Verslag Sentse 1H – Lokerse 7H: 2 – 6

Na meer dan een maand winterstop was het tijd voor Heren 7 om er weer eens in te vliegen.

De strijd om het kampioenschap woedt nog in alle hevigheid dus is elke ontmoeting van cruciaal belang.

Vandaag was Sentse 1H het kind van rekening. Om hen naar de slachtbank te leiden moesten we een verre reis ondernemen die ons naar de duisterste krochten van Oost-Vlaanderen voerde. Sint-Laureins was onze bestemming. Om 9u ‘s ochtends verzamelden we aan de sporthal. Captain F was echter niet in staat te rijden; hij was slaapdronken als gevolg van zijn nachtelijke avontuurtjes met ene Pieter Stuiker, die zijn verdriet aan het verzuipen was na WEER een ongeldig toernooi. Johan onze nieuwste topaanwinst had de eer om ons te voeren. Alsof dat nog niet erg genoeg was gaf ook Joris, onze sterspeler, verstek wegens deelname aan het toernooi van Zaffelare.
Eenmaal aangekomen in Sint-Laureins kon het echte werk beginnen. Op papier leek Sentse een hapklare brok te worden, Captain F hoopte dan ook stiekem op een “paasei”. Dat mocht hij voordoen in den eerste dubbel, samen met mij. Het was eraan te merken dat hij maar 2 uur geslapen had; de ene fout volgde de andere op, al moet ik zeggen dat ikzelf ook niet in goede doen was. De eerst set werd dan ook pijnlijk verloren. Gelukkig had Johan voor Frederik al een hele peptalk klaar en dat had zijn effect. We wonnen de 2 volgende sets vlot. Ook Johan & Tijl wonnen hun wedstrijd vlotjes in 2 sets.

De 3e dubbel was “a recipe for disaster”; tactisch genie Frederik had namelijk Lander en Tijl samen geplaatst en net als gevreesd gingen ze ten onder, al ware het nipt. Vervolgens was het tijd voor de roemrijke comeback van Captain F in den enkel, zijn heup speelde hem echter parten in de eerste set. (Het zou ook kunnen dat hij met zijn hoofd al bij de Poolse dames was waarmee hij de volgende maanden mee hoopte te stoeien. Naar eigen zeggen voor 5 euro/wip). Hij verloor dan ook de eerste set om vervolgens de 2e puur op karakter te winnen. De 3e set was er teveel aan (het nachtelijke strippoker eiste zijn tol) en werd verloren. Het was nu aan Johan en Lander om in de laatste dubbel de negatieve flow van de ploeg, veroorzaakt door de Captain, teniet te doen. Dit deden ze dan ook. 3-2 was de matige tussenstand; Sporting achterna. Maar wij zijn van de Lokerse BC en missen niet zoveel kansen als Sporting en dus wonnen zowel ik, Tijl als Lander onze enkels met enig gezwoeg en gezweet. Een 6-2 overwinning was het resultaat. Nadien waren de mannen van Sentse zo vriendelijk om ons een eenvoudig maar zeer smakelijk boterhammetje aan te bieden.

Conclusies:

We zitten nog volop in de titelstrijd, de Pluimplukkers zijn nog niet van ons af

Johan is ne poezeman en schijnt er het één en ander vanaf te weten; misschien moet hij Verleepie eens in de leer nemen

De tijd van kleurewiezen is voorbij voor Captain F, het echte werk kan beginnen in Polen, waar hij zogezegd op Erasmus gaat voor studies (wij weten wel beter)

Uw verslaggever Seppe hield de ploeg (weer) recht

Lander wordt kleuterjuf

Johan zijn auto is een beest

0 gedachten over “Verslag Sentse 1H – Lokerse 7H: 2 – 6

  1. Nauwkeurig verslag uit Antwerpen! Ter info voor degene die veel snaren verslijten door het verschroeiende spel: Schnabel gaat overschakelen van Yonex BG snaren op Bekaert BK staaldraad… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *