Verslag Oudegem H1 – Lokerse H1 : 3 – 5

Zondagavond heeft onze eerste herenploeg een prachtige prestatie neergezet tegen het sterkste team van Oudegem.

Toen we de opstellingen hadden vrijgegeven en we goed opgewarmd waren kwam Oudegem met hun eerste tactisch manoeuvre. Plotseling Kon Nils Ottoy niet spelen en moest Cooreman zijn plaats innemen waardoor er moest geswitched worden in de opstellingen. Als kapitein kon ik er echt niet mee lachen, want we werden erg benadeeld door dit trukje. Ook het feit dat Piqueur 2 opstelling in zijn tas had doet mij vermoeden dat het de bedoeling was om eerst te zien hoe wij zouden spelen. Zoniet hadden ze moeten wachten tot na de opwarming van Nils om de opstelling te vragen. Heel dubieus allemaal.

Klagen had weinig zin en dus begonnen we eraan met  HD 4 van Jordy en Kasteel en HE 2 van Sam. Sam had geen enkele moeite met Gert P en maakte in zijn match fantastische punten, waar veel lef voor nodig is. Sam heeft in zijn enkelspel nu echt de drive te pakken en zal hopelijk nog voor mooie dingen zorgen dit seizoen.
HD 4 met Jordy en Kasteel was van een minder niveau. Ze leken in decompressie te zitten van de eerdere ontmoeting die dag. Met een schamele 13 en 14 werden ze naar de kant gestuurd. Jordy mocht zich dan onmiddellijk herpakken de HE1  tegen Michael DS. In 3 sets en dankzij goede coaching van den Kasteel en Klaas wint Jordy. Ondertussen waren Sander en Sam bezig met HD 1 waarin ze moeilijk onder de druk uitkwamen en dus in 2 sets onderuit gingen. Net als de match tegen de Pluimplukkers zorgde het verlies in dubbel voor uiterste concentratie in Sander zijne HE 3 tegen Bart R.
Sander stond de hele eerste set voor zelfs met 18-13, maar Bart komt terug en krijgt zelfs 2 setpunten. Sander wint uiteindelijk met 25-23. In set 2 moet Sander een beetje bekomen en staat hij de hele set op grote achterstand, maar met het einde in zicht en de opstellingsmanouvres in gedachte, komt Sander tot 18-18 terug en was het tijd voor een heel sluw spelleke van Sander. Gevolg winst in 2 sets.
Ondertussen had Kasteel in HE4 Cooreman tot 3 sets kunnen dwingen na een omgekeerd Kasteelke in set 2. Kasteel gaat in set 3 goed mee, maar door foute services en beetje te weinig vertrouwen moet hij set 3 met 21-17 laten aan Cedric C. Toegegeven Cooreman is moeilijk te ontwrichten met zijn grote reikwijdte en speelde ook heel degelijk zowel in enkel als dubbel.

Tusenstand 3-3 en dus nog alles mogelijk.

En nu komt het. S&S hebben het heel moeilijk in HD 3 tegen Michael DS en Gert P, maar ze blijven aanklampen en winnen door het nimmer op te geven en te blijven geloven met 22-20 in set 3. We nemen dus al zeker een punt in Oudegem en de Kapitein nam daar genoegen mee gezien de omstandigheden met de opstelling.
Maar dat was te voorbarig. Wat ik daarna zag vanop de bank was gewoonweg fantastisch. Jordy en Kasteel leken helemaal herezen en stegen boven zichzelf uit. In een heel leuke en supperspannende wedstrijd nemen ze de maat Van HD 2 Bart R en Gert P. Ik heb Jordy en Kasteel nooit beter zien spelen en naar het einde van de wedstrijd gingen ze zelfs nog sterker spelen, echt ongeloofelijk. Ze winnen de HD 2 en zo wint Lokeren voor het eerst dit seizoen met 3-5. Er werd dan ook volop geknuffeld en gevierd na de wedstrijd. We mogen terecht fier zijn op onze prestatie en het was ook leuk te zien dat Oudegem dit in de verste verte niet had zien aankomen. De ontgoocheling was op alle gezichten te zien.

Nog een dikke proficiat aan ons allen en zeker aan Klaas die zich had aangemeld als reserve. Hij verdient respect voor de belangeloze opoffering. ECHT CHIQUE!!!!

Sander “the proud teamcaptain”

16 gedachten over “Verslag Oudegem H1 – Lokerse H1 : 3 – 5

 1. Proficiat voor deze prachtprestatie.

  Erg close: twee puntjes minder dan de tegenstander (377 – 375), maar toch mooi de winst gepakt!

 2. Geachte heer Desander,

  Het feit dat Nils Ottoy forfait moest geven, was geen tactisch manoeuvre. Zoals u uit de vorige uitslagen en verslagen (ook van de 2de ploeg) kan opmaken is Nils bezig aan een sterk seizoen en speelt hij al geruime tijd op hoog niveau. We zijn dus sterker met hem dan zonder hem.
  Nils heeft sinds verleden week, na het tornooi van Lochisti, last in zijn lies. Hij rustte een week, maar zou normaal meedoen. Hij ging wel stevig opwarmen om te zien of het allemaal goed zou komen.
  In het begin van de opwarming, toen ook Lokerse er al was, ging alles goed. Pas op het einde, na de uitwisseling van de competitieformulieren, besliste hij om niet mee te doen. Nu, in principe hebt u gelijk dat een 2de opstelling tevoorschijn toveren eigenlijk niet zou mogen kunnen. Maar we spelen nog steeds in een sfeer van sportiviteit op amateur-niveau. We hadden er inderdaad rekening mee gehouden dat Nils forfait zou moeten geven en Gert had inderdaad een 2de opstelling klaar. Had Nils vanaf de 1ste pluim in de opwarming forfait gegeven, dan had u direct die 2de opstelling gekregen en had er geen haan naar gekraaid. Nu was dit niet het geval, en werd gevraagd om toch de 2de opstelling nog te mogen gebruiken. Hier een tactisch manoeuvre in zien is geloven in complottheorieën en aldus compleet van de pot gerukt.

  Met vriendelijke groet,

  Cedric

 3. Ik zou het niet mooier kunnen verwoorden Cedric. Voor het verlies zoeken we geen excuses. Het was een plezante, intense spannende match die alle kanten uitkon.

 4. Aan de aandachtige bezoekers van Oudegem. Jullie krijgen het voordeel van de twijfel. Maar laat dit in de toekomst even vooraf weten! Goeie communicatie verhelpt veel complottheorien.

 5. By the way

  “Geachte heer Desander” zo word ik enkel aangesproken in de begeleidende brief van de Belastingen als ze weer eens geld nodig hebben! Dus doe maar Sander.

 6. Er zijn grenzen jongens. Een subjectief verslagje kan er altijd bij…
  een woordje kritiek kan op zijn plaats zijn. Maar niet op deze manier.
  Bij deze heb ik toch ff moeten optreden met een streepje censuur.
  Laat mij een oproep doen om het verder sportief te houden. Op het veld mag een beetje oorlog heersen maar daarna moet er in alle vriendschap een pint gedronken kunnen worden.

 7. Jullie mogen zoveel subjectieve verslagen schrijven als jullie willen jongens, wij doen doen dat ook. Maar als we beschuldigd worden van moedwillig foefelen met opstellingen, dan gaat dat een stapje te ver Logisch dat er daar dan een geërgerde reactie op komt. Maar we weten dat sommige mensen blijkbaar niet geraakt worden door wat andere mensen van hen denken, en eigenlijk hadden we niet anders verwacht.
  Ik doe niets liever dan zeveren met een pintje na de match, vooral als de match sportief geweest is 😉
  Maar goed: spons erover, volgende ontmoeting sportieve revanche, en even mooie matchen!

 8. Sander, mannen van Oudegem,

  Wanneer ik dit hierboven allemaal lees vraag ik me toch soms af waar we mee bezig zijn! Hebben we ons geamuseerd? Neen, we hebben ons SUPER geamuseerd! ’t was lang geleden dat ik nog eens zo een goe gevoel had na een dubbelke!
  Is dat niet hetgene waarvoor we het allemaal doen? Ik denk het wel hé:)
  Laat dit nu gewoon rusten en inderdaad: “zand erover”. Ik begrijp zowel de Sander, maar ook zeker de reactie van de mannen van Oudegem! Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat de terugmatch even plezant zal zijn. Voor mij mag juist de muziek achteraf iets stiller :):)
  ’t was een toffe match, lekkere sandwichkes (en we hadden er meer dan genoeg want den buik was nie mee :)), lekkere Leffe… Daarvoor doen we het toch hé!
  Ik stel dan ook voor dat we effectief deze topic afsluiten. Op naar de volgende…

 9. Tzal wel zijn, even leuke matchkes, waarbij ik hopelijk niet vanaf de kant moet toekijken!
  En we verwachten in Lokeren niet anders dan een goeie catering, maar het record paardenworsten eten van Nees gaan we toch niet breken denk ik 😉

 10. Hey Nils,
  Inderdaad… Vanaf nu is het verboden om nog records in paardeworsten te breken! Het was te “vunzig” om te herhalen 🙂
  De Walter zijn toiletten zien daar te veel van af 🙂 🙂

 11. be prepared: zondag Lokerse D1 vs Zwijndrecht D1 met een niet nader genoemd kapitein; toevallig, of juist niet toevallig?

  ps: de Walter zijn toiletten zijn onberoerd gebleven; mijn luchtpijp daarentegen heeft wel afgezien…

 12. Wil mij nu niet moeien hé.
  Maar nu is het toch al ver gekomen dat ge op u eigen clubsite geen verslagje meer kunt schrijven zonder dat ge moet denken wat de tegenpartij er van gaat vinden. Die er dan op zo een arrogante manier op durven reageren. Gaan ze binnenkort ook controleren wat we aan den toog zeggen?
  Oudegem: Een beetje respect en welgemeende excuses aan Desander zouden niet misplaatst zijn!!!!

 13. Heb maar 1 woord voor dit heen en weer geleuter:
  BELACHELIJK !!!!!
  matchen gespeeld, blijkbaar leuke wedstrijden en ne leuken après… dus … move on !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *