Verslag Polderbos H1 – Lokerse H5 : 2 – 6

Iedereen was volgens zijn gewoonte op de afspraak aan De Durmehal. Sommigen op tijd en anderen dus efkes te laat … hé Hans 😉

Maar iedereen was gretig om er tegenaan te gaan. Jordy had zijn schare fans gewoontegetrouw opgetrommeld – waarvoor dank – en Steven kwam rechtstreeks van tzeetje naar het Polderbos.

De kapitein had zijn huiswerk gemaakt … in hun eerste ontmoeting van dit seizoen had Polderbos al de dubbels gewonnen én al de enkels verloren. Er moest dus bij de dubbels zeker gescoord worden.

Efkes overleg tussen de kapiteins want de originele opstellingen zouden ons verplichten de dubbels allemaal na elkaar te spelen … Polderbos deed een aanpassing (jaja herschrijven dat blad) en dubbel 1 & 4 konden van start.

In dubbel 4 ontmoeten Hannes & Jordy als tegenstanders Henk (C1) en Karsten (D). Karsten beleefde zijn vuurdoop … na een aantal jaar recreatief badminton was dit zijn maidenmatch in de competitie. De wedstrijd was op het scherp van de snee … enkele discussiekes of de pluim in of uit was met een paar letjes als gevolg. Nochtans hadden Jordy zijn fans duidelijk gezien dat de pluim uit was maar Jordy is te? braaf : eventjes een letje geven bij een 18 -18 stand in de tweede game, game 1 was evenwel verloren … Pfffffffffff toch werd die set binnengehaald met 21-18. Op naar een derde. Hannes & Jordy waren geprikkeld maar konden het niet afmaken ondanks hun technisch verzorgde spel en verloren de derde met 21-18. Jammer maar er is hard gevochten.

Intussen waren Hans & Steven stevig in de weer met de dubbel 1 tegen Joachim (C1) & Tijl (C2). Ook hier werd gezwoegd en gezweet. En vooral gevloekt dat het een lieve lust was : hoe lang was het geleden dat er nog een geel ding op het plein vloog … De tweede set werd dan toch het laken naar Lokerse kant toegetrokken met een derde set als gevolg. Hier werd op een diefje door de foutenlast op de beslissende punten van het Polderbosteam de wedstrijd binnengehaald met 17-21.

Balans na de eerste twee wedstrijden was in evenwicht maar de meegekomen supporters hadden het reeds gezien (niet verwacht?) : dit wordt een moeilijke wedstijd! Klamme handjes waren het gevolg …

Dubbel 2 ging tussen Henk & Tijl tegen Hans & Dirk. We zaten nooit in de wedstrijd, hadden een hoge foutenlast en de tegenpartij profiteerde gretig met goed en gevarieerd spel. We bleven ‘voorspelbaar’ aanklampen, zeker de tweede set maar moeten toegeven dat we uiteindelijk geen poot aan de grond kregen. Simpel gevloerd in 2 sets … én 2-1 achter. Dit had ik niet verwacht 🙁

Revanche in dubbel 3 moest dus om na de dubbels gelijk te komen. Joachim en Karsten waren de opponenten voor Steven & Dirk. De eerste set was nipt, heel nipt maar weer was Polderbos ermee aan de haal. Even diep ademen en beter concentreren voor de tweede set dan maar. Daarin speelden we beter, heel wat beter. En het was ook nodig want met dat betere spel haalden we vernietigend uit ……………………. met 21-19. Tussenstand werd 1 – 1 en een derde game moest beslissen. Intussen hadden we ondervonden dat Karsten in zijn maidenmatch een hoog niveau haalde, knap!
De supporters zagen ons deze dubbel niet graag uit handen geven. 2 – 2 of 3 – 1 is inderdaad een hemelsbreed verschil.

Tijdens dubbel 3 was Hannes intussen gestart met zijn enkelpartij tegen Tijl. Gecontroleerd badminton, scherp spel en mooie dropkes : Tijl kon snel inpakken en wegwezen naar het muzikale Limburg. Geen probleem voor Hannes en het eerste competitiepunt is verdiend!

De derde set van de nog steeds voortdurende dubbel 3 werd een thriller van formaat. Een let (vreemde pluim op het terrein) geroepen door Dirk op 19 – 18 achterstand en een moeilijke positie in de rally deed de set kantelen in het voordeel van Lokerse koppel. Eindstand 20 22. De 2 – 3 was ineens een feit.

De supportershemel klaarde een eerste maal op … toch perspectieven op een overwinning. En dat gingen we ook bewijzen.

Steven speelde enkel 1 tegen Joachim en vrat zijn tegenstander met huid en haar op. Dat vertrouwde witte ding maakt toch een hemelsbreed verschil :-). Joachim kon opkrassen met 16 puntjes in 2 sets … dus ook een eerste competitiepunt voor Steven!

Oef, een zucht van verlichting bij de Van Der Sypts … een gelijkspel is al een zekerheid : 2 – 4.

In tweede enkel had Hans heel wat meer moeite met Henk die bleef vechten voor wat hij waard was. Hans speelde het tactisch en had gezien dat de fysieke paraatheid van de tegenstander niet helemaal op punt stond : rondspelen dus tot er iets kraakt. Opdracht volbracht in 2 games en Hans staat zowaar al op 3 competitiepunten 🙂 .

Jordy kon aldus ontpannen de laatste enkel aanvatten tegen Karsten. Mooi badminton, een varierende waaier aan slagen, knappe technische uitvoering. Als de concentratie nu nog in elke rally wordt aangehouden … mooie perspectieven 🙂 .
Alleen jammer dat Jordy voor zijn overwinning geen punten kon sprokkelen.

Uitslag 2 – 6, al met al een terechte uitslag waar we best tevreden mee mogen zijn.

Matchwinnaar is dus Steven die al zijn wedstrijden wist te winnen!

Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Pluimplukkers volgende week zondag : supporters op post 🙂 om 17h30!

Details van de wedstrijd kan je hier bekijken.


Groeten,

Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *