Verslag Landegem H2 – Lokerse H8 : 3 – 5

Nadat we nog maar net met 6-2 verloren hadden van de Shuttle Stars, moesten we de volgende dag alweer aan de bak, ditmaal tegen (en in) Landegem en zonder onze sterspeler Pieter Verlee. Onze kapitein (Rik) deed ook niet mee, omdat hij de vorige dag al tweemaal competitie had gespeeld en op zijn leeftijd is het toch oppassen geblazen.:p Hij maakte wel de trip mee (als chauffeur en coach).We dachten er gemakkelijk te geraken omdat Tom zei de weg goed te kennen, maar toen we uitkwamen in Aalter besloot Rik wijselijk de GPS te nemen. Na de twee vorige verloren competitiewedstrijden werd het deze keer tijd om te oogsten. Zelfs met een punt zouden we al tevreden zijn.

 

In de dubbels werkten we met vaste duo’s. Tom en Nils stonden genoteerd op HD1 en HD2. Het was al een tijdje geleden dat ze nog hadden samengespeeld en dat was ook te merken op het plein. Ze kwamen telkens net te kort en verloren hun wedstrijden telkens met 2 sets. (22-20, 21-17 en 21-18, 22-20).

Ondertussen werkten Wouter en ikzelf HD3 en HD4 af. Onze eerste wedstrijd verliep zeer stroef. Ik maakte behoorlijk veel fouten – zeg maar té veel fouten – waardoor we de eerste set verloren. Gelukkig speelde Wouter zeer degelijk en kon hij het foutenaantal van mij compenseren, waarvoor dank. We wonnen de wedstrijd en de setstanden waren 18-21, 21-11 en 21-12. In onze tweede wedstrijd leek alles veel beter te lukken: Wouter bleef op niveau en ik begon het klungelen af te leren. De tegenstanders konden nooit aanspraak maken op de winst. We wonnen vlot met 21-9 en 21-15.

 

2-2 na de dubbels, alles lag dus nog open., alleen kon Landegem wel beter papieren voorleggen door hun twee C2’s op het blad.

Nils stond op HE1 en wist dat hij een moeilijke tegenspeler had. De eerste set ging gelijk op en helaas moest hij zich nipt verloren geven met 20-22. De tweede set was van hetzelfde kaliber. Nils kreeg op een bepaald moment zelfs 3 setpunten, maar kon het jammer genoeg niet afmaken. Hij verloor ook de tweede set met spannende 23-21 cijfers. Het is al de tweede keer dat hij nipt van een C2 verliest… derde keer goede keer?

Ik kreeg de tweede C2 voorgeschoteld. De eerste set ging gelijk op, maar toch ging ik met 21-19 onderuit. Na die set kreeg ik wat tactische raad van Rik en maakte Tom me er nog eens attent op dat ik twee individuele punten kon winnen. Hierdoor kon ik zowel de tweede en derde set binnenhalen: 19-21, 21-16 en 21-17 waren de setstanden.

Ondertussen was Tom ook al aan zijn enkel begonnen. Hij haalde vlotjes de eerste set binnen met 21-12 en stevende af op een vlotte winst. Helaas kantelde de wedstrijd en verloor hij de tweede set met 13-21. Na een spannende derde set toonde Tom toch dat hij de betere was. Hij won die met 21-18. Tom won al 3 van zijn 4 enkels… een goed gemiddelde!

Als laatste mocht Wouter spelen voor de winst. Hij kreeg een iets oudere, maar zeer taaie tegenspeler. Zonder echt in de problemen te geraken won hij de wedstrijd met 19-21 en 18-21.

 

We wonnen met 5-3, onze tweede winst van dit seizoen al! :p

Hopelijk kunnen we de volgende keer de heenronde op dezelfde manier afsluiten tegen de eerste in de stand.

 

– Frederik –

5 gedachten over “Verslag Landegem H2 – Lokerse H8 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *