Verslag Lokerse H8 – Latem H5 : 3 – 5

De lezers die elke keer reikhalzend uitkijken naar mijn pennenvruchten, hebben de afgelopen maanden op hun honger moeten blijven zitten. Deels te wijten aan een ontbreken van inspiratie, deels aan mijn goedgevulde agenda, maar vooral door het ontbreken van goede prestaties. Door de vele fanmail ben ik echter genoodzaakt toch weer in mijn pen te kruipen.

Nu, dood zijn we zeker niet, maar voorlopig draait het allemaal niet zo goed meer als we wel zouden willen. Als het spreekwoord klopt dat je uit je fouten kan leren, zouden we ondertussen al ware badmintonvirtuozen moeten zijn. En ja – ik hoor het hoongelach -, dat zijn we vooralsnog nog net niet.
Van onze 1-7 nederlaag tegen titelpretendent H2 Beveren onthouden we enkel dat we in de heenwedstrijd 8-0 op ons doos kregen en nu dus oneindig veel beter doen.
Het eerreddende puntje kwam van de enkelwedstrijd van Tom die er voor het eerst in zijn officiële carrière in slaagde om een C2 naar huis te spelen.
Omdat het relaas van de andere wedstrijden zou vervallen in een depressieve kijk op onze conditie, stijl, tactiek en techniek laat ik die zwartgalligheid achterwege. We onthouden enkel het positieve. Daarom opnieuw: Tom slaagde er voor het eerst in te winnen van een C2, hulde daarvoor.

Ook afgelopen zondag moesten we aan de bak, dit keer tegen Latem H5. In de heenwedstrijd verloren we ginds met 6-2, dus de 3-5 nederlaag die we dit keer incasseerden is in die zin wel beter te noemen. Het blijft echter verliezen 🙂
Calimerogewijs kan ik het volgende excuus aanhalen: die mannen hadden wel een C1 en wij niet en dat is niet eerlijk.

De matchkes:
In het dubbelspel slaagden Tom en Frederik er niet in hun wedstrijd te winnen. Ook ik kon alweer geen overwinning boeken. Zowel met Rik als met Nils ging ik de boot in. De laatste officiële overwinning van mijnentwege is al zolang geleden dat ik niet durf te zoeken op toernooi.nl.
Wouter en Rik slaagden er gelukkig wel in de laatste dubbelpartij te winnen zodat alles nog mogelijk was (1-3 na de dubbels). Ze hadden wel drie sets en de geslepenheid van Rik nodig (zie archief tips voor toppers) maar ze haalden toch mooi de partij binnen.

In de enkelmatchen wonnen zowel Tom en Frederik waardoor ze met de nodige ruimdenkendheid bijna aan 10 competitiepunten zitten. Nils en Wouter verloren jammer genoeg, zodat we met lege handen achterbleven.
Wouter zijn prestatie was echter veelbelovend omdat hij moest aantreden tegen een C1. In de eerste set speelde hij de pannen van het dak en zijn tegenstander van het kastje naar de muur zodat hij logischerwijs op voorsprong kwam. De belabberde staat van zijn conditie zorgde er echter voor dat de Latemse C1 in set 2 en 3 weinig moeite had om Wouter toch een verlies aan te smeren. Jammer, want winst had ons toch een puntje en Wouter maar liefst 3 competitiepunten opgeleverd.

We onthouden dat:
– Pieter in 2010 nog geen match gewonnen heeft
– Hij dus wel een beetje troost kan gebruiken
– Hij ook nog een koker plastic shuttles en een drankbonneke tegoed heeft

– Wouter beter eens aan zijn conditie zou werken ipv er elke keer over te zagen
– Tom een erg goede chauffeur is die me steeds komt ophalen.

– Frederik en Tom zindelijk zijn
– Zij dus zonder problemen kunnen geadopteerd worden om bij andere teams de laatste nodige competitiepunten te halen.

– Rik zijn verjaardag in stijl gevierd heeft
– Hij thuis schapen moest melken

– H8 het in tegenstelling tot H7 en H10 zonder uitgebreide supporterskernen moet stellen
– Daar wel eens verandering mag in komen.

– Pieter –

3 gedachten over “Verslag Lokerse H8 – Latem H5 : 3 – 5

  1. Pieter,

    Vanaf nu zal het winnen ook terugkeren! Ge hebt trouwens een fan bij het invullen van toernooi.nl ook, al je verloren matchen van na nieuwjaar staan op naam van Pieter … D’hont.

    Stefaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *