Verslag oefenwedstrijd Lokerse 8H – Lokerse 9H

Vorig seizoen gaven we met H9 de ploeg van Wim Brondeel partij in een oefenwedstrijd voor de aanvang het seizoen, toen nog in De Dam. We werden die avond getrakteerd op een pandoering van jewelste en Wim zijn ploeg dwong later dat seizoen uiteindelijk de promotie af naar derde provinciale.

Promoveren zit er dit seizoen niet in voor de Lokerse herenploegen in vierde. De tiende en elfde ploeg krijgen het wellicht moeilijk om degradatie te ontlopen, wij wendden onze blik dan ook naar H8 voor onze jaarlijkse oefenpartij. Twee ploegen met de ambitie om een rustig seizoen door te maken, dat kon voor een nipte confrontatie zorgen.

Bij H9 ontbraken Dirk, Werner en Nils. Gelukkig starten we elk seizoen met meer dan zes titularissen, zo kon kapitein Mats toch nog vier spelers aan de aftrap brengen. Iedereen moest hierdoor wel enkelen, geen ontsnapping mogelijk.

Minder personeelsgebrek voor H8, al weet kapitein Stefaan nu al dat één bepaald aspect van competitie (iedereen op tijd in de sporthal krijgen) in zijn ploeg nog voor verbetering vatbaar is. Hopelijk niet teveel academische kwartierkes voor H8.

Op HD1 moesten Mats en Tom P ietwat verrassend hun meerdere erkennen in Kris en Tijl. Vooral Tijl staat al degelijk te spelen, terwijl aan H9-zijde de foutenlast (die service returns) veel te hoog lag. Verlies in twee sets. Ook Nassim en Tom C (twee C2’s op HD4) verloren hun eerste set tegen Frank en Kurt (terug na lange inactiviteit). Maar onze twee enkelspecialisten (een mooi woord om te zeggen dat ze eigenlijk niet kunnen dubbelen) stonden badmintontechnisch gelukkig sterk genoeg om de match alsnog in drie sets naar zich toe te halen.

1-1 na de eerste dubbels en ook de volgende matchen zouden geen afscheiding brengen. Mats en Tom C haalden het op HD2 in drie sets van Stefaan en Frank. De eerste keer dat Mats en Tom samen speelden, maar het klikte wonderwel. Waar oefenwedstrijden al niet goed voor zijn. Intussen demonstreerde Tijl op HE2 nog maar eens al vroeg in vorm te zijn door Nassim in drie sets te verslaan. Daar waar Nassim de eerste set nog vlot pakte, vocht Tijl terug naar nipte winst in de tweede set (22-24) om uiteindelijk door te stomen en de match binnen te halen voor H8. Knappe match van Tijl!

Nog steeds gelijkstand na vier wedstrijden. Inmiddels was ook Bart Pringels ten tonele verschenen, samen met Kurt (tot zijn eigen vreugde/opluchting/verbazing – schrap maar wat niet past – fit genoeg om twee wedstrijden te spelen) legde hij in drie sets Nassim en Tom P over de knie. Op HE1 waren Mats en Kris intussen aan een heroïsche strijd bezig. Mats pakte de eerste set met monstercijfers (21-5), Kris haalde de tweede binnen met 17-21. De derde set kon Mats op het einde net voldoende adem vinden om een sterk terugkerende Kris af te houden en met 21-19 de match te pakken.

We eindigden met HE3 en HE4. En daarin trok H9 het laken definitief naar zich toe. Tom C won tegen Stefaan in twee sets, Tom P deed hetzelfde tegen Bart, al werd daar een enorme voorsprong bijna nog uit handen gegeven.

Conclusie? Er is nog (veel) werk aan de winkel, geen van beide ploegen zal normaalgezien meespelen voor promotie in hun reeks, maar bovenal: het was een hele goede oefenmatch met veel driesetters, ideaal om wedstrijdritme op te doen. Als winnende ploeg zijn we uiteraard nog een tikkeltje meer tevreden, de eerste echte test volgt zondag om 17u30 thuis tegen Beveren.

– Mats –

Eén gedachte over “Verslag oefenwedstrijd Lokerse 8H – Lokerse 9H

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *