Verslag Pluimplukkers G2 – Lokerse G1 : 4 – 4

Na een telefoontje bleek dat ik de ontzettende eer kreeg om in te vallen in 1ste ploeg mix. Waarvoor al bij voorbaat dank. Er waren geen verwachtingen, behoud was al verzekerd. Waarvoor ook al bij voorbaat dank.

Op het menu stonden de Pluimplukkers 2G. Met Simon Van Gastel, gelegenheids-speler Klaas Maes en de jonge dames Leen Vangroenweghe en Elke De Waele. Bij ons traden aan Joke D’Hondt, Liesbeth De Bock, Gaetane Snoeck, Steven De Donder en Klaas De Waele.

DH
Klaas en Steven verwachtten niet te veel van zichzelf. De toss was voor de Plukkers, die kant kozen. Van Steven mochten ze ook opslaan, dan kunnen we die opslag direct aftikken. De gemeenschappelijke strategie was: hoog en ver, laat ze maar een paar keer smashen, dan laten wij ze daarop wel wat van links naar rechts lopen. Dat lukte dus, voornamelijk in set 2. Driesetter dus, waarin Donder geviseerd werd die door een spontane uitval een lichte verrekking had opgelopen. Zei hij. Set 3 met 9 de boot in.

DD
Onze dames hadden het minder lastig met de vrouwelijke tegenstanders. Elke was eigenlijk ook een beetje gekwetst. Enig zicht op het verloop van de match is een beetje opgegaan in onze eigen dubbel, dus veel commentaar kan ik niet geven. Dat was ook het geval voor…

DE1
Waar onze jongste badmintonster Joke het moest opnemen tegen Leen. Een klassieke ‘interventie’ van ons jeugdig voornamelijk-enkel talent en alweer een streepje bij, zowel voor de ploeg als voor Joke.

DE2
Een opgave in deze discipline door Elke De Waele, waardoor Liesbeth vrij fris aan de mixen zou gaan beginnen.

HE2
Klaas zou een spelletje tegen Klaas wel leuk gevonden hebben, al was het maar om Donder een beetje te sparen van een enkeltje tegen jeugdig toptalent. Hij kreeg echter lustig rond de oren van Simon, die deftig in vorm was. Veel zat er niet in. Meer op mijn eigen benen geslagen dan op de shuttle.

HE1
Alwaar Steven De Donder een bakske werd beloofd als hij won van Klaas Maes. Maar die kerel is sneller dan Donder zijn drops en heeft een backhand waar ook Buik van staat te kijken. Enige kans was af en toe een crossdrop, maar er was geen enkele die lukte. Steven droop af en had geen zin meer om te mixen.

3-3 is de tussenstand. Dankzij onze dames. De heren bleven tot dan toe kansloos.

GD1 en GD2…
Steven en Tanne gingen op tegen Simon en Elke, terwijl gelegenheidsduo Klaas en Liesbeth aan de overkant toptalent Klaas en medespeler Leen terugvonden. Courtin was lijnrechter. Klaas’ machtige smashes werden goed verdedigd (zeker van zodra Liesbeth doorhad dat alles naar haar backhand werd gemikt) en zowat elke aanval van onze kant was prijs. De score 21-14 werd op de tribune onthaald met gefronste gezichten. “Ai, goed op under doos gehad allee” – gevolgd door “neenee, 21 voor ons!”.

Steven en Tanne hadden het beduidend lastiger. De eerste set werden ze volledig weggespeeld door Simon en Elke. Simon is een lastige om naar op te slaan. Dat en een toch wel harde aanval brachten Tanne en Donder dik in de problemen. Set twee was echter mooi in orde. Er werd beter verdedigd en slimmer gespeeld – richting Elke. Die tweede set werd dan ook door Lokerse gepakt.

Klaas en Liesbeth hadden het in set twee iets lastiger. Waar Leen in set 1 nog redelijk wat shuttles toucheerde had Klaas zich strategisch achter haar opgesteld. De strakke drive-returns van Liesbeth werden allemaal gecounterd door Klaas Maes waarna we overschakelden op de korte drop in ’t hoekske. Dat lukte wat beter en de gelijkstand werd omgezet naar een kleine voorsprong. We namen het voorbeeld van Donder over en focusten op het halve veld waar Leen stond. Een laatste pluim van Klaas (Buik zou zeggen “typische Klaas-bal: zacht maar godverdomme knal op die lijn hé ge zou der zot van worden”) bracht een nipte winst naar Lokerse.

Kans op 5-3? Na een gelijkopgaande eerste helft van de 3de set voor Donder-Snoeck begon Simon ook van zijn kant de dame te viseren. Dat en enkele mindere chancekes, en het verlies op dat plein was een feit. Spijtig, het zou een mooie stunt geweest zijn!

De voorspelling van Schroyo komt daarmee goed uit. 4-4 is een respectabele uitslag gezien de invaller. Klaas en Liesbeth spraken spontaan af om Lokerse samen te spelen. Alweer eer. Met de trainster die me een jaar of 3-4 geleden de basisbeginselen van badminton bijbracht in de B1 mogen mixen! Hola!

In de cafetaria bij Walter werd er nog wat nageklapt. Hij serveerde wat vervallen gerookte-zalm-hapjes (dat zei hij trouwens zelf!) en ook een speciaal soort salamiworstkruidenkaas viel te bespeuren. We lieten het ons welgevallen en er werd nog fleurig gebabbeld met de Courting waarbij Donder up-to-date werd gebracht over de laatste clubontwikkelingen. Iets na 12u gingen de laatste pluimplukkers naar huis, wij trokken het nog een half uurke langer.
-Klaas-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *