Verslag Pluimplukkers G2 – Lokerse G1

Laat me beginnen met te zeggen dat de goesting om een verslag te schrijven veel minder is dan pakweg vorige week.Maar toch! Hier het relaas van zondagavond. Caroline straalde bij aankomst in sporthal Driebeek, haar overwinning in het DD B1 in Antwerpen had haar duidelijk deugd gedaan. Loon naar werken en een dikke proficiat, want iedereen ziet dat Caroline veel beter bezig is dan pakweg een jaar geleden. We waren ook blij om Sam terug te zien na zijn escapades in Denemarken. Ellen was ook in haar nopjes na het feestje van de KSA, getuige daarvan waren de entree stempels. Jordy en Kaat hadden het rustig gehouden en ik  had er een dol terugreisje van bijna 12 uur opzitten om op tijd in de sporthal te raken.
HD speelde ik weer eens met Sam, door de koude temperatuur in de sporthal duurde het even voor iedereen onder stoom kwam. De eerste set winnen we met 21-18. In de tweede set nemen Geert en Robin onmiddellijk afstand door onze hoge foutenlast en we slagen er niet meer in om die kloof te overbruggen. Tijdens de hele wedstrijd had ik moeite met de conditie en trapte ik een paar keer op mijn adem (rara hoe zou dat komen???)Daarbij komt dat geen van beide er in slaagde om directe fouten uit het spel te laten. Zij winnen, maar dat hadden we vooral aan onszelf te danken.
In DD kan Caroline samen met Ellen de winningstreak van het weekend niet doorzetten. Set 1 verliezen we 13-21. Nog eens, koude zaal, opwarming, … . In set 2 is dat alles van de baan, maar moeten we toch nipt de duimen leggen met 19-21. Na de dubbels staan we dus 0-2 achter. Eerste keer dit seizoen.
Op HE 1 laten we Sam(B1) spelen tegen Robin(A), de match begint met eindeloze rallies waar je als toeschouwer veel respect voor krijgt. Het gaat gelijk op tot 15-13 in het voordeel van Robin. En dan gebeurt er iets merkwaardig. Sam blijft spelen zoals voorheen, maar Robin moet echt lossen, misschien de man met de hamer? Sam maakt 12 punten op een rij en dus zitten we al in set 2 als Robin weer eens kan serveren. Robin lijkt te bekomen maar Sam heeft niet af en wint voor de eerste keer van een A speler. Alhoewel!! De meeste onder jullie weten wel waar ik op doel!
Caroline moet het opnemen tegen Lynn. Carolien speelt eigenlijk een heel goede enkel, maar geraakt niet verder dan 15-21 en 13-21 en dat is de verdienste van Lynn die heel degelijk stond te spelen en meermaals Caroline tot wanhoop dreef met ballen die op de lijn gespeeld terecht kwamen.
Jordy gaat goed mee in het begin van set 1 met Simon(A) en gaat zelfs als eerste een drankje en een sms’ke doen op 11-10. Jordy blijft goed meegaan, maar maakt dan 5 fouten op rij door de aanhoudende druk van Simondie set 1 wint met 21-15. In set 2 komt het verschil in klassement echter boven en pakt Simon makkelijk de winst.
Kaat is ondertussen aan de slag tegen Elise. Kaat heeft niet alleen last van de kou in de zaal, maar ook van de gladde vloer. Een ster op het ijs blijkt ons Kaat niet te zijn, maar ze speelt wel degelijk. Eerste set gaat nipt naar Elise met 21-18. In set 2 krijgt Kaat een beetje het “Roland Garros gevoel” en leid ze de hele set tot op setpunt. Het mag echter niet zijn ondanks nog 2 setpunten. Elise wint 24-22. Wel sterk van Elise die van stress weinig last leek te hebben. Persoonlijk vind ik dat de mannen van de Pluimplukkers een beetje meer zouden mogen stoeven met hun jonge dames, ze beseffen blijkbaar niet met welke weelde ze daar zitten.
Even recapituleren het staat dus 5-1 en het kalf is dus al verdronken. We kunnen nu alleen nog maar voor de “Honnor and Glory” spelen. Maar kijk, daar zijn we nu eens heel bedreven in, aangezien dat wij de laatste jaren alleen maar deelnemen aan de competitie voor de eer. We winnen beide mixen in telkens drie sets. Een beetje zuur,want een gelijkspel zou dus mogelijk moeten zijn tegen de leider en titel kandidaat.
Rest mij nog Lynn te bedanken voor het lekkere turks brood en Leen en Simon het allerbeste toe te wensen met de komst van hun baby ergens begin april.

Sander ” the tired” captain

0 gedachten over “Verslag Pluimplukkers G2 – Lokerse G1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *