Verslag Pluimplukkers H1 – Lokerse H1 : 3 – 5

Zondagavond 10 maart, 18u50: 3 spelers van Lokerse(Jordy, Kasteel, buZZe) slepen zich richting sporthal Rozebroeken om Pluimplukkers H2 te bekampen.Enkel onze 4de man, het toptalent Sander is zich dan al duchtig aan het loslopen. Flo moest deze keer verstek laten gaan met een weerbarstige knie. Aan PPL-zijde is het altijd bang afwachten welke opstelling ze deze keer uit de hoed gingen toveren, zeker als je raspaardjes als Hesters, Dendoncker (en Wim Van Hoeymissen) ziet staan….Alsook omdat ze dit seizoen moeite hebben om een ploeg bijeen te schrapen, toch wel opmerkelijk voor een club als PPL…

Al bij al bleek het deze keer mee te vallen(Erstonden zelfs 2 B2 spelers in hun opstelling!) en Sander zag mogelijkheden voor een gelijkspel. Wij kozen voor vaste dubbels: Jordy/Sander (HD 2 en 3) en team Victory Kasteel/buZZe HD1 en 4.

HD1 vs Gaby/Lekens Eigenlijk kwam de overwinning nooit in het gedrang, temeer omdat het spel van de tegenstander ons op het lijf geschreven was, en Kasteel en buZZe een begenadigde dag kenden.

Sander en Jordy hadden in HD3 tegen Voet/De Cleene nog minder problemen en maakten het klassevol af in indrukwekkende 11-21 en 12-21 cijfers!!

Daarna mochten Kasteel en buZZe het opnemen tegen Wouter Willems en Dieter de Cleene. U raadt het al, 4 stofzuigers op het plein met ellenlange rally’s tot gevolg. Iedere speler trapte meermaals op zijn adem, of was het enkel aan Lokerse zijde?!? Desondanks bouwden we steeds een kleine voorsprong uit, al moest het betere kader en viswerk meermaals bovengehaald worden. Hoe en waar we stonden deed er op zich niet veel toe, zolang de shuttle maar de overkant van de net haalde…. Op matchpunt probeerde Wim V H ons nog even op sluwe wijze uit onze concentratie te brengen, maar wat doet toptalent Kasteel op momenten wanneer er veel supporters zitten te kijken: netdrop, netband, dwarrel en matchpunt binnen!!

Alweer 2x winst in straight sets voor het gouden duo Kasteel/buZZe, waarmee ze bewezen het beste Lokerse dubbelduo van het moment te zijn. Indien u naar toernooi.nl klikt, gelieve een zonnebril op te zetten, want het felgroen in ons balkje kan namelijk oogverblindend zijn!! JJ

Anders verliep het bij Jordy/Sander vs Gaby/Voet waar ze de 1ste set al moesten laten gaan aan de tegenstander. Gelukkig keerde het tij, en zette Jordy en een beetje Sander orde op zaken in sets 2 en 3….

0-4 voorsprong na de dubbels, en dat op het veld van de PPL!!!!! Lokerse verkeerde in een feestroes, aangezien onze beste enkelspelers (Jordy en Sander) allebei een B2 mochten opeten.

Over de 1ste 2 enkels kunnen we relatief kort zijn. Kasteel speelde op ralenti wegens een opspelende tennis-elleboog, en desondanks Kasteel goed mee ging in de rally, maakte Dieter het toch vrij eenvoudig af… BuZZe speelde tegen Lekens, en draaide in set 1 heel goed mee, kwam verdiend 20-18 voor, maar verbrodde het dan zelf door 4 fouten op rij te maken. Set 2 ging gelijkop tot 11-9, tot buZZe plots besloot dat het genoeg was en liet zich dan gewillig naar de slachtbank voeren. Maar toch niet slecht gespeeld voor iemand die eigenlijk niet kan badmintonnen…. J

Maar geen nood: onze ‘beste’enkelspelers moesten er nog aankomen….

Sander mocht spelen tegen Nathan Van Der Bruggen (nu B2, vorig seizoen nog C1 J)

Normaal gezien geen probleem voor onze afgetrainde atleet, doch niks bleek minder waar! Vanaf het begin holde Sander achter de feiten aan. Was het de ontblote gespierde bovenarm van Nathan die angst inboezemde, of was het de ‘YES!’, gevolgd door een ‘Sorry, sorry, sorry’, na bijna elk punt van Nathan, die het hoofd van onze Sander in de war bracht. Feit was dat onze Cap ver onder zijn normale niveau speelde, en in 2 setjes los den boot inging tegen een B2!!! Komt ervan natuurlijk: zo afgetraind staan, op het anorexia af, kan niet gezond zijn voor ne mens! Kasteel en ik weten wel beter… J

Tijdens en achteraf goed gelachen met onze Cap, maar plots bleek onze overwinning ineens niet meer zo zeker: van 0-4 na de dubbels, nu 3-4, met nog 1 enkel te gaan…

Gelukkig was er nog rots in de branding Jordy die tegen Wouter Willems mocht spelen, een B2 op papier maar eigenlijk een meer dan degelijke B1 die in PPL de Invincible krijgt. Daarvan was in set 1 niks te merken, want Jordy speelde op zo’n hoog niveau dat hij geen spaander heel liet van Wouter en vlot set 1 won. Wie Jordy een beetje kent, weet dat indien hij set 1 makkelijk wint, hij de gashendel wel eens loslaat en zelfs op de rem begint te staan. Alle schijnbewegingen werden bovengehaald, alle speciallekes ook, er werd lustig rondgespeeld, maar Wouter liep alles vakkundig toe en won set 2 met het kleinste verschil. Gevolg: Jordy (en met uitbreiding gans H1) in crisis, en wat meer: Jordy piepedood!! En dat terwijl Wouter precies nog zin had om een marathonneke te lopen.

Set 3 ging gelijkop tot 11, maar Jordy zag alle kleuren van de regenboog en wou liever gaan liggen dan verderspelen. Om hem op te peppen werd er beroep gedaan op het gekende scenario: positive thinking! Bij Jordy waren de kernwoorden: tieten, frisse berglucht en Marlies J. Waar hij tot 11 niks meer omhoog kreeg, kende Jordy vanaf dan een ‘wederopstanding’! Ook onze smeekbede om genoeg tijd te nemen tussen de punten en hoog op te geven wierpen hun vruchten af. Jordy vond ergens nog wat energie in het moegetergde lijf, en won uiteindelijk toch de match!!!

3-5, de winst liet lang op zich wachten, maar kwam uiteindelijk toch en was méér dan verdiend!!

Na een verkwikkende douche (waar bleek dat Jordy een buikske aant krijgen was en dat zonder bier te drinken?!?) werd er nog lustig nagekaart bij broodjes preparé met preparé, een beetje kaas en hesp en zonder groenten, en een paar leffe’s vant vat!! Er werd nog geleurd met den overschot van de truffels wat nog bleek te smaken als dessert…. Om uiteindelijk rond half één moe maar tevreden huiswaarts te keren!

Volgende match is tegen de Mintons om nu eindelijk uit te maken wie de echte ploeg vant waasland is!! Sander is alleszins uit op revanche!!

buZZe

2 gedachten over “Verslag Pluimplukkers H1 – Lokerse H1 : 3 – 5

  1. Jaja, een echte kampioen moet ook groot zijn in zijn verlies. 🙂
    Ik kan niet beloven dat het niet meer gaat gebeuren, ik ben er zelfs redelijk zeker van dat het het me nog eens gaat overkomen, maar zolang ik rustig kan slapen, werk heb, niet te dik sta, een betere conditie heb dan een 18 jarige en wat Leffe van ‘vat mag drinken kan ik er best mee leven.

    En dan nu de slag om het Waasland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *