Verslag Oudegem 7H – Lokerse 8H : 2 – 6

Met een bijna voltallige herenploeg trokken we richting Oudegem. Kris was er niet bij door een match met H5.

Ik was zelf aan het spelen tijdens de eerste dubbels. Van wat ik ervan gezien heb, mistten Bart en Tijl  hun start in de eerste dubbel en verloren de eerste set. Daarna konden ze de partij naar hun hand zetten en wonnen vlot de volgende 2 sets. Het eerste punt was binnen. Kurt en ik hadden het knap lastig in dubbel 4. De eerste set werd verloren met 23-21, na teveel  fouten van onze kant en een tegenstander die veel terugbracht. Een zelfde spelbeeld in de tweede set en eveneens verlies met het kleinste verschil, 22-20. Hier zat zeker meer in! 1-1 was de stand.

In dubbel 2 namen Frank en ik het op tegen Eddy (Kroket) en Benny. De eerste set ging vlot naar ons. In de tweede set hadden we nooit het gevoel dit te kunnen verliezen, maar het langst samenspelende Oudegem-duo kwam nog stevig opzetten. Bij 21-19 was de zege en het punt voor ons! Ondertussen was Tijl al aan zijn enkel begonnen. De eerste punten bood Filip nog weerwerk, maar daarna ging Tijl sterk door. Twee korte sets en 1-3 was de stand. Goe bezig!

Dubbel 3 was voor Bart en Kurt. Ook zij hadden de eerste set nodig om op toerental te komen. In de tweede set konden ze, net op tijd, het tij keren (23-21) om de derde keurig binnen te halen met 21-18. Het was 4-1, maar dat wist ik nog niet. Ondertussen waren Frank en ik aan het enkelspel begonnen. Frank ging goed mee met Koen tot 11-8, maar moest in Koen zijn meerdere erkennen in 2 sets. Bij mij was de eerste set een drama. Ik wilde echt revanche in de tweede set en dat lukte. Vóór de derde set wist ik dat Bart en Kurt gewonnen hadden. De derde set winnen betekende een zege voor ons. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Jonas wou zich niet zomaar gewonnen geven, maar moest toch plooien bij 21-18. De zege was binnen! Bart kon dan zonder druk beginnen enkelen tegen Roel, maar wou absoluut de match winnen. Na een vlotte 21-12 in de eerste set, hapte Roel serieus naar adem. Na overleg besliste hij de match te stoppen met keelpijn. Jammer voor hem én Bart, maar niets aan te doen. De 2-6 winst op Oudegem was een feit! 2 keer winst in de eerste 3 wedstrijden bezorgt ons 4 op 6. We hebben onze start niet gemist!

We onthouden dat:

–          nu we op een schitterende 3e plaats staan, een verslagje in elk geval niet mocht ontbreken

–          de Karmeliet in Oudegem schitterend smaakt

–          de volleydames al weg waren, zodat Bart bij ons moest douchen

–          Jonas binnen een jaar B1 zal zijn

–          Benny een waarzegger is als dit klopt

–          het een geestig ploegske is in Oudegem, we kijken al uit naar de terugmatch

–          we het ook kunnen zonder Kris J

–          de ramen al uit de Ghelamco arena vallen

–          ook de lampen passen niet

–          Lokeren wint van Gent

–          ik daarom nog geen waarzegger ben

Verslaggever van dienst, Stefaan.

Eén gedachte over “Verslag Oudegem 7H – Lokerse 8H : 2 – 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *