochten. Driezzz en Hannes konden tegen Dirki/Thom niet verbergen dat ze nog nooit samen speelden en verloren de 1ste game.
Buik/Pemel liepen bijna gans de 1ste game achter de feiten aan maar konden een 18-13-achterstand alsnog ombuigen in 22-20 winst. Op een diefje zoals dat heet.
In de 2de set hadden Driezzz en Hannes snel een systeem vast. Direct voor het punt gaan. Dirki & Thom kwamen sindsdien niet meer in het spel voor en zo werden de 2 volgende sets gewonnen.
Buik & Pemel van hun kant konden het mirakel van de 1ste set niet meer herhalen. Een spannende 3de set bracht wel een beslissing. Ookal stonden we gans de rit voor… toch werd onze 5-puntenkloof in laatste instantie ongedaan gemaakt. Al verdienden we deze set wel te winnen… maar om het met de theorie van amateurfilosoof Mul te zeggen : “Wij hadden verdiend van den 1ste set te winnen… en was da gebeurt dan was er helemaal genen derde set geweest” Zo heb je altijd gelijk natuurlijk 😉
In de enkelsessie was het vooral éénrichtingsbadminton in het voordeel van de thuisploeg.
Hannes & buZZe hadden maar weinig problemen met Dirk & Thom. Driezzz leek zich hierbij aan te sluiten maar moest in set 2 toch alles uit de kast halen om een 3de set te vermijden tegen Dirki.
En Buik? Die had het helemaal vlaggen. Famacci speelde een ijzersterke partij met veel minder laagtes dan we van hem gewoon zijn. De 1ste set was volledig in handen van Famacci tot Buik (die tijdens de opwarming zijn snaren had stukgeslagen) het racket van Dirki in handen kreeg. Daarvoor deed hij het met een visbespanning van buZZe waarmee hij maar weinig terecht bracht.
Een mentaal keerpunt duidelijk. Want Buik keerde die kloof meteen om in een 20-19 voorsprong… liet zich nog even bijhalen maar legde toen definitief beslag op de 1ste set.
In den 2de bleef Famacci sterk presteren en zo moest een 3de set uitsluitsel brengen. Deze ging zeer gelijkop. Elk punt was goudwaard… Bij 16-16 maakte Famacci 2 ongedwongen gevolgd door een stevige vloekpartij… het moment waarbij zijn geloof ook brak, want Buik kon ook de volgende 3 punten en de match binnen halen.
7-1; een terechte uitslag. Belangrijkste zijn de 2 punten… de goeie sfeer achteraf en vooral dat we na onze zware zaterdag geen blessures hebben opgedaan.
Volgende zondag volgt onze 2de clubderby… dit keer uit tegen Heren 3.