Verslag Lokerse H8 – Aalsterse H3 : 7 – 1

Na de goede prestaties op het tornooi van Pluimplukkers waren we erop gebrand om deze positieve lijn ook in de competitie door te trekken.
De eerste thuismatch van het seizoen bracht direct een hele volksverhuizing aan fans met zich mee. De volle 1 goede ziel (bedankt Eline!) kwam ons aanmoedigen.

De eerste dubbelpartijen bleken al snel erg bepalend voor de afloop.
Frederik en Tom – winnaars van het Pluimplukkerstoernooi HDD – mochten Wouter Deleu en Shani Beque bekampen.
Bij 18-6 in de eerste set raakte Wouter Deleu geblesseerd aan zijn arm (schouder uit de kom) en moest hij de strijd staken. Omdat Aalsterse H3 net met 4 was, bleek zijn blessure een zware aderlating en konden ook twee andere wedstrijden niet meer gespeeld worden. Hopelijk komt het snel goed met deze jongeman, al is badmintonnen de komende tijd waarschijnlijk uitgesloten.

De dubbel van Nils en mezelf begon erg spannend maar met 21-19 werd de eerste set toch binnengehaald. In de tweede set speelden onze tegenstanders (Brandon Guns en Glenn Van Damme) een niveautje hoger en wij waren even van slag (14-21). Nu de kennismakingsronde achter de rug was en we de mindere punten van de tegenstander ontdekt hadden werd de derde set erg gemakkelijk binnengehaald: 21-7.

De derde en laatste dubbel van de avond betekende het wederoptreden van Rik. Hij werd geflankeerd door Wouter en ondanks minder tot slecht spel – eigen woorden van Wouter – haalden ze het toch in twee sets: 21-15, 21-11.

De enkels waren deze keer uitbesteed aan Tom, Frederik, Nils en Wouter.
Tom maakte er in het begin een potje van wat resulteerde in 20-22 verlies. Daarna speelde hij een paar niveaus hoger en de twee volgende sets werden dan ook erg snel binnengehaald: 21-9, 21-7.

De tegenstander van Frederik had zijn momenten. Soms ontbond hij zijn duivels (tot wanhoop van Frederik) en leek niets een snelle overgang naar C2 in de weg te staan, te vaak bleek hij echter onzorgvuldig wat tot een erg hoge foutenlast leidde. 21-14, 21-17 voor Frederik.

De match tussen Wouter en zijn naamgenoot kon om bovenvermelde reden niet doorgaan, zodat enkel Nils nog moest spelen.

Het werd een erg spannende match die beide kanten op kon, maar jammer genoeg was het zijn tegenstander Glenn Van Damme die na drie sets het laken naar zich toetrok en zo de Aalsterse eer redde: 21-19 17-21 18-21.

Mede dankzij de noodgedwongen opgave van één van onze tegenstanders een erg ruime en eenvoudige 7-1 overwinning!

– Pieter –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *