Verslag Pluimplukkers H4 – Lokerse H2 : 4 – 4

Het moet zowat de zwaarste bevalling vant jaar geweest zijn om aan een ploeg te geraken. Woensdag stuurde onze cap een mailke wie er kon mee spelen maar de enige reacties die er kwamen waren ziek, gekwetst, op reis en kmoe werken.
Eens bij de jeugd gaan horen… maar die zaten dan weer op de IPJO.
Gevolg tegen zaterdagmiddag hadden we een ploegske van 4 waarvan enerzijds den Totem alleen maar rechtop liep dankzij een dozeke dafalgannekes (per dag!) en anderzijds de Klaas zowat 2 weken gehorizontaliseerd is geweest en dankzij een lief klein buikgriepke zowat 7 kilo is kwijt gespetterd.
Alles behalve ideale omstandigheden dus. Zondagnamiddag toch een beetje positief nieuws.
Kasteel belde dat zijn afspraak gecancelled was en dat em (als we wilden) toch kon mee spelen… (kom maar af natuurlijk!)
Bijkomende moeilijkheid was dat onze tegenstanders 2 bereidwillige spelers had gevonden om het geheel iets te “verstevigen” zijnde Robin Van Landeghem (nen A uit den eerste ploeg) en Dieter De Cleene (halve finalist B1 op de provinciale kampioenschappen en vast lid in den 2de ligaploeg).
Een quasi onmogelijke opdracht dus.

De dubbels:
1ste klaas/Totem vs. Robin Van Landeghem/Tom Van Hoeymissen (A/B2)
Den eerste set net niet tactisch genoeg gespeeld (lees Robin veel te veel int spel betrokken), maar de 2de game toch knap het evenwicht hersteld.
De derde set wijzigden de tegenstanders van tactiek waarop geen antwoord werd gevonden. 6 punten op rij en de weerbaarheid brak.

2de Kasteel/Famacci vs. Dieter De Cleene/Tom Van Acker (B1/B2)
Kasteel en Famacci speelden een puike wedstrijd. De eerste wast nog nipt, den tweede kwamen de pluimplukkers niet meer in de buurt.

3de Buik/Famacci vs. Wim Van Hoeymissen/Geert Verlinde (B2/B2)
Buik & Famacci startten de eerste set met 8-0, daarna herstelden onze tegenstanders het evenwicht. Meer nog, ze kwamen bijna helemaal terug. Nipt haalden we de eerste set binnen. De 2de game konden we maar net gelijke tred houden maar bij 14-14 sloegen we definitief toe.

4de Kasteel/Totem vs. Hans Catry/Piet De Buck (B2/C1)
Buiten hier en daar wat discussie kwamen we nooit in de problemen. Totem kon zijn geliefkoosde spelleke boven halen (laat die mannen maar aanvallen). Er zat net iets te weinig kracht achter.
Een vrij simpele overwinning dus waardoor we ietwat onverwacht met een (toch wel noodzakelijke) 1-3-voorsprong aan de enkelkes konden beginnen.

De enkels:
1ste Klaas vs. Robin Van Landeghem (A)
In eerste instantie werd Klaas werkelijk overklast.
Het zag er naar uit dat de match maar 5 minuten ging duren. Maar de Klaas is ne kuitenbijter.
Zijn tactiek? Gebruik de wapens van de tegenstanders tegen hem. En dat resulteerde. Nu niet dat hij Robin een setje kon afpakken, maar het hem lastig maken is zeker gelukt. Knappe match (met felicitaties van de tegenstander)

2de Kasteel vs. Dieter De Cleene (B1)
Kon efkes wat weerstand bieden maar Kasteel was nog aant uitzwaaien terwijl de pluim al den andere kant vant plein lag. Had snel door dat het weinig zin had.

3de Buik vs. Arno Boonants(B2)
Oorspronkelijk stond Tom Van Acker op het wedstrijdblad, maar die zag (wegens een kwetsure aan de enkelligamenten) af van deze opgave. Jonkie Arno Boonants (17 jaar) was niet echt opgewassen tegen de ervaring van den Buik. Vooral mentaal heeft hij nog veel bij te leren. Het kopje ging veel te snel hangen.

4de Famacci vs. Wim Van Hoeymissen (B2)
Famacci had de zware opgave om Wim Van Hoeymissen te kloppen. Wim, die op competitiepunten al zeker terug B1 wordt bleek iets te hoog gegrepen. Famacci slaagde er maar af en toe in om boven zichzelf uit te groeien, maar hij bleef (zoals wel al eerder dit seizoen) op de cruciale momenten niet rustig genoeg om een set af te pakken.

En zo kaapten we verdiend een puntje weg tegen Pluimplukkers 4. Er was één versterkingske te veel aan om meer te kunnen pakken.
Achteraf werden we in de Gentbrugse bodega verwend met zalige belegde broodjes. Merci mannen!
Volgende wedstrijd is op 1 maart thuis tegen Latem.
De details kan je hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *