Verslag Lokerse H8 – SFF H3 : 5 – 3

Door de blessure van Tom die heel wat zwaarder bleek dan verwacht (achillespees doorgescheurd) en de revalidatie van Rik was onze ploeg een beetje onthoofd. Om toch nog degelijk voor de dag te komen haalde onze coach echter al gauw twee frisse konijnen uit zijn hoed. Jordy en Gianni waren de gelukkigen (of slachtoffers?) van dienst.

Dat Gianni een versterking is, bleek al gauw, toen hij bij aankomst al een volledig terrein had opgezet (hoewel we uiteindelijk in het andere deel zouden spelen, toch chapeau) en wij dus niets meer moesten doen.

Onze heenmatch werd met 5-3 verloren en dus was het tijd voor revanche.
De dubbelpartijen bleken steeds erg close. In de eerste twee dubbels Jordy-Frederik en Gianni-Nils werd aan het langste eind getrokken. Jordy en Frederik hadden er wel drie sets voor nodig aangezien ze in de eerste set net iets te onnauwkeurig speelden. De twee volgende sets werden echter wel binnengehaald; uitslag: 18-21 21-19 21-18.
Ook Gianni en Nils haalden hun dubbel zonder al te veel samenspelervaring: 21-18 23-21.
Daarna mocht ik aantreden naast Jordy en na drie sets mochten we ons toch de winnaar noemen: 21-18 16-21 21-10. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat mijn verdienste in de winst deze keer (voor de verandering :D) nogal klein was.

3-0, mooie tussenstand.
Na regen komt zonneschijn, en omgekeerd geldt dat blijkbaar ook, want de vierde dubbel ging verloren. Nils en ik kwamen nooit in ons spel en in twee sets was ons liedje dan ook over: 16-21 18-21.

Ik had in het begin wijselijk mijn enkelpartij afgewezen wegens misselijkheid, hoofdpijn en enkele andere ongemakken, dus waren het Jordy, Frederik, Nils en Gianni die mochten proberen minstens twee partijen binnen te halen.

Nils die mij verving was niet opgewassen tegen het C-geklasseerde geweld en verloor in twee korte sets: 9-21 13-21.
In het duel der C1’s (veren bij Lokerse heren 8, het gebeurt niet veel) leek Jordy al gauw over de tegenstand heen te walsen. 21-12 in de eerste set. De tweede set was echter het omgekeerde spelbeeld, met een veel zwaarder resultaat in het voordeel van de man van Smash For Fun: 6-21 maar liefst. In een spannende derde set trok Jordy het laken naar zich toe en zo werd het 4-2 voor Lokerse. Eindstand derde set: 21-17.

Onze benjamin Gianni mocht aantreden tegen de ouderdomsdeken van SFF. In de eerste set van deze “clash der generaties” trok Gianni nipt aan het langste eind (21-19); in de tweede set werd hij echter weggespeeld (6-21). Ook nu weer moest een derde set de beslissing brengen en met 21-16 haalde Gianni het vijfde punt naar ons toe.

Frederik bood knap weerwerk in de eerste set (19-21), haalde de tweede binnen met 23-21, maar in de derde set bleek de man van SFF de druk het best aan te kunnen en met 13-21 bracht hij de eindstand op 5-3.

Onze nieuwelingen wonnen al hun wedstrijden, alles waar ze niet aan deelnamen werd verloren.
Toeval? Ik denk het niet. Verschil in talent? Ik denk het wel. Nogmaals bedankt aan de invallers!

Pieter V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *