Verslag Oostrozebeke G1 – Lokerse G1 : 5 – 3

Alle begin is en blijft moeilijk en zo ook de openeningsmatch van G1 dit jaar. Weer eens verlies. Het is al van 2005 geleden dat we de eerste van het seizoen nog eens wonnen. We kunnen er gelukkig om lachen en beginnen zelfs een beetje trots te worden op iets wat een traditie lijkt te worden. Aan de competitieverantwoordelijke alvast de raad om volgend jaar misschien in Juli al te beginnen met testmatchen, ik vermoed dat het europees avontuur van Lokeren dan geen roet in het eten gaat gooien!

Over naar de orde van de dag. Oostrozebeke is nieuw in onze reeks en buiten Sam Castelein wisten we niet goed wie we er gingen aantreffen. Maar kijk tijdens het omkleden kwam Jorge De Cleyn binnengewandeld. De liefde heeft hem helemaal tot daar doen fladderen. Sceune zunne, voart up zun west vloams te zeghen!

De beide dubbels gingen onmiddellijk naar drie sets. Jammer genoeg slaagden Flo en Jordy er niet in om hun overmacht van set 2 door te trekken. Hetzelfde verhaal bij Joke en Ellen.
Onze kersverse Florian mocht dan proberen om in HE zijn eerste winstpartij voor Lokerse te pakken, maar stootte op een sterke Sam.
Als captain was het dan ook mijn plicht om een eerste punt op het scoreblad te zetten. Dat lukt in 2 sets, maar er was wel degelijk veel tegenwind van Simon.
Joke moet nipt de duimen leggen tegen Shauni. Dat had vooral te maken met de wisselvalligheid van Joke. Joke gaat daar verder in het seizoen korte metten mee maken. Allee dat beloofde ze ons toch.
Ellen schiet dan als een pijl weg in haar enkel tegen Elke. We waren zowaar verbaasd over zoveel goeds. In set 2 maakte Ellen in het begin net iets teveel foutjes maar eenmaal die waren doorgespoeld nam Ellen weer het heft in handen en won. Zo kwamen we terug tot 4-2 en hadden we nog een waterkans op een gelijkspel.

Maar Sander en Joke kunnen Jorge en Shauni niet bedreigen en dus stoomde Oostrozebeke door naar hun eerste winst van dit seizoen. Jordy en Ellen milderden nog tot een 5-3 eindstand.

Oostrozebeke wint dus verdiend en als Captain zie ik nog genoeg groeimarge in ons spel om er weer een prettig en spannend seizoen van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *