Verslag Oudegem H2 – Lokerse H2 : 2 – 6

Opnieuw stond er een lastige verplaatsing richting Dendermonde op het menu.
Deze keer tegen Oudegem in de sporthal waar de wetten van het thuisvoordeel echt wel gelden.
Bij ons ontbrak Hannes wegens examens (succes bij deze). Bij Oudegem konden ze nog steeds niet rekenen op de sloophamer van Cooreman.
Kapitein Buik was niet gerust op de dubbels en stelde daarom Dries & Davy op zowel op 1 als 2.
De wedstrijd begon wel met enige vertraging omdat Jomo aan de sporthal van Lokeren stond… uiteindelijk begonnen we gewoon met de 2de en de 3de dubbel.
Daarin hadden Dries & Davy het bijzonder lastig met het spel van Nils Ottoy en Roel Verwaeren. De 1ste set werd met ruim verschil verloren.
Op het andere plein waren Paemel en Buik wèl degelijk bezig. In 2 korte sets werden de intussen gearriveerde Bjorn en Jan Verwaeren opzij gezet.
Dries & Davy herpakten zich in de 2de en konden die nipt winnen om in de 3de game weer helemaal kopje onder te gaan want bij het keren stonden ze 11-2 in het krijt.
En toen… toen schoot de machine toch aan en werd het ene punt na het andere gescoord. Bij elke servicewissel werd de kloof kleiner en zo wist het Lokerseduo toch de match nog binnen te halen.
Oef! 0-2 voelt toch comfortabeler aan dan 1-1.
Ook de 2de reeks dubbels ging naar Lokerse.
Dries & Davy hadden een ritme gevonden dat net iets hoger lag dan dat van Bjorn en Nils.
Halfweg de 1ste set smashte Bjorn zich dood op Buzze waarna een schreeuw kwam van “Die pakt alles!” wat bij Lokerse toch enkele bedenkelijke blikken teweegbracht en al snel kwam de reactie van “Nee, gij pakt alles!” ;-). Buzze in zijn nopjes… en de mannen van Oudegem werden proper over de knie gelegd.
Klaas & Paemel waren ook beter dan hun tegenstanders… maar door nonchalant spelen in de 2de (15-17 voor maar 21-17 verliezen) kwam het toch tot een driesetter. Hierin werd een vroege voorsprong niet meer weggegeven.

De enkels werden op veel gezucht onthaald.
Buzze mocht de spits afbijten tegen Nils Ottoy. Maar enkelen met een 7-gangenmenu in maag en darmen (met aangepaste wijnen voor de liefhebbers) is toch geen senicure. De eerste set werd een gewillige afslachting. In de 2de toch iets meer gespartel… maar de gedachte aan die 3de set viel hem te zwaar… en Buzze verloor.
Zo een nederlaagske van een ploegmaat zorgt natuurlijk voor flapperende oren bij de anderen. Want bij een 7-1 moet die ene verliezer een lekker rondje trakteren!
Dries deed Buzze al een beetje meer zweten. Hij moest af en toe een stevige ralley boven halen om Roel te verslaan… maar al bij al een wedstrijd die zonder veel problemen werd gewonnen.
Buik enkelde tegen Jan Verwaeren. Met nen day-after zeker niet makkelijk. Jan kon eerst uitlopen maar halfweg de 1ste set  kwam Buik (vooral op karakter) toch terug…
Tot zijn voet bij het halen van een drop doorschoof en Buik zich blesseerde aan zijn achillespees. Ijsfricties brachten geen beterschap en na 5 minuten moest Buik opgeven.

Opluchting en een vreugdesprongetje bij Buzze… want zijne portemonee kon dicht blijven.

Klaas kreeg op de 4de enkel nog een stevige kluif te verwerken met stof”zuiger” Bjorn De Smet. Maar Klaas had al snel een formule vast waarbij hij Bjorn de baas bleef. De wedstrijd werd in 2 sets gewonnen en zo stond de 2-6 eindstand op het bord.
Nog even Van Acker (kpt. van Pluimplukkers) kloten met een sms’ke dat we maar ne 4-4 gehaald hebben en zo sluiten we de heenronde alsnog af als herfstkampioen (samen met de Pluimplukkers).
Het belooft alleszins een superspannende terugronde te worden waarin nog 3 ploegen in aanmerking komen voor de titel. Pluimplukkers en Lokerse staan op 12 punten, Mintons staat één enkel puntje achter.
Bekijk hier de details van de partij.

0 gedachten over “Verslag Oudegem H2 – Lokerse H2 : 2 – 6

  1. Ik heb nooit gezegd dat ik kapitein van deze ploeg was ze.. Maar ik ben toch blij dat wij al van de herfstkampioen gewonnen hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *