Verslag PK : 4 keer goud, 5 keer zilver en 2 klassementsstijgingen

Dit weekend verzamelde het Oost-Vlaamse badmintonkruim in De Pinte om er te strijden voor de 26 te verdelen titels. Vorig jaar had Lokerse er 7 weggekaapt en iedereen was er op gebrand om dit jaar minstens even goed te doen. Wie dit weekend de sporthal van de Pinte betrad, waande zich zowaar in Lokeren. De roodzwarte armada was gewoonweg overal. Zelfs clubmonumenten als Courtin en Foemp waren uit de tornooidood herrezen. Om ons toch wat te verzwakken had de organisatie hier en daar wat Lokeraars uitgeloot, maar al bij al bleken we met een deftig aantal 😀
Ondanks de Lokerse overmacht bleek enkelen op zaterdag niet ons sterkste punt.
HE B1: In den B1 ging Buzze er in de eerste ronde uit, Jordy moest in de tweede ronde slechts nipt de duimen leggen voor latere winnaar David Hesters.
HE B2 en C1: Ook in den B2 en C1 bleek de eerste (Hannes, Gianni en Joris) of tweede ronde (Jasper) het eindstation voor de Lokeraars.
HE C2: Gelukkig was er nog Seppe die in de C2 vakkundig al zijn tegenstanders op zij zette. Naast de titel van provinciaal kampioen haalde hij zo ook het felbegeerde C1-klassement binnen.
HE D: In den D waren er een aantal ontgoochelend snelle uitschakelingen, maar zowel Stein als Nassim bereikten toch de halve finale waarin ze elkaar mochten bekampen. Nassim bleek in drie sets de sterkste en haalde zo na een aantal keer net-niet toch zijn C2-klassement binnen. In de finale kon hij jammer genoeg de kers niet op de taart zetten en ging hij in drie sets ten onder.
DE: Bij de dames ging op Isabelle na iedereen (Kimberley, Merel, Jana, Justine, Tineke) er uit in de eerste wedstrijd. Voor Isabelle bleken de halve finales in het DE B1 het eindstation.
HD B1: In het dubbelspel B1 verlengde Jordy (met Florian) zijn provinciale titel. In de finale nam hij zo weerwraak op Hesters.
HD B2: Parasite brothers Ley en Courtin mochten in de halve finales Gianni (met Joris Imschoot) bekampen. Gianni trok na een spannende wedstrijd aan het langste eind, maar verloor in de finale van halve Lokeraar Nicolas (met Lode Devos).
HD C2: In HD C2 haalden Moeze en Manu na drie driesetters de finale, maar gingen daar met het kleinste verschil (in drie sets, wat had u gedacht) onderuit.
HD D: Ondanks de verschillende Lokerse kanshebbers werd er niet in geslaagd den HD D-titel binnen te halen. Wouter en Pieter behaalden zilver, voor Stan en Evert bleek de halve finale het eindstation.
DD & GD B1: Kaat en Joke, vorig jaar nog samen provinciaal kampioen hadden elkaars gezelschap ingeruild voor iemand anders. Slechte keus zo bleek, want in hun eerste match gingen ze er beiden uit. Gelukkig kon Lokerse nog rekenen op Caroline. Met Lynn Sioncke haalde ze de dubbeltitel in den DD B1 binnen.
Ook in de mix op zondag bleek Caroline in goeie vorm. Met Kasteel sneuvelde ze pas in de halve finales tegen de latere winnaars.
GD B2: Foemp stoomde met Elke in den B2 door naar de finale, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met zilver.
GD D: In het GDD zorgde Stein (met Joke De Langhe) voor een vierde Lokerse titel na onder meer winst tegen Pieter en Tineke in de halve finales.
Minder titels dan vorig jaar, maar toch weer de nodige Lokerse successen. De jeugd liet zien dat er ook in de toekomst nog veel titels zullen volgen en ook de oude garde bleek nog verre van versleten. Volgend jaar meer van dat!

Veel meer foto’s vind je op de website van Nicolas & Kimberley of op facebook (onze fb-groep waar iedereen lid van mag worden!).

0 gedachten over “Verslag PK : 4 keer goud, 5 keer zilver en 2 klassementsstijgingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *